4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО – ИНТИМНИЯТ ВИ ЖИВОТ ЩЕ ДОСТИГНЕ НОВО НИВО

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО - ИНТИМНИЯТ ВИ ЖИВОТ ЩЕ ДОСТИГНЕ НОВО НИВО
Добра форма Любов и партньорство

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО – ИНТИМНИЯТ ВИ ЖИВОТ ЩЕ ДОСТИГНЕ НОВО НИВО

Приблизително 55% от жените в един или друг период от време се сблъскват със ситуация, в която либидото им (желанието за интимност) започва или да намалява, или не възниква толкова често, колкото бихме искали.

Либидото е термин, който обикновено се използва за описване на интимно желание или желание за интимна активност. Световната здравна организация (СЗО) заявява, че интимното здраве е състояние на физическо, емоционално, умствено и социално благополучие във връзка със сексуалността. Освен това съвременните лекари признават значението на либидото като един от ключовите показатели за общото здраве и качество на живот.

През цялата история терминът „либидо“ е имал различно значение в работата на психиатрите и психоаналитиците. Те включват Зигмунд Фройд, който го поставя от едната страна на своя инстинктивен дуализъм, както и Карл Г. Юнг, който идентифицира либидото като психическа енергия. Днес толкова широки дефиниции рядко се използват, а когато говорим за либидо, се концентрираме най-вече върху интимното желание.

Пониженото желание се увеличава с възрастта, отчасти отразявайки нормалния процес на стареене. Тъй като циркулиращите нива на тестостерон постепенно намаляват при стареещите мъже и жени, това може да доведе до намалено либидо и всички съпътстващи симптоми на ограничена експозиция на андроген (т.е. намалена мускулна маса и костна плътност ) .

Трябва да се търсят потенциални психологически и социологически предразполагащи или удължаващи фактори. Трудните условия на живот, тревожността, депресията, злоупотребата с вещества и анамнеза за сексуално насилие представляват чести причини за намалено сексуално влечение. Дори фактори на околната среда като продължителното излагане на ярка светлина или шум могат да доведат до ниско либидо.

Причините за намаляване на либидото може да са много – от психологически до доста сериозни проблеми с физическото състояние. Медицински съпътстващи заболявания, свързани с ниско сексуално желание, включват недостатъчна активност на щитовидната жлеза, диабет, затлъстяване, нарушения на хипофизата (а именно хиперпролактинемия), злокачествени заболявания, неврологични състояния и сърдечно-съдови заболявания. При жените преждевременната или хирургична менопауза и други хронични гинекологични състояния като възпалително заболяване на таза , ендометриоза или вагинална атрофия могат да причинят диспареуния (болезнено полов акт) и впоследствие ниско сексуално влечение.

Някои лекарства също могат да намалят либидото – предимно антихипертензивни (бета-блокери), антидепресанти, антиепилептици, антипсихотици, хормонална контрацепция, както и специфични лекарства, които блокират ефектите или намаляват производството на тестостерон. Намаленото либидо също е страничен ефект на статините, които често се използват за лечение на хиперхолестеролемия.

Съставихме списък с най-ефективните упражнения, които са насочени към подобряване на цялостното благосъстояние и по този начин увеличаване на желанието ви за и нтимни преживявания. Опитай!

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО - ИНТИМНИЯТ ВИ ЖИВОТ ЩЕ ДОСТИГНЕ НОВО НИВО

Интимност по график? Защо не!

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

 

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО

Укрепваме пресата

Редовните упражнения за укрепване на коремните мускули могат да увеличат притока на кръв към тазовите органи, което има положителен ефект върху физиологичния аспект на възбудата. Упражнението е съвсем просто – заставаме с гръб към стената, така че задната част на главата да е плътно притисната към твърда повърхност. Притискаме таза към стената. Напрягаме коремните мускули. Задържаме в това състояние около 30 секунди. Можете да започнете с това упражнение и да завършите с него.

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО

Разтягане

Разстиламе килима и лягаме върху него с лицето надолу. Събираме краката си и ги притискаме плътно един към друг. Хващаме глезена с една ръка и се огъваме в долната част на гърба. Уверете се, че няма болка, в противен случай ще трябва да изоставите упражнението. Задръжте в тази поза за около пет секунди. Повтаряме с втория крак.

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО

Котка

Познато на почти всички, упражнението е невероятно полезно, когато трябва да получите отново сексуална енергия. Изпълнява се възможно най-просто – заставате на четири крака върху постелката, извивате гърба си, докато вдишвате, и след това бавно извивате гърба си в обратна посока, докато издишвате. Пресата и мускулите на перинеума са максимално напрегнати. Повторете за 10 секунди и следете за дискомфорт в гърба.

4 УПРАЖНЕНИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА ЛИБИДОТО

Издърпване на таза

Оставаме на четири крака. Вдишваме и издишваме бавно, докато издърпваме таза назад, като държим ръцете изправени. След това поемете дълбоко въздух и дръпнете таза назад, но не докосвайте пода с него. Извършваме най-малко четири подхода.

infomax-logo-50-15-HW Средиземноморската диета набляга на натурални, необработени храни

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе