8 съвета как да започнете разговор с бившия
Любов и партньорство

8 съвета как да започнете разговор с бившия

Да говорите с бившия си приятел понякога често е деликатна, а и в някои случаи конфузна ситуация. Как ще подходите към нея зависи от причината, поради която се обръщате към него. Едно е да искате отново да бъдете заедно, а съвсем различно да разделяте общите вещи или да разпределяте финансите. Да, вероятно ще се почувствате неловко в началото. Все пак това е от онзи тип срещи, които или много искате да се случат или въобще не си представяте да сте в тази позиция. Възползвайте се от тези предложения и ги адаптирайте към ситуацията и връзката си.

8 съвета как да започнете разговор с бившия

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Ето няколко начина, с които да започнете разговор с бившия си.

Бъдете директни

В повечето случаи препоръчваме просто да застанете пред него с открито лице и свалени карти. Питането как е и отлагането на момента няма да доведе до нищо друго, освен до удължаване на неизбежното. Каквато и да е причината да трябва да започнете разговор с бившия, просто му я кажете. Ако просто им изпратите съобщение „Здравей“, това само ще го обърка и ще го накара да се чуди за намеренията ви.

Не задълбавайте прекалено разговора

Ако сте се разделили, без да сте изяснили всичко помежду ви, дори невинен разговор като за това кога да си вземете някакви останали ваши вещи у него, може да прерасне в ровене в предишни ситуации и връщане на спомените. Той е бивш, така че нека си остане така. Дори ако се опитвате да се сприятелите, дръжте нещата под контрол. Няма нищо лошо в това да поддържате добри отношения, особено ако продължавате да сте колеги или в една компания, но не смесвайте нещата.

с бившия
8 съвета как да започнете разговор с бившия

Използвайте лек начин за започване на разговор

Да започнеш разговора с тежка тема е все едно да се гмурнеш в дълбокото, без да провериш дали има вода. Вместо това започнете с нещо леко и безгрижно. Може би ново кафене, което се е отворило, или филм, който и двамата сте искали да видите? Става дума за разчупване на леда, а не за започване на снежна буря. Почти съм сигурен, че на този етап и двамата оценявате нивото на комфорт на другия, така че може би искате да не оказвате натиск. Непринудената тема действа като барометър, давайки и на двама ви представа за това как може да се развие разговорът. По този начин създавате спокойна среда, която благоприятства откритата и лесна комуникация с бившия.

Поискайте да се срещнете

Може да ви е по-лесно да си говорите по телефона или да изпращате съобщения на бившия си, но най-добре е да се срещнете лично. Така има по-малка вероятност от неправилно общуване. Нека срещата е на обществено място, не за друго, а за да можете да контролирате емоциите си, да запазите спокойствие и да се приземите. Това също ще попречи на евентуално връщане към стари спомени. Особено ако трябва да говорите за окончателния край на връзката ви, препоръчваме да разговаряте лично. Още преди да се впуснете в прекалено много писане на съобщения, попитайте го за това. В случай, че нещата не са се развили добре от гледна точка на тормоз или насилие във връзката, вземете със себе си и ваш доверен човек, който да следи какво правите с бившия.

с бившия
8 съвета как да започнете разговор с бившия

Препратка към споделена положителна памет

Ако трябва, споменете забавен, споделен спомен, но го направете непринудено. „Помниш ли онази луда караоке вечер?“ може да бъде чудесен начин да възродите добрите стари чувства. Само се уверете, че това е спомен, който няма да предизвика стари конфликти или надежда за събиране у единия. Отново, тази стратегия е само ако смятате, че е подходяща. Не искате случайно да повдигате въпроса за миналото и рискувате да звучите така, сякаш сте заседнали във времеви цикъл или сте прекалено носталгични към връзката. Целта е да се свържете в настоящето, а не да живеете в миналото. Ако решите да споделите спомен с бившия, той трябва да служи като мост към настоящия разговор, а не като отбивка към старите времена.

Избягвайте да говорите за минали разногласия

Това не е моментът да преразказвате стари спорове. Придържайте се към положителните неща и настоящето. Това е още едно нещо, от което трябва съзнателно да се пазите, независимо колко изкушаващо може да е да го повдигнете. Задълбаването в минали конфликти може бързо да превърне приятелския разговор с бившия в неприятна конфронтация. Не забравяйте, че фокусът тук е върху изграждането на нова, положителна форма на комуникация. Като държите разговора далеч от минали разногласия, поставяте основите на по-конструктивно и приятно взаимодействие с бившия си.

Признайте неловкостта, ако я има

Понякога изказването на факти може да намали напрежението между вас и човека отсреща. Едно просто „Знам, че е малко неловко, но се радвам, че разговаряме“ може да направи нещата по-истински. Става въпрос за признаване на ситуацията, без да се спирате на нея. Този подход е много по-добър от това да се преструвате, че всичко е напълно нормално, когато не е така. Все пак се срещате с бившия.

Вижте още:

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Зодии, които търсят физическа интимност още в началото на връзката

Интимност по график? Защо не!

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Tagged ,
на горе