сънувате бившия; бивш партньор
Любов и партньорство

10 начина да се справите с враждебен бивш партньор

Повечето хора са имали по един бивш партньор, който е бил доста труден характер. Със сигурност, ако сте срещали такъв човек в живота си, искате да го забравите възможно най-скоро. Враждебността може да донесе много неприятности, а когато тя идва от бивш партньор, трябва да сте още по-внимателни. Справянето с този проблем изисква комбинация от лична сила, емоционална интелигентност и стратегическо планиране.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Българските алевити-потомци на скалната цивилизация на траките, Ататюрк вероятно е от тях

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Ето някои важни стъпки, които трябва да обмислите, за да можете да елиминирате бивш партньор, който е агресивен към вас:

Поставете твърдо границите си

Първо, поставете закона с ясни граници, които не подлежат на обсъждане. Кажете на вашия бивш партньор направо какво е добре и какво не – независимо дали става дума за нулев контакт или ограничено взаимодействие. Не става дума просто за начертаване на линия в пясъка, а за изграждане на крепост около вашето спокойствие. Така ще сте спокойни, че той няма да ви навреди по никакъв начин.

Детоксикация на емоциите

Време е за емоционално пролетно почистване! Гмурнете се в тавана на сърцето си и изчистете паяжините от минали болки и горчивина. Не става въпрос само за забрава, а за изцеление отвътре навън. Ако сте потискали емоциите си след раздялата, позволете си да ги почувствате сега. Воденето на дневник също може да бъде чудесен инструмент, който да ви помогне да преодолеете и прогоните досадните негативни емоции. Този момент е изцяло за освобождаване на натрупаните чувства, за да можете да започнете наново тази нова глава от живота си. Ако сте имали подобен бивш партньор, то трябва да не показвате емоции, когато се сещате за него.

бившият ви; бивш партньор
10 начина да се справите с враждебен бивш партньор

Намерете своята подкрепа

Кой е вашият кръг за подкрепа? Обърнете се към приятели, семейство или дори към консултант, когато нещата станат трудни. Тук не става въпрос само за отдушник, а за укрепване на емоционалния ви гръбнак със силата на общностната подкрепа. Обяснете им какъв бивш партньор сте имали и решете заедно този проблем.

Водене на документация: Новото ви хоби

Превърнете се в детектив и започнете да водите дневник на всички безумни срещи с вашия вече бивш партньор. Документирайте техните обаждания, текстови съобщения или изненадващи появи в любимото ви кафене. Мислете за това като за събиране на доказателства, но не за криминална драма, а за вашето спокойствие. Това ви дава сили, сякаш държите юздите на ситуацията, и ви подготвя за всяко юридическо родео, което може да се случи ако се изправите в съда срещу вашия бивш партньор.

сънувате бившия; бивш партньор
10 начина да се справите с враждебен бивш партньор

Грижа за себе си

Поглезете себе си! Но сериозно, грижата за себе си е вашето тайно оръжие в тази сага с вашия бивш партньор. Не става дума само за балончета и маски за лице, а за грижа за цялото ви съзнание, тяло и дух. Мислете за това като за изграждане на крепост на спокойствието около вас, където стресът и драмата не могат да пробият стените.

Размишлявайте, учете и се развивайте

Пътувайте по алеята на спомените, но с обрат. Погледнете назад към връзката си не за да се занимавате с „какво би било, ако“, а за да се учите и да израствате. Може да видите предупредителни знаци от вашия бивш партньор или враждебно поведение, които сте пренебрегнали в блажената фаза на медения месец. Или може да се поучите от собствените си грешки. Този размисъл не е свързан със съжаление, а с въоръжаване със знания за по-добро бъдеще.

Кажете „да“ на професионална помощ

Няма нищо срамно в това да потърсите терапевт или съветник. Мислете за това като за наемане на личен треньор, но за вашите емоции. Те са там, за да ви наблюдават, докато вдигате тежестите на предишната си връзка, да ви напътстват през емоционалната тренировка и да ви помагат да изградите умствени мускули, които ще ви предпазят от евентуален сблъсък с вашия бивш партньор.

Общувайте като звезда

Заблестете ярко в социалната си галактика! Укрепването на социалната ви мрежа е като организиране на парти, на което самотата и стресът не са поканени. Изпълнете живота си с приятели, семейство и нови връзки. Не става въпрос само за разсейване, а за изпълване на живота ви с радост, смях и подкрепа.

Рутинни занимания: Новото приключение

Разтърсете ежедневието си с някои нови рутинни дейности. Мислете за това като за начало на пътешествие за преоткриване, в което всеки нов навик е стъпка към едно ново аз. Независимо дали става дума за ново хоби или за пренареждане на жилищното пространство, всяка промяна е щрих в шедьовъра на новия ви живот. Това ще ви помогне да забравите вашия бивш партньор.

Поставяйте си цели

Поставете си нови цели и се впуснете напред! Мислете за това като за набелязване на курс за вълнуваща експедиция, в която всяко постижение е открито съкровище. Независимо дали става дума за изкачване по кариерната стълбица, усвояване на ново умение или достигане на важен етап във фитнеса, всяка цел е градивен елемент в крепостта на новото ви, овластено аз. Може да потърсите нови контакти или пък да обиколите местата, за които сте мечтали с най-близките си хора. Това са малки, но важни стъпки по пътя да забравите какво сте преживели в последните няколко месеца.

Вижте още:

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Tagged ,
на горе