имаш чувства; искрата във връзката
Любов и партньорство

Как да разпалите искрата във връзката си

Понякога искрата във връзката угасва и вие искате да направите нещо по въпроса. Може би сте чували от ваши приятели репликата „Свикнахме един с друг и настъпи скука“. Това не означава, че не се обичате. Това просто означава, че животът ви пречи. Въпреки че никога няма да е възможно да поддържате етапа на меден месец през целия период на връзката ви, можете да създадете забавна и пълноценна среда, на която и двамата да се наслаждавате и да се развивате заедно. Искрата във връзката ви може отново да се превърне в пожар, който да ви кара да се обичате, но за целта трябва да положите усилия. Важно е това да стане на време, преди да сте изпуснали нещата от контрол.

Искрата във връзката може да бъде разпалена, а ние ще ви помогнем да разберете как да стане това.

Похвала

връзката ви; родителите му
Как да разпалите искрата във връзката си

Когато ежедневието ни пречи, е лесно да се нагърбим с отговорности. Разговорите не включват нищо повече от това какво някой трябва да направи, какво не е наред или къде партньорът ви трябва да поеме отговорността. Така искрата във връзката не може да се поддържа. Ако отдавна не сте показвали признателността на съпруга си, като сте го хвалели външно с думи и любов, значи е време да започнете. Малко похвали помагат да се научите как да възродите любовта. Кажете на партньора си какво обичате в него и намерете начини да го накарате да се чувства обожаван. Така искрата във връзката може отново да заблести силно.

Отделете време за партньора си

темпо във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Разбира се, всяка вечер сядате да вечеряте и от време на време прекарвате моменти, взирайки се в телевизионния екран, докато сте един до друг. Има разлика между това да сте един с друг и да прекарвате времето си заедно. Да отделяте време за партньора си означава да го поставите пред другите си задължения и да го превърнете в приоритет. Искрата във връзката ви може лесно да бъде изгасена ако просто не си обръщате внимание.

Приберете мобилния си телефон

Има ли нещо, което кара човек да се чувства по-незначителен от това да свири втора цигулка на телефона? Разбираме ви – всички се разсейваме, когато чуем сигналът за текстово съобщение. Привикнали сме да захвърляме всичко, когато смартфоните ни зазвънят. Проблемът е, че носенето на мобилния телефон на вечеря, под душа или дори в леглото кара половинката ви да се чувства незначителна. Въведете политика на забрана на мобилните телефони, когато сте заедно – поне за един-два часа. Така бързо ще възстановите искрата във връзката си, без да ви прекъсва или някой друг да ви пречи.

Заведете съпруга си на романтичен уикенд

10 знака, че имате лоялен партньор във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Ако ви се струва, че сваляте дрехите си, само за да се наложи бързо да ги облечете отново, защото децата ви винаги са на вратата, е трудно да възродите искрата във връзката. Да се научите как да помогнете на брака или връзката да се върне в правия път означава отново да откриете онова чувство „не мога да ти се наситя“. Резервирайте си уикенд бягство и се уверете, че дрехите ви са оставени на пода!

Говорете за фантазиите си

9 от най-често срещаните роли във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Когато интимният живот е застоял, е лесно да се почувствате отегчени в спалнята и извън нея. Време е да разнообразите нещата, като говорите за това, което ви влияе добре. Какви са вашите фантазии? Какви неща искате да опитате? Можете дори да говорите за неща, които никога няма да опитате, но мисълта за тях ви възбужда. Разговорите с партньора ви по този начин ви свързват отново на много различни нива. Разбира се, като много приятен страничен ефект вероятно ще подсилите интимния си живот! С това няма как да не разпалите искрата във връзката си.

Напомнете на партньора си, че всъщност го обичате

Как да разпалите искрата във връзката си
Как да разпалите искрата във връзката си

Ако си мислите, че вашият партньор просто знае, че го обичате и му се доверявате – светкавична новина – той може и да не знае. Две прости думи „Обичам те“ означават повече, отколкото предполагате, и може да се окажат ключът към това да знаете как да възродите искрата във връзката си. Не предполагайте, че показвате любовта си. Възможно е те действително да имат нужда да чуят как шепнете тази сладка фраза от думи.

Оставяйте малки бележки наоколо за него

Спомняте ли си в училище, когато намирахте тайна бележка от влюбения или тайния си обожател? Оставянето на любовна бележка за партньора ви кара сърцето му да се развълнува и ви напомня за първия път, когато сте се влюбили в него. Искрата във връзката ви може да се разпали само с едно послание на хладилника.

Изпращайте текстови съобщения често и с внимание

бъдете досадни
Как да разпалите искрата във връзката си

Има нещо много специално в това да получиш текстово съобщение, което е с лично послание. То казва: „Липсваш ми“. Изпращайте любовни емотикони, забавни мемета, палави снимки и общи признания в любов, за да подобрите връзката си едно по едно.

Забравете миналото

Ако искате да поправите развалена връзка, трябва да можете да направите едно нещо – да простите. Примиряването с миналото ви помага да продължите напред и да бъдете по-уязвими един към друг. То ви помага да избягвате да правите предположения за намеренията и ви позволява да откриете любовта, която може би се крие под всички тези грозни, гневни пластове. Ако се връщате към миналото искрата във връзката ви може да угасне напълно.

Прегръщайте се повече, воювайте по-малко

искрата във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Всички тези малки несъгласия и караници започват да се натрупват в цяла военна кампания. Ако искате да съживите искрата във връзката си и да намерите пътя обратно към любовта, оставете малките неща да отминат. Не правете планина от проблеми или война от малки неразбирателства.

Правете малките неща, които означават толкова много

Как да изградим доверие във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Малките неща означават повече от големите. Запитайте се какво наистина иска и в какво намира стойност партньорът ви и вероятно ще откриете, че това не е нищо скъпо или необичайно.  Вероятно това е просто някакво признание и любов от ваша страна. Именно малките неща са тези, които допринасят за любовта и искрата във връзката ви е там и вие прост трябва да я видите.

искрата във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Правете комплименти на партньора си пред другите

Комплиментът е страхотно нещо, но е още по-хубаво, когато чуете някой да ви хвали пред другите. Ако искате да знаете как да възродите любовта, комплиментите са чудесна отправна точка, дори ако партньорът ви изглежда малко смутен, когато го правите. Можете също така да признаете колко щастлив сте, че сте негов единствен и неповторим, тъй като това е прокламация, че той е някой наистина специален за вас.

Планиране на специална вечер за среща

Прекарването на една вечер насаме с партньора ви може да не ви се струва голяма работа, но ако той се е отдалечил от вас, една специална вечер за среща или бягство през уикенда е идеалното решение за възраждане на искрата във връзката. Опитайте се да оставите стреса на ежедневието зад гърба си и да се върнете към това, което е наистина важно – към вас двамата. Създайте си навик и планирайте редовни вечери за среща.

Накарайте го да се чувства желан

Толкова е лесно да започнете да се чувствате непривлекателни, когато не сте интимни дълго време. Чудите се дали партньорът ви не е загубил интерес към вас, затова трябва да накарате партньора си да се чувства напълно желан. Можете да направите това по толкова много начини. Обсипвайте тялото му с похвали, галете го и го докосвайте навсякъде и му казвайте колко страхотно се чувства. Щом чувството, че сте желани, се върне, искарата във връзкара ще се превърне в пожар.

Правете по едно малко, но значимо нещо всеки ден, за да улесните живота му

6 предимства на връзката с разведен мъж
Как да разпалите искрата във връзката си

Понякога сме толкова вглъбени във всичко, което правим и трябва да правим, че забравяме трудностите и натиска, които изпитва партньорът ни. Не е нужно много, за да се разведри денят им. Просто премахнете едно малко нещо от списъка им със задачи. Изхвърлянето на боклука или почистването с прахосмукачка понякога е най-добрата прелюдия. Обещаваме ви, че тези малки неща са най-добрият афродизиак в историята.

Никога не пропускайте ден, без да му кажете, че го обичате

Понякога просто предполагаме, че те знаят факта, че все още сте наоколо. Но да чуеш „Обичам те“ е храна за душата. Ако не го кажете, как можете да сте сигурни, че те знаят? Никога не искате някой да си отиде, без да знае какво е в сърцето ви. Дайте на партньора си да разбере, че го обичате, като му кажете, че го обичате. Това е един от най-силните начини да запалите отново искрата във връзката.

връзката си; искрата във връзката
Как да разпалите искрата във връзката си

Бъдете благодарни за това, което прави, вместо да го приемате за даденост

Ежедневието ни пречи. Предполагаме, че партньорът ни върши своите неща, а ние – своите, и така е. В интерес на истината е трудно да поддържате любовни чувства, ако приемате нещата, които партньорът ви прави, за даденост. Ако си мислите, че той не ви оценява или всичко, което правите, започвате да го виждате в различна и по-малко любяща светлина. Казвайте „благодаря“ за малките и големите неща, така че те винаги да знаят, че сте им благодарни.

Никога не си лягайте ядосани

Старата фраза „Никога не си лягай ядосан“ кара много хора да стоят до малките часове на сутринта ядосани и да вредят на отношенията си. Разбирането на това е един от начините да се научите как да възродите искрата във връзката си. Вместо да се карате, понякога е по-добре да сте щастливи, отколкото прави. Обещаваме ви, че на сутринта ще се почувствате много по-добре. Определено няма да сте толкова уморени.

Tagged ,
на горе