добрите хора
Психология

Защо добрите хора страдат най-много?

Защо добрите хора страдат най-много? Въпрос, който все по-често срещаме в ежедневието си. Мнозина са се сблъскали с факта, че повърхностните хора са по-щастливи, докато добрите хора са почти постоянно подложени на страдания и атаки?

Много е трудно да се даде ясно заключение на този въпрос, както и да се разбере защо това се случва. Защо креативните, добрите, отзивчивите, честните много често страдат?

Можем ли да творим осъзнато живота си, ако овладеем силата на мисълта?

Искате осъзната връзка! Готови ли сте за огънят, който носи със себе си?

Триангулация: какво е това и как да не разруши връзката ви?

Тренировки за здраво сърце

10 оздравителни мисли на Петър Дънов

Как да живеете тук и сега: 5 полезни техники за медитация

Живот в настоящето: Защото днес е най-добрият ден

Защо добрите хора страдат най-много? И до какво заключение е достигнал Ърнест Хемингуей?

Световно известният писател посочва тези причини, защо добрите хора по-често страдат?

добрите хора

Добрите хора страдат, защото са твърде чувствителни

Ако голяма част от хората отговарят на обидата с директна обида, то при чувствителните хора нещата не стоят точно така. Те преживяват със сърцето обидата и започват да си представят негативните картини, което може да причинява страдания в дългосрочен план.

Тяхната доброта и чувствително им пречи да бъдат независими, остри, груби в отговор. Но за жалост, много хора просто обичат да общуват по-груб начин.

Креативните хора са дълбоко чувствителни, нежни души, те са по-лесни за обида и по-честа мишена на агресивно отношение, в сравнение с другите хора, които могат да бъдат силни, смели и независими.

За тези с голямо въображение и чувствителност е важно да се научат как да бъдат твърди с онези, които нарушават границите на нормалното поведение, и да дават подходящ отпор на такива хора.

Не е необходимо да отговаряте с грубост на грубостта, а по-скоро трябва да не допускате обидата да преминава през сърцето ви. Не трябва да я задържате в мислите си. Защото така обиждате себе си. По-добре е да контролирате въображението си и да се опитате незабавно да поставите нарушителя на мястото му.

Добрите хора са чувствителни към красотата

Според автора, към добрите хора на света спадат и естетите. Тези хора умеят да се възхищават на красотата наоколо, реда, красивите картини и т.н. Ето защо, техните сетива лесно биват наранявани от неприятното. Например страшни снимки, заплахи, грубости.

Добрите хора, като правило, са остават наранени, ако работата им не бъде призната, това дори може да причини нервен срив. Преживявания, които не са характерни за останалите хора.

Поради тази причина за естетите е важно да се опитат да намерят работа, където някой да им помогне да реализират желанията си. В крайна сметка, те трудно могат да се отбраняват сами от нападките.

Защо добрите хора страдат най-много?

Добрите хора имат навика да се притичват на помощ, без някой да е искал това от тях

Ако повърхностният човек може спокойно да мине покрай плачещо дете или обидено момиче, то добрият – никога няма да постъпи така. Той ще се опита да помогне на човек в нужда, ще се намеси в онези ситуации, в които другите се опитват да мълчат, мислейки за практическата (материалната) страна на живота.

Добродушните хора могат да бъдат прями, те не могат да се примирят с несправедливостта, и всъщност може би затова често я получават. Ако вземем в предвид как работи Закона за привличането, то става ясно, че сами си я привличат. Но в такъв момент те не мислят: „Какво ще стане с мен, ако се намеся“. Ето защо, в желанието си да помогнат, те може да се забъркат в големи беди.

Добрите хора отстояват истината

На чувствителните хора често им се налага да отстояват истината и справедливостта. Не могат да подминат унижението, обидата, да мълчат и да изневеряват.

Уви, за тях е трудно да вземат предвид последствията от случилото се, така че защитават истината. Затова често биват подлагани на негативни влияния.

Добрите хора, въпреки загрижеността си към всичко наоколо, все пак трябва поне малко да се погрижат за собствената им безопасност.

„Най-добрите хора на Земята знаят как да чувстват красотата, имат смелостта да поемат рискове и силата да говорят истината. И именно тези положителни качества ги правят много уязвими. Ето защо, най-добрите хора често биват унищожавани отвътре.“ – Ърнест Хемингуей

И въпреки всичко, писателят ни съветва да бъдем от най-добрите хора и да се борим за истината!

infomax-logo-50-15-HW Българките са войни от зората на вековете, амазонките са им братовчедки

Tagged , ,
на горе