да се пазите
Любов и партньорство

8 типа бивши, от които да се пазите

Когато приключите една връзка, вие започвате да се пазите от всичко, което ви плаши в поведението на бившия ви. Дали просто се справя зле с потока от объркващи емоции, или става опасен за вас или за себе си? Възможните реакции от негова страна могат да бъдат много различни. Да знаете кога да се пазите от евентуални сблъсъци и сериозни скандали с него е важно, за да знаете как ще продължите напред.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Българските алевити-потомци на скалната цивилизация на траките, Ататюрк вероятно е от тях

infomax-logo-50-15-HW Ето новата веганска диета, която укрепва сърцето само за 8 седмици

Макар че всеки човек реагира различно и за разлика от себе си при раздяла, това са някои от най-често срещаните топове враждебен бивш, от които трябва да се пазите:

Упоритият бивш

Пише ли ви толкова много съобщения, че телефонът ви бръмчи, сякаш е обладан? Такъв тип бивш може да отприщи лавина от текстови съобщения, обаждания, а може би дори писма по пощата. От психологическа гледна точка това е проява на обсебващо поведение, отказващо да пусне емоционалната връзка. Всъщност няма значение какво казва, защото ще каже всичко, за да привлече вниманието ви. Трябва определено да се пазите, ако усетите такова поведение.

Изключителен преследвач в социалните медии

След раздялата бившият ви е навсякъде в профилите ви в социалните мрежи. Откъде знаете? Продължавате да получавате известия, че харесва стари снимки и се включва в коментари, оставени преди три години. Дори хора, които сте познавали от училище, ви пишат и ви питат защо вашият бивш е започнал да ги следва! Това поведение произтича от нуждата от контрол или от отчаян опит да останете свързани. Ако останат „в крак“ с вас чрез социалните ви медии, те се подлъгват, че все още са част от живота ви. Така че е желателно да се пазите в такива моменти и да не ги допускате да имат достъп до снимки и публикации от ваша страна. Разбира се, няма лошо да останете приятели в социалните мрежи, ако сте се разделили с добри чувства, стига поведението му да не прекрачва посочените граници.

Кралската драматургия

Дали всяка среща е изпълнение, достойно за „Оскар“? Един враждебен бивш превъзхожда в превръщането на обикновените разговори в сцени от сапунена опера. Ако всяко общуване с него е изпълнено със сълзи и викове, това може да е проява на емоционалната му нестабилност, при която всяка емоция се усеща прекалено много.

с бившия; да се пазите
8 типа бивши, от които да се пазите

Шампион по обвинения

Когато бившият ви обвинява упорито за всичко, което се е объркало във връзката, това е нещо повече от просто сочене с пръст. Този последователен отказ да поеме каквато и да е отговорност е начин да играе ролята на жертва, често за да защити егото си. Като прехвърлят цялата вина върху вас, те избягват да се изправят пред собствените си недостатъци. Това е отричане, което пречи на способността им да се занимават със самоанализ и израстване. Трябва да се пазите това да не повлияе на вашето мислене, защото може сериозно да ви разклати.

Синдром на д-р Джекил и г-н Хайд

Един ден те са олицетворение на сладостта, а на следващия изригва вулкан от ярост. Потенциално опасният бивш, от който да се пазите, притежава уникален талант за промени в настроението, които си съперничат с влакче в увеселителен парк. От психологическа гледна точка това може да означава неразрешени емоционални конфликти или борба с идентичността. Помнете, че трябва да се пазите и да потърсите помощ, ако се стигне до там.

Ненадминат в пускането на слухове за вас

Разпространяването на слухове или споделянето на лична информация след раздялата е тактика, която някои бивши използват, за да ви отмъстят или да подкопаят социалния ви авторитет, за да ви наранят и да контролират разказа след раздялата. Ако бившият прави това, то трябва да се пазите, защото това обикновено отразява дълбоко вкоренен гняв и неспособност да преработи края на връзката по здравословен начин. Става дума не толкова за действителните събития, колкото за създаване на картина, която да намали репутацията ви.

да се пазите
8 типа бивши, от които да се пазите

Саботьор на бъдещи взаимоотношения

Новият ви любовен интерес получава мистериозни текстове, които го предупреждават за вашите т.нар. тъмни тайни. Поздравления, сблъскали сте се с лудия бивш в режим на пълен саботаж. Трябва да се пазите, а освен това да предпазите и новия си приятел. От психологическа гледна точка това е проява на несигурност или отказ да се отпуснете. Въпреки че никога не бихте се върнали при някого, който е използвал подмолни средства, за да съсипе любовния ви живот, лудият бивш прави всичко възможно, за да ви запази като опция. Дори и да ви отблъсне още повече.

Човекът с нежеланите подаръци

Представете си, че намирате неочаквани подаръци на прага или в офиса си дълго след края на връзката. Въпреки че първоначално може да изглежда мило, постоянното подаряване на подаръци от бившия често е сигнал за отчаяна нужда да бъде в живота ви и трябва да се пазите. Тези подаръци не са просто знаци на обич, а физическо проявление на отказа да приемете раздялата. Не става въпрос само за поддържане на връзката – те упражняват фина форма на контрол и присъствие в живота ви.

Вижте още:

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

5 храни, които влияят добре на представянето в леглото

8 ясни признака, че мъж Овен е влюбен във вас

Tagged , ,
на горе