Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом

Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом
Домашни любимци

Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом

Чудили ли сте се между какви породи кучета да изберете за дома си? Нека бъдем честни, не всеки има време или енергия да кара кучето си да тича километри всеки ден – и това е добре! Най-щастливите взаимоотношения между човек и куче са свързани със съвместимостта, така че ако не сте типът на открито, все още има куче, което е идеално за вас.

Ако започвате да търсите перфектното куче на дивана, ние имаме списък с някои от най-добрите мързеливи породи кучета, с които да започнете. Запомнете, мързелив не означава скучен! Някои от тези кучета са отлични другари и семейни кучета въпреки (или може би поради) любовта им към дрямката и спокойния живот.

Мързеливите кучета все още се нуждаят от вашата любов и внимание. Това, че им харесва да бъдат домашни, не означава, че не се нуждаят от редовни упражнения и малко умствена стимулация. Дори кучета с най-добър темперамент ще трябва да бъдат обучени. Намерете някои съвети как да тренирате и да се грижите за вашето мързеливо куче по-късно в тази статия, след нашия списък с породи.

Искате да излезете с него? Поканете го

 

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви

Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом

Френски булдог

породи кучета
Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом снимка: pinterest

Една от най-популярните породи кучета за жителите на апартаменти в градовете е френският булдог и е лесно да се разбере защо. Компактният им размер (с големи уши) ги прави очарователни и лесни за съхранение в ограничено пространство. Въпреки че са игриви и приятелски настроени с хора и други кучета, те не изискват много упражнения на открито.

Друг бонус за тези, които живеят в апартаменти: те не са склонни да линят или лаят много, което ги прави страхотно куче с ниска поддръжка, което ще бъде прието в повечето комплекси. Не забравяйте обаче, че кучетата с плоско лице носят някои допълнителни рискове за здравето.

Мопс

породи кучета
Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом снимка: pinterest

Мопсовете са друго популярно домашно куче поради малкия си размер, както и послушните и общителни личности. Тези породи кучета са склонни да се справят добре с децата и въпреки че енергийното им ниво е умерено, всичко зависи от мащаба – кратка разходка за човек може да се почувства много, когато имате толкова къси крака на мопс.

Мопсовете имат достатъчно енергия, за да бъдат игриви спътници на детето, но са достатъчно мързеливи, за да изискват само кратки изблици на упражнения и са напълно щастливи в малка къща или апартамент. Мопсовете линяват, така че се препоръчва често подстригване, но те обикновено не се лигавят или лаят много.

Булдог

породи кучета
Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом снимка: pinterest

Точно като своя миниатюрен френски братовчед, традиционните английски булдог също са мързеливи кучета. С плътно тяло, плосък нос и набръчкана глава, булдозите са една от най-отличително изглеждащите породи кучета. Въпреки големия си размер, те все още са кученца по душа.

Въпреки че са привързани към хората си, те са по-малко подходящи да бъдат около непознати кучета и малки деца, които не познават.

Късата им муцуна може да ги накара да се борят при висока топлина и влажност през лятото. Така че мързеливите летни дни се прекарват най-добре на закрито, което ги прави идеален спътник за хора, които също не понасят добре топлината или живеят в по-умерен климат.

Чау чау

породи кучета
Най-добрите мързеливи породи кучета за спокоен дом снимка: pinterest

Друга аристократична порода от Азия, чау-чау може да ви помогне да изпълните детската си мечта да отглеждате плюшено мече като домашен любимец. Тези породи кучета с лъвска грива са известни като много чиста порода кучета с слаб мирис, която обича да се подстригва.

Когато са обучени, чау-чау не са агресивни, но не са склонни да бъдат открито приятелски настроени към непознати и други кучета. Ранната социализация може да им помогне да не станат равнодушни или дори недружелюбни.

Те са лоялни и защитни семейни кучета, въпреки че са склонни да бъдат по-независими от някои от другите изброени породи и по природа не са много игриви. Така че може да не са идеални за семейство с малки деца. Те са добри в градска среда, не изискват много място или упражнения.

Tagged , ,
на горе