Най-силните молитви към Йоан Кръстител – три молитви към Кръстителя Господен

молитви
Интересно

Най-силните молитви към Йоан Кръстител – три молитви към Кръстителя Господен

Най-силните молитви към Йоан Кръстител. Представяме ви две силни молитви към Йоан Кръстител (Йоан Предтеча). Много вярващи по света се обръщат с молитви към Йоан Кръстител – за здраве, благодат, благоденствие и щастие.

6 Януари – Йордановден (Богоявление)

Молитва към Света Екатерина и за какво помага

Молитва за избавление от беди, опрощение на грехове към Свети апостол Матей

Молитви към Свети Пророк Илия

Силни молитви към Св. Дух

Най-силните молитви към Йоан Кръстител (Йоан Предтеча)

Молитвата е като малък личен остров, сигурен пристан за изтерзаната душа и сърце. Не се страхувайте да се обърнете към висшите сили и отделяйте 15-20 минути за това, когато почувствате тази вътрешна потребност. Ще почувствате как ви става по-леко на сърцето и да вземате по-лесно важни решения.

В този ден Българската Православна църква чества паметта на втория по значимост светец в историята на православието, а именно Йоан Кръстител (Кръстителят Господен).

молитви

Защо този ден е наречен Богоявление или Водици?

Името Богоявление е дадено на празникът в чест на чудото, случило се по време на Кръщението. Светият Дух се спуснал от небето върху Исус под формата на гълъб, а глас от небето го нарекъл Син.

Лука пише за това в своето Евангелие: Небето се отвори и Светият Дух слезе върху Него в телесна форма, като гълъб и се чу глас, който казваше: Ти си Мой възлюбен Син!  Ето как Светата Троица се проявява в образи, видими и достъпни за човека: гласът е на Бог Отец, гълъбът е Духът Божий, Исус Христос е Синът Божий.

Тъй като Пророка е важна фигура в историята на Православната църква, затова хората се обръщат с много силни молитви към Йоан Кръстител. На този ден всеки вярващ пали свещ в църквата или на специално място у дома си за светеца, за свое здраве и на близките си. Отправя най-искрени молитви за сбъдване на желания, за здраве, за закрила, за благословия и т.н.

Най-силните молитви към Йоан Кръстител - три молитви към Кръстителя Господен

Молитви към Йоан Кръстител: За какво най-често Му се молят миряните на 6 януари?

Разбира се, всяка молитва отправена към Йоан Кръстител (Йоан Предтеча) имат различен характер и множество причини. Но най-често хората се обръщат с молитви към Йоан Кръстител (Кръстителят Господен) в следните случаи:

-за лечението на болести и неразположения, главоболие и проблеми, свързани с мозъка;

-за освобождаване от лоши навици, от грях, от дела, които нарушават спокойния живот и здравето, вредят на съдбата и личността;

-за спокойствие и мир в душата, за чистотата на мислите, за защита от изкушения и пороци, закрила от човешко грехопадение;

-за здраве на децата и близките.

Най-силните молитви към Йоан Кръстител - три молитви към Кръстителя Господен

Молитви към Йоан Кръстител за изцеление

Молитва 1 за избавление от грехове, пороци и слабости – текст:

„Велики пророк, Кръстителю Господен! Обръщам се към Теб с молитва и силно те моля за помощ. Излекувай моята грешна душа, избави ме от пороци и страхове. Дай здраве и благополучие на семейството и приятелите ми. Не позволявай на болестта да завладее тялото ми. Моля се, изцели ме от болести, прогони ужасните болести от плътта ми. Да, ще продължа с вяра да служа на нашия Господ Христос, никога няма да спра да прославям Неговото пресвято име. Да бъде волята Господна сега и завинаги во веки веков, Амин!“

Молитва 2 за силно главоболие и други заболявания – текст:

„Преподобни Йоане Предтеча, праведнико Господен! Отправям гореща молитва към Теб и те моля да освободиш душата ми от греховете, от всички зли мисли и грешни дела. Защото аз съм слуга на Господа и ще нося наказанието за всичките си грехове и нечисти дела. Моля Ви чуйте думите ми и облекчете болки и страданията ми, направете чудо и дайте ми изцеление, предпазете мен и моите близки от болести. Помоли Небесния Цар за нас и ни прости за всичко! Очисти душите ни, укрепи вярата ни и прогони демоните от мислите ни. Да бъде волята Господна сега и завинаги во веки веков, Амин!“

Молитва 3 за изцеление от тежки болести текст:

„Благословен предвестник на Бога! Коленича пред иконата на твоя свят образ. Моля те, спаси душата ми от егоизъм, гняв и тъга. Моля те, Йоане Кръстителю, избави ме от болестите, които са покварили тялото ми. Поискай благословението на Господа Христос на небето, защото Ти стоиш до Него и си заслужил доверието и свещения дар за велики и благочестиви дела. Защити и изцели от всички зли болести, които побеждават плътта ми. Не позволявайте на нечистия да помрачи душата ми. Да бъде волята Господна сега и завинаги во веки веков, Амин!“

Не забравяйте, че Йоан Кръстител чува всеки, който отправя молитвите си от чисто сърце. Ако имате тази възможност четете молитвите пред иконата на Светеца, вярвайки в изцелението си. Дори и да не спазвате точните думи. Най-важното е те да са искрени, чисти и изпълнени с много силна вяра!

Много силна молитва за късмет

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе