Бори се за момичето, което обичаш и за нищо на света не го губи

Бори се за момичето, което обичаш и за нищо на света не го губи
Любов и партньорство

Бори се за момичето, което обичаш и за нищо на света не го губи

Знаеш какво казват хората: „не знаеш какво имаш, докато не си отиде“. Но за щастие понякога осъзнаваш това, преди да е станало твърде късно. Когато човек не се е държал правилно с теб и знае това, може да започне да ти показва признаци, че не иска да те загуби.

И така, откъде знаеш, че той не иска да се разделите? И ако той все още не е дошъл на себе си, как да накараш човек да почувства, че те губи?

Знаци, че се страхува да те изгуби

Извинява се за грешките си

Когато човек наистина се страхува да не те загуби, той не само се извинява за всичко, което е направил нередно – но наистина го мисли. Вероятно може да разбереш кога извинението е искрено. Той няма просто да каже „съжалявам“, само да прекрати спора. Той ще покаже истинско разкаяние.

Ще те погледне в очите, ще отдели време за всичко това. И ще обещае, че нещата между вас ще се променят, показвайки признаци на загриженост за начините, по които може да те е наранил.

Той показва голям интерес към теб и живота

От малките до големите неща, когато наистина ни е грижа за някого и го искаме в живота си, ние проявяваме очевиден интерес. Ако иска да те задържи наоколо, трябва да подкрепи думите си с действие. Това включва прекарване на повече време с теб, изслушване на проблемите и подкрепа.

Явният му интерес към теб трябва да те накара да почувстваш, че той се грижи за теб толкова, колкото и ти за него. Не трябва да го поставяш под въпрос, защото той трябва да го показва

Той поема отговорност за действията си

Поемането на отговорност е нещо повече от просто извинение (затова е отделна точка в списъка). Всеки може да се извини, но наистина да признаеш грешките си е различно. Ако на човек най-накрая му е просветнало, че той ще те загуби, той ще поеме пълната отговорност за всички грешки, които е направил и за това, че преди постоянно е провалял връзката ви.

Вместо да се защити или да се оправдава за себе си, той ще признае, че е виновен. Ще се опита да разбере защо си разстроена и ще работи усилено, за да поправи това, което ти е причинило болка – особено ако това е бил той. Поемането на самоотговорност за нашата част в една връзка (и всякакви проблеми) е знак за зрял човек, който наистина се грижи за своя партньор.

Той ти купува подаръци без причина

Подаръците са страхотни, но очевидно не са необходими. Ако човек наистина се страхува да не те изгуби, той може да се опита да ти покаже това, като ти купува постоянно подаръци. Може да са цветя, шоколад, бижута, билети за концерт или нещо друго, което те прави щастливи. Ако го прави, защото знае, че е сгрешил по някакъв начин, тогава това може да не реши проблемите ви, но е хубав жест. Той се опитва да ти каже, че те цени и е готов да се отнася с теб по начина, по който заслужаваш.

Той не иска да спори

Добре, така че да се надяваме, че никой от нас наистина не иска да спори с партньорите си. Но ако той прави всичко възможно, за да избегне конфликт, тогава той очевидно не иска да те загуби. Особено когато има напрежение в една връзка, могат да се случат спорове. Но той не иска разногласията да ескалират.

Така че може би е готов да си прехапе езика, когато преди можеше да бъде доста капризен. Или може би веднага те прегръща и ти казва колко те обича.

Той се опитва да ти покаже, че се е променил

Както се казва, действията говорят по-силно от думите. Едно е да кажеш нещо, но съвсем друго е да го направиш. Ако той наистина се притеснява да не те загуби, той ще предприеме действия, за да те задържи в живота си.

Ако той се чувства в риск да те загуби, тогава нещо очевидно трябва да се поправи. Ако това е нещо, което е направил (или не е успял да направи), тогава той трябва да положи усилия да се опита да ти покаже, че се е променил. Каквото и да е проблемното поведение, ако той се страхува, че ще си тръгнеш, действията му трябва да започнат да показват, че той се опитва да се поправи и да се справи по-добре.

 

Tagged , , , , , , , , ,
на горе