хората имат; брака си
Любов и партньорство

15 начина да възродите брака си

Всеки човек иска да се радва на брака си. Тогава се обичате най-много, имате най-добрите срещи и всяко приключение е вълнуващо. Но този етап не трае вечно и ще трябва да се научите как да подновявате връзката си, за да запазите свежестта и новостта. С течение на времето денят става скучен, срещите ви се превръщат в рутина, а вие сте прекалено удобни с тях, за да бъде нещо вълнуващо.

Ако някога сте преминавали през фазата на медения месец с някого, ще разберете, че сме прави. Просто има нещо, което отнема огъня от връзката, когато се чувствате прекалено комфортно с някого, което е гадно! Не искате ли да върнете искрата? Не искате ли да се чувствате като влюбен тийнейджър в началото на връзката си?  Независимо дали сте женени, или не, много неща могат да повлияят на нивото на страстта. Животът като цяло, стресът, проблемите, споровете, децата, липсата на сън, болестите, семейните проблеми – списъкът е дълъг и трябва да направите нещо с брака си.

Лесно е да обвинявате тези неща, но е важно да помните, че макар и да сте се почувствали добре един с друг, никога не е късно да съживите и да върнете брака си в предишното му състояние.

Да се научите как да възродите брака си е изключително важно.

Нормално е взаимоотношенията да се развалят малко, но трябва да работите, за да върнете отново искрата. Ако не го направите, нищо няма да се промени и може да се окаже, че в крайна сметка ще се отдалечите един от друг. Добрата новина е, че е лесно да се научите как да възобновите връзката или брака си, както в интимен, така и в житейски план. Възстановяването на връзката може да бъде толкова лесно, колкото да намерите отново време един за друг или да научите нещо ново в спалнята.

Разбира се, не всички връзки, които преминат фазата на медения месец, са обречени завинаги, но ако се чувствате заседнали в коловоз, може би имате нужда от външна помощ, за да върнете нещата към забавление и вълнение. Ето къде идваме ние!

за брака; брака си
15 начина да възродите брака си

Съставихме списък с най-добрите начини да разпалите отново брака си и да върнете огъня, който бавно е угаснал.

Решаване на текущия проблем

Понякога това е просто рутина, но понякога може да е нещо много по-сериозно. Разберете кое е то и се заемете с този проблем. Възможно е те да са направили нещо, което да ви отблъсне, или пък вие да сте им направили нещо. Не забравяйте, че комуникацията е ключът към всяка силна връзка. Така или иначе, за да започнете да съживявате брака си, трябва да се отървете от всичко, което го спъва. Това е първата стъпка, за да се научите как да разпалвате любовта отново.

Прекарайте известно време разделени

Отсъствието наистина кара сърцето да се развълнува. Много двойки, които са изгубили искрата, често просто прекарват твърде много време заедно и почти изтръпват от присъствието на другия. Това често се случва при двойки, които трябва да научат как да разпалят брака си. Прекарването на време далеч един от друг дава възможност и на двамата да си липсвате един на друг и на качествата, които обичате. Дайте си пространство един на друг, като прекарате уикенд далеч един от друг, или просто направете усилие да правите неща с приятели, вместо да бъдете винаги заедно.

Опитайте нещо ново

Разбира се, храненето в един и същи ресторант всеки петък вечер може да е приятно, защото знаят поръчката ви още преди да сте влезли, но е твърде предсказуемо. Няма вълнение и определено няма искра. Опитайте нов ресторант или направете нещо, което никой от вас никога не е правил, но винаги е искал да направи. Науката твърди, че научаването на нещо ново ви сближава. Това може да е началото по пътя за оживите нещата в брака си.

брака си
15 начина да възродите брака си

Присъединете се към група

Ако започнете да чувствате, че връзката ви е в рутина, защото се виждате само един друг, това е фантастичен начин да ви помогне да излезете от рутината, като същевременно се запознаете с нови хора и е чудесен начин да възродите брака си. Ще можете да се сближите в нова среда, която може да ви помогне да запалите онова специално нещо, което е липсвало.

Вземете уроци по танци

Единият или и двамата може да не искате да направите това, защото може да е плашещо и смущаващо, но ни се доверете. Балните танци са начин да подобрите близостта си както физически, така и емоционално, и ви дават ново умение, което да покажете на всяко социално събитие, на което отидете. Продължете напред и поканете партньора си да посещава с вас уроци по танци, за да задвижите ендорфините.

Облечете нещо горещо

Когато трябва да се научите как да възродите брака си, вероятно трябва да възродите и интимния си живот. Какъв по-добър начин от това да си облечете нещо, на което партньорът ви няма да може да устои? Вземете нещо привлекателно и се разходете из къщата с него. Това ще бъде невероятна изненада, която ще накара кръвта им да се раздвижи.

Вземете си екзотична ваканция

Работата, домашните задължения и ежедневието могат да се отразят на връзката ви. Толкова се увличате в рутината, че забравяте, че имате някой друг, на когото да посветите времето и енергията си. За да избягате от всичко това и да имате време за половинката си, е добре да планирате съвместни пътувания! Когато го правите, отидете на място, на което никой от вас не е бил, и опитайте нещо ново заедно. Така ще бъдете спокойни и щастливи, че сте в компанията на другия. Тази искра ще се разгори отново от само себе си и ще имате нещо ново в брака си.

Изживейте отново първата си среща

Сключете договор да изживеете първата си среща възможно най-близко до реалността. Същият ресторант, същият час и дори същите тоалети, ако имате възможност. Дами, не забравяйте парфюма, който сте носили тази вечер. Преразгледайте началото на връзката, като си припомните какво ви е накарало да се влюбите на първо място. Това ще върне всички трепетни чувства и вълнения, които са се появили, когато сте започнали да се срещате за първи път. Ще се почувствате така, сякаш отново отивате на първата среща с него, и така ще възродите брака си.

Отидете на къмпинг

Нищо не сближава отново една двойка така, както суровата, естествена природа. Отиването на къмпинг изважда на показ всичките ви уязвимости и дори някои от полезните умения, за които партньорът ви може да не знае. Влезте с пръстта и пясъка. Прекарайте една нощ под звездите, печейки скара и споделяйки телесна топлина! Можете ли да се сетите за по-добър начин да научите как да възродите брака си?

Правете нещо, което и двамата мразите

Това може да звучи малко налудничаво, но според нашия опит върши чудеса. И двамата презирате боулинга? Тогава отидете и го направете! Сближаването покрай нещо, което и двамата не харесвате, и необходимостта да го изтърпите заедно ще ви сближи много повече, а и ще се посмеете хубаво на това!

Започнете да говорите отново

Имаме предвид интимно. Не просто питайте как е минал денят им, когато се приберат, както правите всеки ден. Говорете за важните неща, като например какво се случва в света и как се чувствате и двамата по този въпрос. Отварянето на този вид емоции сближава хората много повече. Може дори да научите за тях неща, които не сте знаели преди, въпреки че сте заедно от много време. Така ще намерите нещо ново в брака си.

Спрете да се карате

Натякването е огромен фактор, който отблъсква. Не можете да се забавлявате с човек, който постоянно се опитва да ви накара да направите нещо, което не искате да правите. Да, домашните задължения трябва да се вършат, но има по-добри начини от това да мъмрите, за да поискате да изнесете боклука. За да знаете как да възродите брака си, трябва да знаете как да общувате от самото начало и да позволите на партньора си да направи същото.

Шеговито се подигравайте с него

Спомняте ли си как се подигравахте на сладките му навици? Той ви преследваше и се опитваше да ви накара да спрете, което почти винаги водеше директно до целуване или насочване към спалнята. Е, направете така, че това да се случи отново! Подигравайте се с тях невинно и това определено ще ви помогне да научите как да възродите брака си.

Инициирайте забавление при всяка възможност

Когато връзката ви е в застой, това е най-вече защото сте изчерпали забавните неща, които да правите. Винаги, когато видите възможност двамата да се забавлявате допълнително, се възползвайте от нея! Забавлението е сигурен начин да върнете искрата в брака си. Когато се учите как да възродите любовта, всичко е въпрос на приоритети и фокусиране върху забавлението.

Помислете как сте се отнасяли към партньора си

Често се замисляме за всички неща, които партньорът ни вече не прави. Ако искате да разберете как да съживите брака си, помислете за своята роля и за това как сте се променили. Често се приемаме един друг за даденост и ставаме по-малко внимателни към партньорите си, когато започнем да свикваме с тяхното присъствие. Прекарвайте повече време в правене на нещата, които преди сте правили за тях. Ако преди сте се усмихвали, когато са влизали в стаята, или сте ги държали за ръка на обществени места, значи е време да се опитате да бъдете същия човек, за когото са се оженили.

Tagged ,
на горе