Вярвай, че един ден ще срещнеш онзи мъж, който ще иска да те показва на целия свят

Вярвай, че един ден ще срещнеш онзи мъж, който ще иска да те показва на целия свят
Любов и партньорство

Вярвай, че един ден ще срещнеш онзи мъж, който ще иска да те показва на целия свят

Истината е, че днес отношенията са сложна материя, а любовта и верността тема табу.  Не че някога е било просто, но живеем в свят на почти неограничени възможности, а вниманието ни е твърде трудно да се задържи върху конкретен човек.

Никога не сме имали толкова голям избор и не сме били толкова самотни в същото време като общество. Това е особено вярно, когато става въпрос за сексуални отношения, запознанства и най-вече за романтика.

Признаци, които показват, че той не държи на теб 

Търси те само когато изпитва сексуална нужда

Най-големият от неоспоримите признаци, че не сте в сериозни отношения е, че той те търси единствено, когато иска да задоволиш сексуалните му нужди.

Ти си просто за разнообразие, част от менюто, и когато поиска си на едно съобщение разстояние. Определено не е от най-приятните моменти да разбереш, че те възприемат като забавление, но разбира се понякога това не е крайно лошо. Стига да нямаш чувства и просто се забавляваш. Но ако се влюбиш – гориш.

Ти винаги сте резервен план и графикът ти няма значение

Има едно нещо, което всеки човек прави, когато наистина харесва някого или потенциално може: той е внимателен. Когато винаги си план Б и той не се съобразява с твоите ангажименти, най-вероятно не иска нищо сериозно от теб. Може би не  е никак приятно всеки път ти да си тази, която се съобразява с него и примирява, когато той е зает и не може да се видите.

Но ако той има сериозни намерения към теб и държи на самата теб, тогава ти ще си не само негов приоритет, но и ще се съобразява с твоите ангажименти.

Разочарование след разочарование

Да, надеждата е тази, която крепи човек, но също и която го наранява повече от всяко друго очакване или вярване. Да, надеждата може би умира последна, но все пак умира. Жената често е склонна да търпи неприличното поведение на мъжа, в когото е влюбена в името на това, че един ден той ще започне да изпитва същите чувства към нея, но уви.

Подобни вярвания и надежди водят до още по-болезнени разочарования и единствената истина е, че пропиляваш времето си, а то е безвъзвратно. Скъпа, ако един мъж иска да бъде с теб, той ще ти го покаже. Ако ли не – примири се. И кажи край.

Колкото по-рано прекъснеш този болезнено любовен кръговрат, толкова по-бързо ще може да го превъзмогнеш и да дадеш шанс на някой друг, който наистина ще държи на теб и ще иска да те показва на целия свят.

Нищо, което казваш, няма значение за него

Друг от класическите и неоспорими признаци, че не държи на теб е, когато той не обръща внимание на нито една твоя дума. Този човек може да те ласкае с красиви комплименти в началото, но това е просто игра, в която иска да спечели плячката си и знае, че това е лесен начин.

Но когато става дума да те изслуша на по-дълбоко ниво от странния коментар или шега, не може да го направиш, защото той не се интересува от теб, твоите чувства и емоции. Ти си само десетминутна тръпка за него и това е всичко.

Твоите бъдещи надежди и мечти се игнорират

Може да вярваш, че излизате с някого и това е повече от просто забавление. Искрено се надяваме да е така. Но един от предупредителните знаци, че това е просто флирт и нищо повече е, че бъдещите ти надежди и мечти не означават нищо за другия човек.

И всеки път, когато му споделяш за тях той или не те слуша или те прекъсва и започва да говори отново за себе си. Твоите мечти нямат значение за този човек, защото той не планира бъдещето си с теб.

Твърде много от нас в крайна сметка са заседнали в ужасни взаимоотношения или празни срещи, никога не намирайки това, което търсим, и продължавайки да се чувстваме ужасно за неща като това, че мъжете не искат нищо повече от просто сексуални отношения с нас. Но това не трябва да ни отчайва.

Един ден Бог ще ни изпрати правилният човек. А до тогава не бива да спираме да се усмихваме и наслаждаваме на всичко, въпреки любовните разочарования. Те са част от красивото пътуване, наречено Живот.

 

Tagged , , , , , , , , ,
на горе