Подреждане на гардероба – 5 лесни стъпки

Подреждане на гардероба -5 лесни стъпки
Идеи за дома

Подреждане на гардероба – 5 лесни стъпки

След пролетно разчистване на дрехите, следва и есенно подреждане на гардероба. Всеки сезон носи със себе си ново чувство и емоции. Със смяна на сезоните, се променя настроението и желанието да организираме гардероба си наново. Известни фън-шуй техники ще ви помогнат да въведете ред в него.

Освободете място за нови идеи, нови материи и цветове. Почистени и подредени рафтове създават чувство за ред, уют, топлина, а също така хармонизират мислите.

Тук ще ви представим леси съвети за организация на дрехите.

Подреждане на гардероба - 5 лесни стъпки

Защо икебана е японска философия

Дрехите и аксесоарите, които задължително трябва да присъстват в женски гардероб

Лесни начини да съхраните любимите си дрехи

Подреждане на гардероба - 5 лесни стъпки Ръководство: Как да си направим дрешник- организация и идеи

Ето 5 лесни стъпки за подреждане на гардероба:

1 Подготовка и планиране

Най-важният момент преди подреждане на гардероба е планът за действие. Подгответе се добре преди да започнете да изваждате всичко от гардероба. Купете си закачалки, пликове, кутии, торби, в които правилно да сортирате дрехите.  После извадете всичко, за да сте сигурни, че нищо не е останало вътре. Така ще има прегледност. Ще може да имате поглед над всичко, което трябва да подредите.

2 Преглеждане

Полезна техника за сортиране на дрехи е въпросът: „Носила ли съм тази дреха през миналата година?“. Ако си отговорите с „не“, то тя не ви е нужна за в бъдеще. Приложете това действие към всички стари дрехи и ако се наложи пробвайте някои от тях, за да видите дали ви стоят добре.

Подреждане на гардероба -5 лесни стъпки

Така ще се разделите с много неизползвани дрехи и ще направите място за нови. На една купчина отделете зимни дрехи, на друга – летни и в зависимост от сезона ги приберете да изчакат следващата година. Отделете дрехи, които да дарите, дрехи за рециклиране и дрехи, които да подарите на приятели.

3 Чистене

Извадете всичко, избършете рафтове и чекмеджета, за да имате перфектно място за всичко ново. Използвайте прахосмукачка, за едрите замърсявания и прах, след това с ароматен препарат избършете стените и основите. Накрая подсушете с микрофибърна кърпа. Може да поставите ароматни пакетчета с лавандула между дрехите. Готово! Сега всичко е чисто и може да подреждате!

4 Подреждане на гардероба

Има основни методи за подреждане на гардероба, които ще ви улеснят. Поставете ежедневните дрехи на достъпни места, които ще се достигат лесно. Официалните тоалети и дрехи, които не носите всеки ден, може да сложите отзад, за да не заемат пространство. Може да отделите дънките на едно място, летните дрехи отделно, зимните – в друг шкаф, за да знаете къде се намират точно.

Може да разделите дрехите на полезни, любими и необходими. Така ще имате ред и ще го спазвате в бъдещите ви покупки. Трудно е да се разделите с определени дрехи, но трябва да се опитате да минимизирате гардероба си.

Подреждане на гардероба -5 лесни стъпки

5 Устойчиво пазаруване

Съвременно проучване разкрива, че сега хората пазаруват 50 % повече дрехи от преди 10 години. Модните къщи излизат всяка година с нова колекция и ние сме изкушени да купуваме всеки нов модел. Всяка година попълваме гардероба си с най-новия модел, за да сме в тренда. Но качеството намалява, времето се променя и ние нямаме нужда от това презапасяване.

Какво е решението?

Най-правилно е да спрете да купувате, а съответно и да изхвърляте стари дрехи.

Според законите на китайската традиционна практика Фън-Шуй, подреждането, почистването и сортирането на гардероба може да доведе до успокоение и прояснение на мисълта. Редът и хармонията в дома ще ви донесат не само спокойствие, а и красота. За по-голяма хармония, допълнете вашия интериор с нежни цветя, които ще освежат стаите.

Подреждане на гардероба - 5 лесни стъпкиЛесни стъпки да подредите дрехите си в малък дрешник – съвети от дизайнера на знаменитости Лиза Адамс

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе