магнитни бури септември
Интересно

Магнитни бури 21 и 22 юли 2022

Мощни магнитни бури, на 21 и 22 юли 2022, достигнаха повърхността на Земята. Поне веднъж в животът си всеки е чувал за магнитна буря. Това явление се счита за много често срещано, тъй като засяга, както физически, така и психически телата на много хора по света.

Защо, освен магнитни бури се наричат и слънчева експлозия, слънчево изригване?

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg 

Уникален метод за ПОНИЖАВАНЕ НА КРЪВНОТО за 5 минути

Масаж на пръстите за добро здраве

Липа – какво не знаем?

КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ

Защо никога повече да не изхвърляме семките на динята?

Топлинен удар – как да се предпазим?

Магнитни бури на 21 и 22 юли 2022 г.

На 21 и 22 юли 2022 г. нова вълна от силни магнитни бури, която учените наричат слънчева експлозия, достигна повърхността на нашата земя. Поради това, метеозависимите хора трябва да бъдат подготвени за този, до някъде, неблагоприятен период за тях.

Според предварителните очаквания, на база дългогодишни изследвания и резултати, Юли 2022 г. трябваше да бъде с по-спокойна магнитна обстановка, в сравнение с други месеци.

Но тази година се оказа друго. Този месец се характеризира с висока слънчева активност и поредица от магнитни бури, които обхващат нашата Земя на вълни.

Магнитни бури на 21 и 22 юли 2022 г. – прогнози на специалистите в тази област.

Според прогнозите на метеоролозите в началния етап Кр-индекса ще достигне сила от 5 бала и може да предизвика резки промени в общото състояние на метеозависимите хора.

На следващият ден активността постепенно ще започне да се понижава, до Кр=4 и след това ще започне постепенно да намалява. Слаби колебания в магнитното поле на Земята ще се усещат до края на месец юли 2022 г.

Как да понесете по-леко магнитните бури на 21 и 22 юли 2022 г?

За да се предпазите, възможно най-много, от въздействието на магнитните бури, трябва стриктно да спазвате указанията и препоръките на лекуващите ви лекари. Това важи особено за хората с хронични състояния.

През този период не се препоръчва да се занимавате с тежък физически труд, да не бъдете на пряка слънчева светлина и да не нарушавате ежедневието си. Задължително избягвайте нервното напрежение и не изпитвайте страх от тези дни.

По-добре си представяйте, че слънцето ви зарежда с положителна енергия, че ви дава нови сили. Пийте повече вода, приемайте витамини, яжте пресни плодове и зеленчуци и не забравяйте, ако е възможно, да стоите по-далеч от рутерите.

Магнитни бури – обща информация.

Магнитни бури се наричат ​​колебания в магнитното поле на Земята, възникващи от изригвания на Слънцето и освобождаването на слънчева енергия в космоса под формата на заредени частици, газ и плазма. Достигайки до Земята, така нареченият слънчев вятър, се блъска в нейната защитна обвивка, причинявайки колебания с различна степен на интензивност, наречен Кр-индекс.

Метеозависимите хора с хронични заболявания често страдат от въздействието на магнитните бури. През този период състоянието им може да се обостри, тревожни мисли, главоболие, замаяност, световъртеж, мигрена, депресия, апатия, умора, прекалена сънливост или липса на сън, колебания в кръвното налягане, промени в сърдечния ритъм и т.н.

В зависимост от силата и скоростта на слънчевият вятър, тези колебания се оценяват по скала от Кр=1 до Кр=9.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе