Манипулативните неща, които нарцисистите казват в спор
Любов и партньорство

Манипулативните неща, които нарцисистите казват в спор

Нарцисистите обожават хората с ниско самочувствие – те са идеалната мишена и храна, с която подхранват своето его. Ако излизате с нарцисист или ако вашият партньор е такъв, сигурен съм, че сте забелязали, че те имат уникален начин на защита. Понякога е просто невъзможно да се декодират неща, които нарцисистите казват в спор. Те са толкова големи манипулатори и имат силата да ви накарат да повярвате на всичко, което казват. И това няма нищо общо с вашата интелигентност или наивност, те просто имат тази способност да контролират хората толкова лесно.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Манипулативните неща, които нарцисистите казват в спор

„Няма да направя нищо, което може да те разстрои.“

Така се говори, но истината е съвсем друга. С тази фраза обаче те се опитват да ви манипулират да им се доверите, което ще ги улесни да ви контролират.

„Обичам те повече от всичко.“

Любовното манипулиране също е една от много често срещаните тактики на този тип хора.  Те знаят какво чувствате към тях и ще ви дадат това, от което се нуждаете най-много – признанието на любовта си към вас. След това ще използват чувствата ви, за да ви манипулират да правите каквото искат.

 „Мислех, че си добър човек.“

Този вид изречение, при което имате манипулация, комбинирана с прехвърляне на вината, е огромна опасност, че имате работа с истински нарцисист.

Искаш връзка, защото си сама или искаш връзка, защото си готова? Внимавай, има разлика

Любовта има срок на годност само тогава, когато не е истинска

„Ти си толкова чувствителна.“

Те се опитват да унижат самочувствието ви и да увредят психичното ви здраве. Хората с ниско самочувствие винаги са най-лесната плячка за нарцисистите.

 „Имате проблеми с доверието.“

Може би имате проблеми с доверието, но не мислете, че вашият нарцисист ви казва това, защото се интересува от вашето психическо или емоционално благополучие, тъй като всички те имат много общи черти и една от тях е липсата на емпатия.

Любовта е красива, когато е споделена! Без лъжи, болка и обида

Жената знае всичко, включително и това, че си влюбен в нея

„Други смятат, че съм доста хубав мъж. Жалко, че не го правиш.“

Те смятат, че са перфектни, смятат, че всички останали ги намират за перфектни и ще искат да ви манипулират да мислите същото за тях.

 „Никой друг не мисли така./Всички останали мислят по същия начин.“

Използвайки тези изречения, нарцисистът ще иска да ви накара да повярвате, че вашето мнение се противопоставя на всички останали и че това моментално го прави погрешно.

Мъжът, който истински обича никога не би излъгал жената до него

Страхливец е мъжът, който събужда любовта на жена, без да има намерение да я обича – Боб Марли

„Перфектни сме заедно“

Друг начин за любовно манипулиране. Не си мислете, че ви казват това, защото те искрено мислят по този начин. Просто искат отново да спечелят вашето внимание, защото се нуждаят от него за нарцистичното си подхранване.

 „Аз съм най-доброто нещо, което някога ти се е случвало.“

О, да, разбира се. Те имат много силно чувство за право и много високо мнение за себе си. Освен това те искат да ви накарат да мислите, че това наистина е истината, която ще събуди страха ви да не ги загубите.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО:

Заблуда: Не се преструвай, че всичко е наред, когато не е, само защото го обичаш

Стойностната жена иска най-доброто за мъжа, в когото е влюбена!

Жената отмъщава на мъжа, който не я цени с изневяра

 

Tagged , , , , , , ,
на горе