5 признака, че за него сте в приятелската зона
Любов и партньорство

5 признака, че за него сте в приятелската зона

В сферата на съвременните запознанства и взаимоотношения да сте в приятелската зона се е превърнало в познато и често объркващо за много хора. Някои твърдят, че това е реално, относително и често срещано преживяване, докато други го отхвърлят като обикновена измислица на съвременната култура на запознанствата.

5 признака, че за него сте в приятелската зона

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Топ-3! Коя е най-хубавата Мис България?

Но какво точно представлява приятелската зона и дали това е истинско явление, което засяга живота на хората, или е просто оправдание за несподелени чувства?

Макар че може да е обезсърчително да се окажете в такава ситуация, разпознаването на признаците на приятелската зона и разбирането на причините може действително да помогне да се хвърли светлина върху това често срещано явление. Продължете да четете, за да разгледаме няколко важни показателя, които могат да ви помогнат да я откриете, когато се случва.

Разбирането на най-големите признаци, че сте в приятелски кръг, ви помага да видите ситуацията реално. То ви предпазва от влагането на твърде много емоционална енергия във връзка, която може да не се възприема на романтично ниво, като ви позволява да поставите реалистични очаквания.

приятелската зона

Ето и 5 признака, че за него сте в приятелската зона:

Отдавате се на случайни и платонични разговори

Случайните и платонични разговори могат да бъдат ясен и очевиден знак, че сте попаднали във приятелската зона. Когато някой се впуска в леки, ежедневни разговори без никакви признаци на романтичен интерес, това подсказва, че ви възприема повече като приятел, отколкото като потенциален партньор.

Когато сте в приятелската зона, в разговорите липсват флиртаджийски намеци, емоционална дълбочина и всякакви теми, свързани с любовта или бъдещите ви планове като двойка. Вместо това той се отнася към вас като към близък приятел или довереник, като показват минимални усилия за установяване на по-интимна връзка.

Липсва романтичен флирт

Когато някой се въздържа от закачливи закачки, комплименти с романтичен подтекст, каквото и да е флиртаджийско поведение или дори избягва продължителен контакт с очи, това е знак. Той силно подсказва, че той ви възприема единствено като приятел и няма романтичен интерес да търси по-дълбока или по-интимна връзка с вас. Липсата на романтичен флирт подчертава платоничния характер на връзката и подчертава намерението им да поддържат приятелска и неромантична връзка с вас.

приятелската зона (2)

Няма физически контакт

Липсата на физическо докосване е един от основните признаци, че сте в приятелската зона на даден човек. Когато няма почти никакъв нежен допир, като например прегръдка или държане за ръка, това подсказва, че вашият обект на чувства може да ви възприемат единствено като приятел, а не като потенциален романтичен спътник.

Липсата на физически контакт означава граница между приятелството и любовта, което показва, че те предпочитат да поддържат платонично приятелство с вас, лишено от всякакви интимни жестове или чувства.

Никога не се съобразява с желанията ви

В една здрава романтична връзка обикновено и двамата души се стремят да удовлетворяват нуждите си и да се правят щастливи. Ако обаче установите, че човекът постоянно не взема под внимание или не изпълнява желанията ви, това подсказва, че той не ви смята за приоритет в романтичен контекст.

Това всъщност не е приемливо, дори и ако сте в приятелската зона за него, защото дори в тези взаимоотношения са важни компромисите.

приятелската зона (3)

Водите предимно групови разговори

Замислете се дали по-голямата част от времето, което прекарвате заедно, се върти около групови занимания с общи приятели и липсват индивидуални излизания или интимни обстановки. Ако отговорът на този въпрос е „да“, това предполага, че той ви вижда по-скоро като другар в социалния кръг, отколкото като потенциален романтичен партньор.

Груповите срещи често дават предимство на приятелската динамика, което показва, че те предпочитат да запазят връзката на платонично ниво, вместо да изследват романтичните възможности в по-лична или частна обстановка.

Ако установите, че се намирате в приятелската зона за него, не се отчайвайте. По-добре е да сте наясно с признаците и бързо да продължите напред, отколкото дълго да си създавате погрешни впечатления.

Вижте още:

Лесно и стилно – 3 прически с модерна бандана

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Зодии, които търсят физическа интимност още в началото на връзката

Интимност по график? Защо не!

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Как да не загубиш себе си във връзката! Виж тези съвети (номер 5 ни е любимият)

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе