Как да се възстановим след раздяла
Любов и партньорство

Как да обявите раздялата?

Как да обявите раздялата с дългогодишен партньор или по-зле – със съпруга? Труден въпрос, свързан с много силни емоции, притеснения, страхове.

Имали ли сте някога трудната или неудобна задача да кажете на някого, че вече нямате връзка или сте се развели с човека, който и той познава? Естествено, че сте имали – на всеки се е случвало. Как да обявите раздялата?

За някои хора е малко по-лесно понякога, защото всичко, което трябва да направят, е да променят статуса си във Facebook и светът е незабавно уведомен за тяхната любовна разлъка.

Съвети как да прекъснете лоша връзка и да получите любовта, която заслужавате

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

Как да  обявите раздялата? Има ли протокол за това?

На психолозите им се иска да могат да дадат стъпка по стъпка как да уведомите всички, че отново сте необвързани, но не могат. Няма „правилен“ начин да направите това, а само протокол, който работи за вас. Въпреки това, ако сте готови да кажете на хората за края на връзката ви, ето няколко неща, които трябва да имате предвид.

Уточнете се с партньора си

Преди да продължите с изявлението или да кажете на хората, уверете се, че партньорът ви разбира, че връзката ви всъщност е приключила. Вашият партньор не трябва да научава за състоянието на собствената си връзка от други или от публикация в Instagram например.

Отделете малко време, за да се подготвите за последствията от новината

Преди да разпространите новината, уверете се, че сте на място, където можете да се справите. Независимо колко подкрепящи са хората около вас, ще има поне една леля или втора братовчедка, която неволно ще нарани чувствата ви. Ако не друго, ще бъдете бомбардирани със съобщения и въпроси. Уверете се дали сте готови за вниманието, критиката и реакциите на хората? Разбират ли вашия разказ? Имахте ли време за обработка и тъга по връзката ви? Какви граници искате да поставите?

Планирайте кой трябва да знае пръв

Може би искате да кажете на семейството и близките си приятели, преди да го направите публично достояние. Ако имате деца, те трябва да са сред първите, които ще разберат. Или може би не искате да се занимавате с това да направите раздялата ви „официална“ и ще започнете да казвате небрежно, когато ви канят на коледни партита, сватби или покани за дипломиране, на които сте все сама.

Подходете към това като екип

В зависимост от това как е приключила връзката ви, може да си струва да обсъдите с вече бившия си партньор как и двамата бихте искали да кажете на хората и кога. Понякога правенето на съвместни „изявления“ или наличието на сценарий могат да бъдат полезни. Не е нужно да сте знаменитост, за да създадете изявление. Ето един пример:

„След много усилия и обмисляне, ____ и аз решихме да прекратим връзката си. В този момент и двамата скърбим и бихме искали да помолим за уединение.“

Или:

„Връзките могат да бъдат трудни. И въпреки нашите усилия, ние решихме, че това вече не е връзка, която работи за нито един от нас. Само, защото връзката приключи, ние не сме заинтересовани нито една от страните да бъде етикетирана като „добър“ или „лош“ човек. Моля, отнасяйте се към двама ни с доброта и уважение.“

Ако имате деца, изявлението ви може да стане малко по-дълго – включително с ред като: „Въпреки че вече не сме женени, ние сме посветени на отглеждането на децата си като единен и любящ фронт. Моля, въздържайте се от писане на публични коментари.“

Бъдете внимателни с посланието си

Ако това е процес, който трябва да направите сама, бъдете внимателни. Може би обявяването на новата ви връзка часове след раздялата чрез публикуване на снимка, на която танцувате с привлекателен непознат, може да не помогне, нито да даде уважението, което ситуацията заслужава. Но криенето й твърде дълго може неизбежно да дойде със собствен набор от предизвикателства и объркване.

Можете да изберете да върнете обратно фамилното си име и да видите кой ще го забележи. Можете да се въздържате от публикации за бившия си в социалните медии, като начин да сигнализирате, че той вече не е част от живота ви. Но ако сте на път да направите съобщение, имайте предвид, че не е необходимо да разкривате много лична информация, обществеността не заслужава вашата уязвимост и не е нужно да споделяте подробности от раздялата или развода.

Думите имат значение – много голямо. Ако ще правите съобщение, изберете ги разумно. Те няма да засегнат само вас и бившия ви партньор, но и всички, които се интересуват от вас двамата (и децата ви).

infomax-logo-50-15-HW Меган Фокс свалила годежния си пръстен заради „голям скандал“

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged ,
на горе