5 правила за страхотна първа среща
Любов и партньорство

5 правила за страхотна първа среща

Една чудесна първа среща може да бъде вълнуваща стъпка към връзка, но една лоша първа среща може да бъде трудна за преодоляване. Искате да бъдете истински себе си, но също така искате да впечатлите своята половинка. Тъй като общуването е в основата на всяка успешна връзка, един скучен или прекалено негативен разговор може да провали първата среща, както и други фактори, които може да не сте взели предвид.

Ако запознанствата не са ви чужди, вероятно сте имали много първи срещи, след като сте се запознали с хора чрез приложения за запознанства, общи приятели и случайни срещи, повечето от които не са довели до нищо. Не всяка първа среща ще предизвика нещо повече, но познаването на някои съвети за първа среща може да ви помогне да извлечете максимума от среща с потенциал за връзка.

Искате да излезете с него? Поканете го

 

Топ идеи за стилни пролетни визии

7 причини защо се нуждаем от правила с приятелките

 

5 правила за страхотна първа среща

Оставете телефона си настрана

първа среща
5 правила за страхотна първа среща снимка: pinterest

Ако имате навика (както повечето от нас) да скролвате в телефона си през всеки свободен момент, трябва да сте наясно и да се подготвите по подходящ начин. Един поглед е едно нещо, но ако по време на срещата често прелиствате телефона си, другият човек вероятно ще се подразни и ще си помисли, че сте отегчени или незаинтересовани.

Никой не иска да си губи времето и подобно поведение ще намали шансовете ви за втора среща. В края на краищата никой никога не е възкликнал: „Беше страхотна първа среща! Те се взираха в телефона си през цялата вечер. Нямам търпение да ги видя отново!“

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

Задайте реалистични очаквания

първа среща
5 правила за страхотна първа среща снимка: pinterest

Без значение колко много ви харесва този човек или колко много искате да го впечатлите, не източвайте банковата си сметка, за да го почерпите с вино на първа среща. Ако нещата потръгнат, потенциално ще изпитвате натиск непрекъснато да надминавате себе си на всяка следваща среща. По-добре е да започнете нещата на непринудено, забавно място, правейки нещо, което ви позволява да разговаряте и да се опознаете по-добре.

Можете да правите много различни неща за първа среща, които няма да изгорят цялата ви заплата. Полезно е да имате обща представа от какво се интересува вашата дата. Изглежда ли, че е романтичен тип? Дали първоначално сте се сближили заради любовта си към видеоигрите? Винаги можете да ги попитате и къде биха искали да отидат. Дори и да не се стигне до връзка между вас и вашата половинка, все пак ще сте имали уникално преживяване.

Не създавайте у тях впечатлението, че сте преследвач

първа среща
5 правила за страхотна първа среща снимка: pinterest

Дори да се интересувате от своята половинка и вече да сте прегледали публичните ѝ профили в социалните мрежи от невинно любопитство, не повдигайте въпроса за нещо, което сте видели в профила ѝ, ако искате да превърнете срещата в чудесна първа среща. Същото важи и за всяка информация, която може да сте открили, докато сте търсили името им в Google.

Няма нищо срамно в това да потърсите някого, особено ако поставяте на първо място своята безопасност и благополучие. Споменаването на тези открития на първа среща обаче може да ги накара да се притеснят, тъй като това е само първа среща. Те може да се притеснят, че сте базирали първото си впечатление на неуместна или неточна информация, или да се почувстват защитници, защото не са били запознати с никаква информация от социалните ви медии преди първата среща. Макар че е напълно нормално да проучвате информацията за срещата си, не е необходимо да говорите за това, освен ако не искате да изглеждате като клюкари.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Избягвайте минали връзки

първа среща
5 правила за страхотна първа среща снимка: pinterest

Не е проблем да споменете мимоходом бившите си партньори, но не бива да отделяте повече от минута-две, за да говорите за минали връзки. Не се опитвайте да се връщате към спомените за бившия си, дори ако раздялата ви не е далеч в миналото. Това не само ще създаде впечатление, че не сте ги забравили, но може да накара срещата ви да почувства, че предпочитате да сте другаде. Ако искате вашата първа среща да бъде страхотна, избягвайте да говорите за други срещи, които сте имали в миналото, и съсредоточете вниманието си върху настоящето.

Говорете по-малко, слушайте повече. Първата среща не е интервю за работа.

Не трябва да продавате себе си или някое от страхотните си качества на първа среща. Сигурни сме, че си мислите, че не го правите. Въпреки това, много лесно може да излезе, че е така несъзнателно. Затова се постарайте да задавате много въпроси и да слушате много повече, отколкото да говорите.

Tagged ,
на горе