МОЛИТВА към Св. пророк Захария и праведна Елисавета

Лазаровден е
Празници

МОЛИТВА към Св. пророк Захария и праведна Елисавета

Тази силна молитва се отправя от сърце към Св. пророк Захария и праведна Елисавета в следните случаи: за дългоочаквана рожба, за помощ за запазване на плода и леко раждането, за укрепване на семейството, за защита на детето от лоши очи.

Пророкът никога не се е отказал от молитвата, дори в най-горчивите си моменти.

Молитва към Свети Александър Константинополски

Силни молитви към СВ. мчци АДРИАН и НАТАЛИЯ за семейство, любов и здраве на любим човек

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Силни молитви към Св. Дух

СИЛНА МОЛИТВА към Св. пророк Захария и праведна Елисавета

Молитва към Св. пророк Захария и праведна Елисавета – текст:

„О, блажени угодници Божии, всички светии, които стоите пред Престола на Пресвета Троица и се наслаждавате на неописуемо блаженство!

Вие, стоящи пред Божия престол, приемете нашите молитви и донесете на Всемилостивия Бог, за да ни прости всеки грях и да ни помогне да се противопоставим на хитростите на дявола и да се отървем от скърби, болести, беди и нещастия и всичко зло, ние ще живеем благочестиво и праведно в сегашния век и ще бъдем достойни за твоето ходатайство, ако ти не си достоен за нас, за да видим доброто на земята на живите.

Затова ние смирено се молим на вас и на св. пророк Захария и праведна Елисавета, молете се на Милосърдния Всевишен, нека духът на вашата ревност за запазване на светите Му заповеди ни даде, сякаш вървейки по вашите стъпки, ще бъдете в състояние да преминете земното поле в добродетелен живот без порок и в покаяние, да стигнете до славните места на рая и там с вас да прославите Отца и Сина и Светия Дух сега и завинаги во веки веков. Амин!“

Защо тази молитва е толкова силна?

Молитвата, която се чете на този ден, се нарича „родителска“. Очевидно поради причината, че самите съпрузи са родители на св. Йоан Кръстител. Двамата светци стоят като стена в защита на хората, които се обръщат към тях, когато са попаднали в трудна житейска ситуация.

Те обичали сина си еднакво силно. И двамата дали животите си, за да спасят този, който продължи тяхното дело по-нататък.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе