10 ПРИЧИНИ ВСЕКИ ДА ПИЕ ТОПЛА ВОДА С КУРКУМА ВСЯКА СУТРИН

10 ПРИЧИНИ ВСЕКИ ДА ПИЕ ТОПЛА ВОДА С КУРКУМА ВСЯКА СУТРИН
Добра форма

10 ПРИЧИНИ ВСЕКИ ДА ПИЕ ТОПЛА ВОДА С КУРКУМА ВСЯКА СУТРИН

 

Куркумата е подправка, която идва от изсушените на прах корени на растението куркума. Традиционно се използва като лекарство в древните китайски и индийски култури. Съвременните изследвания също подкрепят идеята, че куркумата има мощни лечебни свойства . Въпреки че можете да се възползвате от куркума само като добавите щипка към храната си, можете да получите още повече ползи, когато пиете вода с куркума всяка сутрин.

Вода с куркума

Ползите за здравето от пиенето на вода с куркума всяка сутрин се дължат главно на антиоксидантните, противовъзпалителните и антибактериалните свойства.

 

Ако пиете вода с куркума всяка сутрин, ще получите следните резултати:

 

Липополизахаридите в куркумата засилват имунната система, намалявайки риска от инфекция, грип или други неприятни инфекции.
Антибактериалните ефекти на куркумата също ще помогнат за ускоряване на процеса на бързо заздравяване на порязвания и ожулвания.

Водата с куркума спира възпалението от увреждане на ставната тъкан, така че може да предотврати или облекчи болки в ставите и артрит.

Можете значително да намалите риска от рак, защото куркумата е един от най-добрите начини за предотвратяване на тумори, причинени от излагане на радиация .

Куркумата може да понижи нивата на холестерола, които водят до сърдечни заболявания и инсулти.

Куркумата помага на тялото да обработва правилно входящите захари, така че може да предотврати високи нива на кръвна захар, свързани с диабет.

Куркумата увеличава притока на жлъчка, което помага на тялото да разгражда мазнините в храната веднага щом се консумират.

Противовъзпалителните свойства на куркумата предпазват мозъка от болестта на Алцхаймер и други свързани с възрастта дегенеративни мозъчни заболявания.

Доказано е, че куркумата подобрява чернодробната функция, като позволява на тялото да разгражда токсините от околната среда и храната.

Има вероятност куркумата да помогне за подобряване на паметта и да ви направи по-умни.

Куркумата е много мощен антиоксидант, който има способността да неутрализира сам свободните радикали, но също така повишава активността на организма срещу свободните радикали на кислорода.

Куркумата е толкова ефективна, че съдържа куркумин, естествено фенолно съединение, което предпазва тялото от увреждане, причинено от неща като радиация и възпаление.

Доказано е, че намалява риска от диабет, рак, мозъчна дегенерация, кистозна фиброза и артрит. Някои проучвания дори показват, че куркуминът в куркумата може да се използва за лечение на тези сериозни състояния .В допълнение към големите ползи от куркумата, тя има и много незначителни ефекти, които могат да ускорят загубата на тегло, заздравяването на рани и цялостното благосъстояние. Ето защо е най-добре да приемате куркума, преди да ядете или пиете нещо сутрин.

За оптимални ползи от куркума, опитайте тази рецепта:

 

Съставки

230 мл филтрирана вода

½ ч.л куркума

1/4 ч.ч черен пипер

1 ч.л пчелен мед

Инструкции :

Загрейте водата, без да довеждате водата до кипене.

Поставете куркума в чаша.

Бавно разбъркайте в топла вода, докато се разтвори напълно.

Добавете мед, ако искате да добавите вкус.

Тази рецепта с куркума е чудесен начин да започнете деня си. Черният пипер значително увеличава усвояването на куркумин. Можете също да добавите куркума към ежедневието си, като добавите към ястие във фурната, а прахът може да се смеси с кисело мляко, за да създадете ободряваща маска за лице, която намалява акнето .

Имайте предвид, че друг начин за консумация на куркума е да вземете капсула, съдържаща това вещество.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе