Молитва за Преображение Господне
Празници

Молитва на Преображение Господне

Молитва на църковният празник Преображение Господне. Денят ни разкрива и напомня за славата на сътвореното от Бога. Всяка година на 6 август Българската Православна църква отбелязва един от най-светлите празници, наречен Преображение Господне.

На Преображение Господне, 6 август, имен ден празнуват всички, които носят следните имена и техните производни: Сотир, Соте, Сотката, Сияна, Светлин, Светлина, Светли, Светльо, Светлана, Светланка, Светла.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Е! ДА СЕ ПРЕОБРАЗИМ И НИЕ! 

Силна молитва към Св. великомъченица Марина

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Много силна молитва за късмет

Молитви към Свети Пророк Илия

Силни молитви към Св. Дух

Молитва на Преображение Господне

„Исусе Христе, Господи наш, блести в Твоята слава и в Твоите превъплъщения. Обърни своят милостив поглед към падналия човешки род, помогни на роба да приеме това, да повярва искрено, да бъде покорен. Ти се преобрази и се яви пред апостолите в Твоята Божествена слава. Помним Твоите страдания и Твоята смърт, за да може всеки, който не вярва в Тебе, да прогледне и да има вечен живот. Нека всички ние, които празнуваме Твоето Преображение, да се очистим в този ден и да дойдем при Тебе, за да видим Твоята сила и слава. Няма да спрем да славим името ти. Сега и Во веки Веков, Амин!“

Молитва на Преображение Господне за трансформация на душата

„Господи мой, ти винаги си до мен. Приемам Те в душата си, защото Ти, аз и всички хора сме едно. Ти се появи на бял свят и изпита болка и мъка, за да покажеш на всички и всеки, че живеят дълбоко в себе си. И аз, Твоят слуга, признавам, че всичко, което имам, е плод на собствените ми усилия. Приеми покаянието ми за всичко, което съм създал. И чрез великата Си сила прости греховете ми. Прости на мен и моите близки за всичките им непростими дела и помисли, извършени умишлено или случайно. Прости на цялата ни раса, защото не знаем какво правим. Но няма да спра да Те хваля за това, че си в живота ми и ме водиш по пътя на пречистването. С Твоята воля искам да се преобразя и да намеря истинско щастие. Амин!“

На кратко за Преображение Господне

Не само Христос се яви в славата на Отца, в славата на Неговото Божество в този ден пред Своите ученици: Евангелието ни казва, че Божествената светлина струеше от Неговото физическо тяло и от дрехите, които го покриваха, изля се върху всичко, което заобиколи Христос.

За въплъщението не можем да разсъждаваме без недоумение: как се оказа, че човешката плът, материята на този свят, събрана в тялото Христово, не може да бъде само мястото на обитаването на Живия Бог? Тук тайно ни се разкрива цялото величие, цялото значение не само на човека, но и на самия материален свят и неговите неописуеми възможности – не само земни и временни, но и вечни, Божествени.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе