Какво да правите при кражба на кучето ви
Домашни любимци

Какво да правите при кражба на кучето ви

Кражба на кучето е едно от най-кошмарните неща, които може да се случи на собственик на домашен любимец. За всички е известно, че за повечето хора четириногите се превръщат в част от семейството и евентуална тяхна загуба е много болезнена. Затова трябва да направят всичко възможно, за да гарантират безопасността на кучето си и да не го излагат на прекомерен риск.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Преди да разберете какво да правите при кражба на кучето ви, опитайте да намалите шансовете това изобщо да се случи.

За целта сложете на каишката на вашето куче плочка с името ви (вашето, не неговото!), адреса и телефонния ви номер. Така, ако някой го намери, ще може да се свърже с вас и да ви го върне, ако е добронамерен. Никога не оставяйте кучето си без надзор на публично място, дори и само за минута. Променяйте рутината си, когато разхождате кучето си, така че да не сте винаги на едно и също място по едно и също време. Така ще намалите риска, ако някой ви следи, да научи маршрута ви.

Бъдете бдителни, когато разхождате кучето си – особено за непознати, които ви питат за кучето ви.

Има хора, които просто му се радват, но може не всички да са с добри намерения. Помислете за ходене по двойки, ако е възможно, особено когато ходите в отдалечени райони късно през деня или рано сутрин. Така рискът от кражба на кучето ви става още по-малък, защото няма да сте сами.

Работете върху обучението на кучето ви, така че надеждно да се връща, когато бъде повикано от вас, като винаги гарантирате, че винаги остават в полезрението.

Уверете се, че вашата къща и градина са защитени, като поставите здрава ключалка на градинските порти, ако разбира се, имате такива.

Бъдете внимателни при публикуването на снимки на вашето куче в социалните медии, които разкриват местоположението ви.

Запознайте се със стъпките, които трябва да предприемете, при кражба на кучето.

Бъдете бдителни и докладвайте за всяка подозрителна дейност на полицията.

Винаги пазете скорошни снимки на вашето куче, които могат да се използват, ако изчезне. Уверете, че сте снимали всички отличителни черти, които могат да помогнат за идентифицирането му.

Помислете дали да не използвате GPS тракер на нашийника на кучето си, особено ако има докладвани кражби в района или сте много загрижени.

Кастрацията може да направи по-малка опасността от кражба на кучето. Това ще намали риска то да обикаля навсякъде, когато е в период на разгонване.

Какво да правите, ако въпреки всички предпазни мерки, се стигне до кражба на кучето ви?

Ако смятате, че кучето ви е откраднато, докладвайте за кражбата на полицията и бъдете настоятелни относно разследването.

Свържете се с местните приюти и ветеринарни клиники и потърсете дали то може да е прибрано там, ако е помислено за бездомно или се е наранило.

Посетете местните зони за разходка на кучета. Разлепете плакати, показващи кучето ви и говорете с други собственици, като им оставите телефон за връзка, в случай, че го забележат.

Напишете за случилото се в групи в социалните мрежи, като публикувате снимки и описание на домашния ви любимец. Те могат да бъдат много успешни в подпомагането при кражба на кучета и връщането им безопасно на техните собственици.

Обмислете да се свържете с местната медия, за да разгласите кражбата.

Също така обиколете местата, на които сте ходели с вашия четириног приятел. В добрия случай може да не става дума за кражба на кучето ви, а просто то да се е изгубило.

И накрая – не се паникьосвайте без причина.

Макар и да има случаи на кражба на кучета, за щастие това остава необичайно престъпление. Не позволявайте страхът да ви попречи да извеждате кучето си на разходка. Просто бъдете бдителни и следвайте тези стъпки, за да може вие и вашият космат приятел да сте в безопасност.

Зодиите, които предпочитат да прекарват време с животните вместо с хората

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (първа част)

Най-подходящите домашни любимци за всяка зодия (втора част)

Ползите да играете с кучето си

Как да направите престоя в банята по-лесен за кучето ви

Как да разберем дали кучето има кърлежи

Кучето лае по телевизора – причини и решение

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , ,
на горе