Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си
Любов и партньорство

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Въпреки че представата за любов се променя с напредването на света и някои не ѝ отдават толкова голямо значение, както е била на почит в миналото, тя все още си остава най-важното и значимо чувство на този свят.

И колкото и материалистичен и алчен да е светът днес, той не може да заеме нейното място. Значимостта на запознанството с противоположния пол е голяма, тъй като по този начин се опознава отсрещния партньор и разбира се ни става ясно дали искаме да бъдем с този човек или определено не е това, което търсим.

Ето защо запознанството е толкова важно

Запознанството ти позволява да откриеш коя си

Запознанствата са толкова важни, защото ти позволяват да откриеш коя си. Всъщност, дори когато е неудовлетворително и се оказва, че това не е мъжа, за който си мечтала, точно в този момент си осъзнаваш още повече какво точно искаш и как си представяш своя партньор. Показва ти колко отговорно може да постъпваш към себе си и дали уважаваш своите желания, ценности и вкус.

Запознанството те кара да си по-решителна

След дозата разочарование, което си изпитала, когато се си запознала с мъж, който не е покрил изискванията ти, тогава ставаш още по-решителна в това, което искаш и търсиш. Тук е моментът да кажем, че не става въпрос за изисквания от типа мъжът до теб да е богат и красив, а да се чувстваш приятно в неговата компания. И това се разбира още от първата ви среща и енергията, която ще усетиш, докато сте заедно.

Когато сте посрещнати с неудовлетворителни преживявания и липса на химия, това може да ви накара да искате да се откажете, както направих за известно време.

Грешките не са забранени

Но също така и в крайна сметка грешното запознанство може да те накара да си малко по-избирателна по отношение на това, което търсиш, както и да не се поддаваш на всеки един мъж, който те кани те среща.

Не забравяй, че имаш правото да избираш и когато не искаш да излезеш с определен човек, тогава съвсем спокойно може да му откажеш или да отмениш вече уговорената среща. Това е в пъти по-добре, отколкото да се чувстваш некомфортно по време на срещата ви, защото той ще усети това и също няма да се чувства добре.

И въпреки че разочарованието от запознанствата е неизбежно, то може да ти предложи и всякакви ценни и понякога забавни преживявания, които ти помагат да намериш сериозен партньор.

Запознанствата помагат да разбереш какво търсиш

Запознанствата също са начин да намериш това, което търсиш. Може би тук ще получим доза критики от някои по-консервативни лица, но истината е, че не трябва да се отказваме от това да срещаме нови и нови хора.

Ако се затворим в себе си след първата неуспешна среща и се окаже, че мъжът, с когото сме се запознали не е това, което търсим, то реакцията ни е твърде грешна. Не трябва да се отказваме и да спираме да опитваме. Няма нищо нередно в запознанствата или срещите.

Независимо от това, процесът на запознанства може да бъде силно объркващ и стресиращ, особено когато не намирате това, което търсите. Но не бива да се отчайвате. Вярвайте, че един ден Бог ще изпрати човек в живота ви, който ще ви обича и уважава.

Запознанствата ви показват, че качеството е по-важно от количеството

Помнете, че винаги качеството е в пъти по-важно от количество. И в любовта и в приятелство и във всяка друга ситуация. Истината е, че не се нуждаеш от много хора в този живот, а от качествени такива. Ако имаш партньор до себе си, който да те уважава и цени, семейство, което да те обича и  1-2 приятели, които да са ти верни и истински, то тогава не се нуждаеш от нищо друго.

Запознанството ти помага в комуникацията

Запознанствата ще те научат да забавиш малко темпото, да слушаш повече и да бъдеш малко по-търпелива. Ще ти покажат как да уважаваш мнението на отсрещния човек, дори и да не си съгласна с него. Ще те научат да не се ядосваш много, когато някой не мисли като теб. Дори напротив. Ще искаш да опознаеш другата гледна точка и се осъзнаеш, че тя също не е грешна, а просто различна. Запознанствата са полезни.

Tagged , , , , , , , , ,
на горе