Признаци, че бракът ви ще приключи с развод
Любов и партньорство

Признаци, че бракът ви ще приключи с развод

Никой не влиза в брак, очаквайки, че той ще приключи с развод. Но има много фактори, които влияят върху продължителността на брака – стиловете ви на общуване, усилията, които полагате, плюс общото привличане и съвместимост. Така че може да изглежда трудно да се назове конкретна причина, поради която бракът ви може да се разпадне. Въпреки това, много проучвания са опитвали – и някои от техните открития може да ви изненадат.

Прочетете, за да откриете неочаквания знак, че бракът ви ще приключи с развод, според изследователи. Колкото по-рано го идентифицирате, толкова по-лесно е да го поправите.

Прекалено привързаните двойки може да са по-склонни да се разведат.

Проучване още от преди години установя, че прекалено привързаните двойки са по-склонни да се разделят. Може да звучи нелогично, но бракът им има по-малък шанс да просъщестува, отколкото при тези, които не демонстрират любовта си с поведението си. За проучването изследователите проследили 168 двойки в продължение на 13 години. Целта била да се определят кои ранни сигнали биха могли да предскажат развод и кои биха могли да предскажат здрав, траен съюз.

Резултатите разкриват, че двойките, които са били прекалено привързани в началото на брака си, са по-склонни да се разведат. Те са показвали по-големи нива на привързаност един към друг. Авторите на изследването пишат: „Като младоженци, двойките, които се разведоха след седем или повече години, бяха почти шеметно привързани Те показваха около една трета повече привързаност, отколкото съпрузите, които останаха щастливо женени“.

Двойките не решават проблемите си заради незрялост.

Очевидно не самото присъствие на привързаност предвещава бедствие – има и други фактори. Ако свръхпривързаността се използва за компенсиране на нерешени проблеми в брака, понякога това може да приключи с развод. Когато това се случи, това не е свързано изключително с нивата на привързаност. Има повече общо с неспособността на двойката да управлява или разрешава конфликта. Това също може да е признак на незрялост.

Запомнете – високото ниво на положителни взаимодействия е нормално и необходимо. Не тълкувайте горното изследване като предполагащо, че трябва да въздържате обичта или да я давате по-малко на приоритет от партньора си. Разликата между щастливите и нещастните двойки е балансът между положителни и отрицателни взаимодействия по време на конфликт.

„Вълшебното съотношение“, което откриха, беше пет към едно. Това означава, че за всяко негативно взаимодействие по време на конфликт, щастливият брак има пет или повече положителни такива, като смях или дразнене. Това е вярно и в неконфликтни ситуации. Устойчивостта и здравето на една връзка се превръщат в просто математическо съотношение. Имайте повече положителни взаимодействия, като показване на привързаност, отколкото отрицателни. Такива са спорове, сблъсъци в ценностите и лоша комуникация. Така двойката вероятно ще се почувства по-щастлива, по-свързана и удовлетворена.

Посетете терапевт за двойки, ако се притеснявате.

Както при всяка ситуация, която оказва голямо влияние върху живота ви, най-добре е да видите професионалист. Ако се чувствате неспокойни, посетете терапевт за двойки, за да не приключи с развод брака ви. Там можете да се научите да преодолявате разногласията, да се разбирате по-задълбочено и да подобрите интимността. Освен това можете да получите представа от експерт за всички предвестници на развода, като привързаност или липса на такава. Щастието винаги е възможно – стига да работите за него.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе