Натурални храни за изчистване на артериите

храни за чисти артерии
Добра форма

Натурални храни за изчистване на артериите

Днес ви представяме няколко натурални храни за изчистване на артериите. Артериите са кръвоносни съдове, които пренасят обогатената на кислород кръв от сърцето до върха на пръстите. Чистата артерия е силна, еластична и гъвкава.

Прогресивното запушване на тези съществени кръвоносни съдове е състояние, известно като атеросклероза и е основна причина за сърдечно-съдовите заболявания, включително инфаркти, инсулти и периферни съдови заболявания.

10 ПРИЧИНИ ВСЕКИ ДА ПИЕ ТОПЛА ВОДА С КУРКУМА ВСЯКА СУТРИН 

МЕД, ЛУК И КУРКУМА – ефективна комбинация за изчистване на белите дробове 

17 лечебни свойства на куркумата 

Благотворна храна за щитовидната жлеза 

3 рецепти за детокс-вода за пълно прочистване на тялото 

10 натурални храни за изчистване на артериите

Причини за запушване на артериите?

Атеросклерозата се определя като втвърдяване или удебеляване на артериите. Това, което позволява на кръвта да тече нормално, е тънък слой от ендотелни клетки. Но има няколко фактора, които могат да увредят тези клетки, включително свободните радикали, повишени нива на хомоцистеин, тромбоцитни клетки, както и недостиг на витамин С.

Въпреки че, истинската причина за запушените артерии остава неясна, все повече доказателства сочат, че атеросклерозата е сложно състояние, което може да започне в детството и да се развие с напредване на възрастта.

Ето няколко добре проучени храни, които могат напълно да изчистят артериите ви:

# Куркума:

Тази популярна подправка съдържа куркумин, съставка с мощни кардиопротективни свойства. Смята се, че екстрактът от куркума помага за намаляване на нивата на лошия холестерола и натрупването на плака в артериите. Според проучване от 2011 г., куркумата понижава холестерола и потиска ранните атеросклеротични лезии дори по-добре от понижаващия холестерола ловастатин.

# Чесън:

Научно доказано е, че чесънът помага за предотвратяване на сърдечни заболявания, забавя атеросклерозата и понижава нивата на кръвното налягане. Този природен дар е доста ефективен за предотвратяване на натрупването на плака в артериите. Намалява риска от инфаркт и инсулт с повече от 50%.

# Джинджифил:

Джинджифилът е известен със своите мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Той съдържа мощни съединения, предпазващи сърцето. Проучване от 2000 г., показва, че екстрактът от джинджифил има способността да намалява холестерола и триглицеридите в кръвта, както и атеросклеротични лезии в аортата.

# Кайенски пипер:

Кайенският пипер съдържа капсаицин, вещество, което естествено понижава нивата на вредния холестерола. Освен това, понижава риска от инфаркт и инсулт, като подобрява кръвообращението.

# Лимон:

Този цитрусов плод, не само понижава холестерола, но и предотвратява окислителното увреждане, поддържа артериите здрави. Лимонът е богат на витамин С, за който е доказано, че понижава общия холестерол, инхибира агрегацията на тромбоцитите, намалява възпалението и укрепва артериите.

# Канела:

Канелата намалява различни рискови фактори, свързани с атеросклероза и съдовите заболявания. Три или максимум шест грама канела на ден може да понижат вредния холестерола, триглицеридите, както и глюкозата при диабетици.

# Ленено семе:

Лененото семе помага за изчистване на артериите, поради високото си съдържание на фибри. То съдържа омега-3 мастни киселини, която помага за намаляване, както на кръвното налягане, така и при възпаление. В проучване от 1997 г., е установено, че лененото семе намалява развитието на аортна атеросклероза с 46% при зайците.

# Кисело зеле:

Според проучване от 2007 г., киселото зеле съдържа съединения, които предотвратяват аортната атеросклероза при зайци с висок холестерол.

# Сусамово семе:

Редовната консумация на сусамови семена помага да се предотврати развитието на атеросклерозата.

# Сок от нар:

Нарът е пълен с бромоводородна киселина, която помага за изчистване на артериите по естествен начин. Съдържа много полезни за здравето хранителни вещества, като селен и магнезий.

Моля имайте в предвид, че тази статия е само с информативна цел и не замества консултацията, диагностиката или професионалната медицинска помощ. Ако имате някакви здравословни проблеми, незабавно се свържете със специалист.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , ,
на горе