

20 минути
40 минути
60 минути
6 порции
Тази рецепта за Ябълков кейк ще я помните дълго време и ще искате да я готвите пак и пак. Пробвате ли я веднъж тя ще се превърне във вашия фаворит за деня. Бързо, лесно и вкусно. Заслужава си да се опита.
200 г бисквити маслени
4 броя яйца
200 г брашно тип 500
170 мл олио
5 броя ябълки
1 бр. бакпулвер
20 г масло
В голяма купа разбийте яйцата и захарта. Добавете на тънка струйка олиото и разбийте до кремообразна смес. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и разбийте до гладкост.
Обелете ябълките и ги нарежете на филийки.
Намаслете форма за печене с падащо дъно и сложете смлените или натрошени бисквити. притиснете и оформете блат. Покрийте с нарязаните на филийки ябълки.
Добър апетит!
Вижте още интересни рецепти при нас:
Домашни ябълкови сладки – неповторим аромат и вкус
Сочен ябълков сладкиш: ябълки напоени с разтопена захар и канела
Домашна ябълкова торта с маслено тесто
Чаша горчиво кафе помага за отслабване