Мила, принцът на белия кон е илюзия, която ще те обрече на самота

Мила, принцът на белия кон е илюзия, която ще те обрече на самота
Любов и партньорство

Мила, принцът на белия кон е илюзия, която ще те обрече на самота

Истината е, че когато една жена е на 20 или 30 години, дори и да се чувства гадно, че е необвързана, тя някак си изпитва по-голяма надежда, че един ден ще открие любовта. Но с годините тази надежда все повече избледнява и партньорът, който тя продължава да чака се превръща в просто един блян или красива, неосъществена мечта.

Но дали наистина е така? Дали жената на 40 има по-малък шанс да срещне любовта от момичето на 25 или 30?  Всеки един от нас си има предопределена съдба и Бог най-добре знае от какво имаме нужда.

Единственото, което трябва да направим е да му се доверим и да вярваме, че един ден и ние ще открием онази мечтана, красива и споделена любов, независимо на колко години сме. Никога не сме прекалено млади или прекалено стари за подобни чувства. Любовта няма възраст.

Причини, поради които си все още необвързана, а си на 40 години

Имаш нереалистични очаквания

Мила, забрави за приказките. Те нямат нищо общо с реалния живот. Ако чакаш и се надяваш да срещнеш принца на белия, който да те отведе в двореца си и да живеете щастливи и влюбени, най-вероятно ще останеш сама цял живот. Ние сме хора. Всички. И мъжете и жените. И никой от нас не е съвършен.

Трябва да приемеш това и да осъзнаеш, че бъдещият ти партньор няма да е перфектен, защото дори и ти самата не си. Твоите прекалено високи стандарти и нереалистични очаквания, несъзнателно те карат още повече да страдаш и да се разочароваш от живота. Всъщност не животът разочарова теб, а ти самата го правиш.

Самата тази идея за „перфектното съвпадение“ или „единствения“ може да бъде невероятно пагубна за търсенето на пълноценно партньорство. Партньорът не се търси. Той не е красива рокля или чифт обувки, не. Срещаш го. В правилния момент. Но знай, че трябва да положиш усилия, за да го задържиш.

По-малко бляскавата истина е, че връзките в реалния живот са избор. Решаваш, че искаш този мъж в живота си и правиш всичко възможно да го осъществиш. Но внимавай. Любовта е красива, когато е споделена, а усилията – двустранни.

Свикнала си със себе си

Трудно ли е да откриеш любовта след 40? Абсолютно не, но в същото време може да изглежда по-сложно, ако факторите за начина на живот са в игра. Понякога се случва, че колкото повече остаряваме, толкова по-привързани към определена рутина.

Възможно е да се чувстваш по-изолирана на 40, отколкото на 20. Ежедневието ти може да е много по-стабилно. Да поддържаш определен стандарт на живот и да ти е трудно при промените. Казват, че колкото повече време живееш сама, толкова повече затваряш сърцето си за някой друг. Толкова много свикваш със себе си, че ти изглежда почти невъзможно да допуснеш някого. Не си готова за толкова голяма стъпка. Не обичаш промените.

Не се задоволяваш с по-малко, отколкото заслужаваш

За съжаление има много хора, които в момента са в неудовлетворяващи, нещастни или направо токсични връзки, защото се страхуват да бъдат сами. Те предпочитат да се примирят с лоши отношения, отколкото да нямат връзка. Да бъдеш необвързан на 40 понякога доказва, че не си от тези хора. Не си готова да се примириш с болката и проблемите на една неуспешна връзка. За теб е по-добре да си сама, отколкото зле придружена. И това показва колко силна жена си.

Може би си имала дългосрочни връзки в миналото, но по някаква причина те просто не са се получили. И знаеш, че прибързаното обвързване не води до нищо хубаво. Вече не си онова наивно момиче, от което всички се възползваха. Знаеш цената си. Знаеш стойността си. И знаеш, че заслужаваш много повече от мрънкащ партньор, който не уважава жената до себе си.

Въпрос на приоритети

Животът е съвкупност от решения и избори. Нормално е да искаш всичко. И въпреки че напълно можете да имате балансиран живот, който да е пълноценен във всички области, важно е да разпознаете собствените си приоритети. Приоритетите ви не са грешни или правилни, те са уникални.

Възможно е да сте приоритизирали кариерата си. Може да сте поставили приключения или пътуванията на първо място.  Може дори да дадете приоритет на друг човек, като например да отглеждате детето си като самотен родител или да се грижите за член на семейството. Всичко е въпрос на приоритети. Включително и любовта.

 

 

 

Tagged , , , , , , , , , ,
на горе