Ако обичаш някого – пусни го! Ако си принадлежите – ще намерите път един към друг

Ако обичаш някого – пусни го! Ако си принадлежите – ще намерите път един към друг
Любов и партньорство

Ако обичаш някого – пусни го! Ако си принадлежите – ще намерите път един към друг

Защо казват „Ако обичаш някого, пусни го?“

Основната концепция на поговорката „Ако обичаш някого, пусни го да си отиде“ е, че не можеш да загубиш това, което никога не е било твое. В същото време не можете да задържите някой, който не е истински ваш. По принцип, когато пуснете човека, на когото дълбоко държите, вие му давате свободна воля. Ако той се върне при вас, вие двамата наистина си принадлежите. От друга страна, ако не го направи – той никога не е бил ваш и вие никога не сте била негова.

Въпреки това, има много повече в тази известна линия. Ето някои от причините, поради които това изречение трябва да ви води през живота.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ако обичаш някого – пусни го – причини

Истинската любов е безкористна

Всъщност е доста просто: когато обичаш някого, искаш той да бъде щастлив – с или без теб. Поне това е истинската любов. Или за какво трябва да става дума.

Знам, че много хора не са изпитвали нещо подобно. В края на краищата, когато си падате по някого, да не говорим, когато го обичате (и сте в романтична връзка с него), вие го искате до себе си през цялото време. Вие искате да притежавате този човек и не можете да понесете самата идея, че дават вниманието си на някой друг.

Независимо дали искаме да го признаем или не, повечето от нас действат по този начин, когато се влюбят. Не бихте могли да се изправите пред факта, че сте били заменени от някой по-добър от вас – затова държите толкова здраво на партньора си. Въпрос не толкова на чувства, отколкото на его.

Вашето самочувствие ще бъде съсипано на парчета и ще си помислите, че те оставят да ви оставят равносилно на това, че не сте достатъчно добри. Но нима може да бъде нещо друго освен голямо его и гордост? От друга страна, истинската любов е напълно безкористна. Искаме само най-доброто за любимия човек, дори това да не включва нас. И точно това ще научите, ако пуснете този, когото обичате.

Труднодостъпната жена е по-интересна! Дами, не бъдете лесни

Истината за красотата е, че тя няма нищо общо с външния вид. – Джоан Харис

Ще знаете къде се намирате

Несигурността е едно от най-лошите чувства на света. И не, не говоря за добрия вид, който включва очакване на нещо добро и вълнуващо, което предстои да се случи. Във вашия случай несигурността означава да не знаете къде се намирате. Това е трудно хапче за преглъщане, но истината е, че се съмнявате в чувствата на партньора си.

Един ден изглежда, че вие сте любовта на живота му. Но скоро след това всичко се променя. Не знаете дали играя някоя игра с вас… Или може би любовта, която изпитва е истинска, но не е достатъчна? По принцип най-големият ви страх е този човек да ви напусне. Живеете в постоянна агония, че един от тези дни ще се събудите и те ще изчезнат.

Знаете ли кой е най-добрият начин да прогоните страховете си? Точно така – да го погледнеш дълбоко в очите и да се изправиш срещу него с цялата смелост, която можеш да събереш. Хората казват „Ако обичаш някого, пусни го“ точно заради това. Вместо да чакате другият човек да ви изостави, защо не го изпреварите и не го пуснете първи?

Не ме разбирайте погрешно – не твърдя, че ще се върне. Но по този начин ще разберете истинска ли е вашата любов или си губите времето с вашия партньор.

Жената изневерява тогава, когато се чувства неоценена и невидима в една връзка

Вярвай, че един ден ще срещнеш онзи мъж, който ще иска да те показва на целия свят

Това ще укрепи връзката ви

Разбира се, има голям шанс да се върне, когато го пуснете. Дори е възможно изобщо да откаже идеята да си тръгне от вас. В такъв случай можете да сте сигурни, че това преживяване ще направи връзката ви по-силна от всякога. Ще докажете един на друг, че любовта ви е истинска и единствена по рода си.

Първо и най-важно, ще докажете на любимия човек, че го обичате дори повече, отколкото обичате себе си. За вас неговото щастие е на първо място и е дори по-важно от вашето.

Вие не искате този мъж само и единствено за себе си. Давате му пълна свобода и му имате доверие. Ако той реши да прави нещо зад гърба ви – това е изцяло негов проблем. Не може да спрете човек да направи онова нещо, което си е наумил. Всеки сам отговаря за собствените си действия. Нали така?

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ:

Любовта има срок на годност само тогава, когато не е истинска

Втори шанс се дава, докато любовта все още не си е отишла

Мъжът е секси, когато мирише на мъж. На Сигурност. Увереност. Любов.

 

Tagged , , , , , , , , ,
на горе