Молитва към св. апостол Тома за здраве и закрила

Молитва към св. апостол Тома за здраве и закрила
Празници

Молитва към св. апостол Тома за здраве и закрила

Тази молитва към св. апостол Тома отправена с вяра в сърцето ще ви помогне в трудни и тежки дни. В трудни и смутни времена можете да разчитате само на себе си и на Бог. Когато почувствате, че правите нещо нередно, когато изглежда, че в животът ви настъпват тежки моменти, тази молитва ще ви помогне срещу неприятности и несгоди. Свети Апостол Тома ще чуе молитвите ви!

Апостол Тома е един от дванадесетте ученици на Исус Христос. Апостолът присъства на известната Тайна вечеря. Той е бил свидетел на смъртта на Спасителя на кръста.

Много силна молитва за късмет

Молитва на Преображение Господне

Молитва към Свети Александър Константинополски

Силни молитви към СВ. мчци АДРИАН и НАТАЛИЯ за семейство, любов и здраве на любим човек

Много силна молитва за здраве към Пресвета Богородица

Силни молитви към Св. Дух

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Силна молитва към Св. великомъченица Марина

Много силна молитва към св. апостол Тома

Първоначално апостолът не вярвал и се съмнявал в много неща. Той не повярвал какво се случило, когато на осмият ден след Великден видял възкръсналия Христос. Оттогава Тома е наричан „неверник“ или „невярващ“. Но въпреки прякора си, апостолът проповядва Христовото учение в много страни и в края на пътя си умира мъченически.

Сред народа апостол Тома се смята за покровител и закрилник на трудолюбивите и усърдни хора. Той напътства онези, които се стремят към честен труд, да постигнат просперитет, дори и скромен. Освен това се смята за символ на пестеливост, плодородие и богата реколта.

Молитва за здраве към апостол Тома – текст:

О, свети апостоле на Христос – Тома! Молим ви се: спасете и пазете ни с вашите молитви от изкушенията на дявола и паденията на греха и ни помогнете на нас, Божиите раби (имена ви)! Дайте ни от вашата помощ отгоре по време на неверието, за да не се спънем в камъка на изкушенията, а неотклонно да вървим по спасителния път на Христовите заповеди, докато стигнем до тези блажени небесни обители. Апостоле на Спасителя! Не ни опозорявай, но ни бъди помощник и покровител през целият ни живот и ни помогни благочестиво и богоугодно да завършим този временен живот, да се удостоим със заслуги и да достигнем пред портите на Рая! В името на Отца и Сина и Светия Дух, сега и винаги Во Веки Веков Амин!

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , ,
на горе