Как да се обличаме стилно според фигурата си

Как да се обличаме стилно според фигурата си
Лайфстайл Мода

Как да се обличаме стилно според фигурата си

Както знаете, модата е променлива, но стилът не. Въпреки капризните модни тенденции, всяка съвременна жена трябва да знае как да избере правилния стил на облекло.

Как да направите това? – Подбрали сме съвети от професионални стилисти, събрани в тази статия, които ще ви дадат правилните насоки.

Начинът на живот е основен фактор, от който изборът на стил пряко зависи. Активните момичета, които са постоянно в движение, са подходящи за спортния стил. Жените, които са свързали живота си с бизнеса, могат да изберат небрежен бизнес стил. Как да изберете стил на облекло за себе си. Типът и формата на тялото е почти доминиращият фактор, върху който трябва да се съсредоточите при избора на дрехи и стил. Разберете как да направите това по-долу.

Как да се обличаме стилно според фигурата си

Правила за избор на стил на облекло в съответствие с физиката

В зависимост от вида на фигурата ви, характеристиките при избора на дрехи имат определени разлики:

Тип форма на триъгълник:

Отличителни черти на фигурата „Триъгълник“ са тесните рамене и широките бедра. За да изглеждат стилно, момичетата с тази фигура трябва да подчертават раменете, врата и ръцете. Затова трябва да обърнете внимание на: блузи и горнища с кръгло деколте; прави поли; тъмни прави панталони или дънки; якета с широки ръкави;

Тип на обърната форма на триъгълник:

Момичетата с обърната фигура на триъгълник трябва да се фокусират върху долната част на силуета си. Подходящи за тази цел са: пухкави поли със свободна кройка; пуловери и якета с вградени ръкави; Стилистите препоръчват да изберете панталони и поли с декоративни елементи или да се спрете на дрехи с хоризонтални райета. Такъв модел визуално ще увеличи обема на бедрата ви.

Тип – закръглена форма:

Собствениците на заклъглени фигури имат тесни рамене и тънки крака, но тялото наподобява буквата „О“. Такава фигура притежават момичета с идеален бюст и ханш. За да подчертаят достойнството на фигурата си, този тип момичета трябва да изберат: рокли с висока или ниска талия или ръкави ¾; удължени драпирани блузи, туники и дълги якета; поли тип трапец или висока талия; панталон: прав.

Тип форма на правоъгълник:

Момичетата с фигура „правоъгълник“ имат еднаква ширина на раменете и ханша и лошо дефинирана талия. За да придадат визуално на тази форма идеал за пясъчен часовник, момичетата трябва да сменят гардероба си. Основните неща в него трябва да бъдат такива неща като: якета: полусъседни и прави; блузи и пуловери с кръгло деколте; панталон: прав.

Тип форма на пясъчен часовник:

Момичетата с фигура на пясъчен часовник имат голям късмет, тъй като целият свят се стреми към идеалните форми, които са точно тези. Те имат приблизително еднакъв обем на гърдите и ханша и подчертана талия. Притежателките на такава фигура могат да си позволят такива дрехи като: дънки със среден и висок ръст, тесни; пуловери, блузи с кръгло и V-образно деколте; Момичетата с фигура с пясъчен часовник могат да си позволят масивни или, напротив, миниатюрни бижута. Дрехите им могат да бъдат украсени с волани и други декоративни елементи.

Основни неща в гардероба на стилните момичета и жени

Бизнес костюм – Костюмът трябва да е гащеризон, за предпочитане черен, но можете спокойно да изберете друг неутрален цвят – сив или син. В него можете да отидете на работа, облечени с бяла риза под якето си.

Блузи и ризи – В основният гардероб на всяко момиче трябва да има няколко блузи, ризи и тениски без шарка и в неутрални цветове като бяло, бежово и черно. Един от тях задължително трябва да е в мъжки стил в спокоен нюанс, например син, светло розов.

Дънки – Дънки в тъмно синьо и права кройка са универсален артикул, който ще отговаря на всеки повод. Те могат лесно да се комбинират с риза, яке или маратонки за разходка. Освен това нищо няма да ви попречи да ги комбинирате с нещо модерно, защото отиват на всичко.

Tagged , ,
на горе