Молитви за всеки ден и при всякакви ситуации

молитви за всеки ден
Интересно

Молитви за всеки ден и при всякакви ситуации

Молитви за всеки ден, които помагат при всякакви житейски ситуации. Ето в кои случаи можете да си четете тези молитви?

Тази молитва се чете или казва (ако я знаете наизуст) в момент на различни житейски трудности и ситуации. Молитвите към Божиите светии помагат да успокоят страстите, да се разграничи истината от лъжата, да се направи правилният избор и да се намери изход от трудна ситуация.

молитви

Най-силните молитви към Йоан Кръстител – три молитви към Кръстителя Господен

Молитва за избавление от беди, опрощение на грехове към Свети апостол Матей

Молитва към Свети Мина, която помага в най-трудни житейски ситуации

Силни молитви към св. Анна за здраве и рожба

Молитва към св. апостол Тома за здраве и закрила

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Силни молитви към СВ. мчци АДРИАН и НАТАЛИЯ за семейство, любов и здраве на любим човек

Молитви за всеки ден

Можете да се помолите на Светиите за изцеление, да ви помогнат при неприятности в семейния кръг, да се застъпят за вас при разрешаване на финансови проблеми и проблеми, свързани с работата.

Вярващите миряни се обръщат към Светиите и в случай на различни заблуди, житейски катаклизми, неразбиране на истинската цел на човека, както и смисъла на земното съществуване. Многобройните примери са много, в които светиите Божии ни насочват към правилния път.

Въпреки това, обаче, в Библията съществуват много примери за това как молитвата става силна и значима. В живота научаваме текстове на молитви чрез Светото писание, но удивителното е, че всяка молитва, изречена с искрена вяра в ума и сърцето, може да стане много по-мощна. Не самият текст прави една молитва силна, а нашата вяра и преданост към Бога.

Молитви за всеки ден и при всякакви ситуации

Молитви за всеки ден: Молитва „Отче наш“

Молитвата „Отче наш“, предадена ни от устата на Божия син, помага във всяка ситуация – в беда и скръб, във време, когато само надеждата за чудо може да спаси човешки живот, за прекратяване на конфликт, за успешно лечение, за успокоение и т.н.

„Отче наш, който си на небесата!

Да се ​​свети името ти.

Да дойде твоето царство.

да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята.

Дай ни насъщния за този ден.

И прости ни дълговете, както и ние прощаваме на нашите длъжници.

И не ни въвеждай в изкушение, но ни избави от лукавия.

Защото твое е царството и силата, и славата. Сега и винаги во веки веков, Амин!“

ИСУСОВА МОЛИТВА

„Господи Исусе Христе,

Сине Божий, помилуй мене грешния (3 пъти се казва името).

В името на Отца и Сина и Светия Дух. Амин“

Молитви за всеки ден и при всякакви ситуации

Молитви за всеки ден: Молитва към Ангела-пазител

Молитвите, които определено ще ви помогнат във всяка житейска ситуация, включват тези, които са адресирани до вашия личен Ангел-пазител. Това е невидимата връзка, която винаги е с вас и ви пази от неприятности и нещастия, а в трудни времена ще донесе спасение и късмет. Според вярванията, Ангелът пазител придружава човек от момента на раждането до самата смърт.

„Ангел Божий, мой свят Пазителю, пратен ми от Бога от небето, много силно Ти се моля: Просвети ме днес и ме спаси от всяко зло, насочи ме към добро дело и ме насочи към пътя на истината. Амин!“

Молитви за всеки ден и при всякакви ситуации

Молитви за всеки ден: Молитва към всички Светии

„О, блаженство на светиите Божии, всички светии, които стоят пред Престола на Пресвета Троица и се радват на неописуемо блаженство! Сега, в този ден, милостиво погледнете към мен (нас), вашите по-малки братя и сестри, които ви принасяме това хвалебствено слово и застъпничество с вашата молба за милост и опрощение на греховете от Преблагия Господ.

Ние смирено се молим на вас: молете се на милостивия Учител, нека духът на вашето застъпничество за запазване на светите му заповеди проникне в сърцата ни! В този ден бдете над мен (нас)! Помогнете да вървим по вашите стъпки! Нека, докато сме тук на земята живеем в добродетелен живот, без порок и в покаяние да достигнем до славните порти на рая! Сега и винаги во веки веков, Амин!“

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

МОЛИТВА към Св. пророк Захария и праведна Елисавета

Tagged ,
на горе