КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ

КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ
Добра форма

КАК ДА ПОНИЖИТЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ? 6 БЪРЗИ, ПРОСТИ И ЕФЕКТИВНИ НАЧИНИ

Високото кръвно налягане е опасно и все по-разпространено състояние на организма. Може и да не изпитвате осезаеми симптоми, а да съществува риск от сърдечно-съдови усложнения. Ако сте диагностицирани с хипертония, лекуващият ви лекар със сигурност ще предпише подходяща лекарствена терапия. Но как можете да използвате домашни средства за да понижите повишеното кръвно налягане?

Високото кръвно налягане, т. нар. състояние на хипертония, се счита за един от основните фактори за смърт в световен мащаб, по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Много често болестта не дава ясно забележими симптоми, но увеличава вероятността от сърдечно-съдови патологии.

Ето как бързо да понижите кръвното си налягане в домашни условия с прости средства.

Как да овладеете хипертонията?

6 домашни метода, които със сигурност ще ви помогнат, да облекчите състоянието си.

Налягането се измерва в следните стойности: 120/80, 190/150, 80/70.

Какво показват тези стойности?

Номер 1: Систолно налягане (горна граница). Това е максималното налягане в кръвоносните съдове, при съкращението на сърцето.

Номер 2: Диасистолно налягане (долна граница). Отнася се за минималното налягане в кръвоносните съдове, между две последователни съкращения на сърцето.

За повишено кръвно налягане се приема 130/80.

 

Бързи и ефективни начини за понижаване на кръвното налягане:

  1. Дълбоко (коремно) дишане:

Настанете се удобно и се отпуснете, покрийте очите си. Това ще понижи нивата на стреса. Поемете дълбоко дъх през носа (изпълвайки корема), бройте до 5. Най-добре се получава, като поставите ръка върху коремната област, наблюдавайте я как се издига.

Издишайте през устата поетия въздух и отново бройте до 5.

Как работи този метод? Дълбокото коремно дишане за 3-5 минути активира притока на кръв към телесните тъкани, ръцете и краката. Следователно налягането в кръвоносните съдове ще намалее.

  1. Вана на краката:

Налейте леген с вода, температурата на водата трябва да е до около 45°C. Потопете си ръцете/краката за около 10 минути. Горещата вода ще предизвика вазодилатация на крайниците, така ще се увеличи притока на кръв към тях, в резултат на което налягането ще започне да спада.

  1. Вана с хладка вода:

Потопете се във вана (до раменете), която е пълна с вода (+ 32 ° C). Тъй като, настъпва процес на охлаждане, пулсът ще започне да спада, а така и налягането ще „падне“.

  1. Топъл чай от мента:

В подходящ съд налейте 500 мл. вода. Сложете я да заври. Добавете 1 с.л. листа от мента и оставете да поври 2-3 минути. Отстранете и оставете да накисне за около 10 минути.

  1. Компрес с ябълков оцет:

Потопете марля или платнена салфетка в ябълков оцет (3-9%) и нанасяйте върху краката за 10-15 минути. В ябълковия оцет има съединения, които, когато се приемат, бавно понижават кръвното налягане.

Можете да добавите 1 ч.л. ябълков оцет (за предпочитане домашен) в чаша вода и да изпиете течността.

ВАЖНО УТОЧНЕНИЕ!!! Ако след приемът на тази течност почувствате зъбобол, получите киселини или диария – НЕ пийте повече.

  1. Вземете валериана:

Подходящи са и лекарства, базирани на валерианова основа. Валерианът се счита за популярно успокоително средство, което помага в борбата с тревожността, стреса и напрежението.  Сърдечният ритъм се успокоява и кръвното налягане спада.

Докато приемате валериана, се препоръчва да спазвате указаната дозировка.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе