Любовта не е сделка и не подлежи на договаряне – запомни го

Любовта не е сделка и не подлежи на договаряне – запомни го
Любов и партньорство

Любовта не е сделка и не подлежи на договаряне – запомни го

Любовта не е сделка, мила моя.  Думата сама си казва: отношенията, които не подлежат на преговори, са нещата, за които никога не трябва да преговаряте. Колкото и компромисът да е важен за всяка успешна връзка, когато става въпрос за тези неща, няма такова нещо като намиране на средно положение.

Вие и вашият партньор трябва да имате една и съща (или поне сходна) гледна точка, когато тези основни ценности са под въпрос. Още по-важно е да говорите за тези неща, които не са предмет на обсъждане, преди да са се усложнили – за да спестите неприятностите и болката и на двама ви.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Любовта не е сделка: нещата, които не подлежат на обсъждане

Вярност

Какво означава вярност за теб? И най-важното, означава ли същото за вашата половинка? Трябва да сте наясно с едно нещо: не всеки обича моногамията. Някои предпочитат отворени връзки или полиаморни такива. И в това няма нищо лошо – стига всички участници да знаят точно в какво се забъркват. Изневяра ли е флиртът? Къде прекрачвате границата и какво поведение определяте като неприемливо?

Ако обичаш някого – пусни го! Ако си принадлежите – ще намерите път един към друг

Заблуда: Не се преструвай, че всичко е наред, когато не е, само защото го обичаш

Лоялност

Друго нещо, за което трябва да сте на една и съща страница, когато започвате нова връзка, е лоялността. Имайте предвид, че има разлика между това да си верен и да си лоялен. Лоялността означава да се придържате един към друг през всичко. Разбира се, не можете да очаквате безусловна лоялност от някой, когото току-що сте срещнали. Въпреки това, ако искате сериозна връзка, това определено е проблем.

Бори се за момичето, което обичаш и за нищо на света не го губи

Мила, принцът на белия кон е илюзия, която ще те обрече на самота

Уважение

Едно от най-големите неща, които не се обсъждат в една връзка, е уважението! Повярвайте ми, не може да има любов, когато няма уважение. Въпреки това, на първо място, трябва да определите какво означава уважението за двама ви.  Или това също включва приемането на партньора ви такъв, какъвто е, без да се опитвате да промените неговата същност. Имайте предвид едно нещо: не можете да изисквате уважение, ако първо не уважавате себе си!

Независимост

Това, че си обещал да бъдеш верен на този човек, не означава, че той автоматично получава правото да контролира целия ти живот. Това не означава, че той може да ви откъсне от вашата индивидуалност и да ви отнеме независимостта. Ако искате вашата романтична връзка да работи, трябва да определите кои нива на свобода са приемливи. Какви са решенията, които вие двамата трябва да вземете като екип и кои можете да вземете сами?

Пари

Ето още едно нещо, което не подлежи на обсъждане, за което трябва да говорите с романтичния си партньор, преди да планирате съвместно бъдеще: финансите. Знам, че това е една от темите, които всички бихме искали да избегнем, но за съжаление парите са огромна част от живота ви.

Не можете да очаквате да имате успешна връзка с някой, който спестява всяка стотинка, който печели допълнително, ако живеете всеки ден сякаш е последен и не ви пука за финансовата стабилност. Не казвам, че нито един от двата начина на живот е грешен – просто посочвам, че те са различни и ще имате голям проблем в бъдеще.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Жената знае всичко, включително и това, че си влюбен в нея

Жената, която иска най-доброто за теб е правилната жена

Искам да излизам с теб и само с теб. Ти си моето момиче

Tagged , , , , , , , ,
на горе