Ползите да играете с кучето си
Домашни любимци

Ползите да играете с кучето си

Всеки собственик на куче знае колко забавно може да бъде времето, прекарано с неговия домашен любимец. Часовете в игри, интересни занимания или просто да се разхождате заедно могат да ви разтоварят от напрегнатото ежедневие, да забравите за някои от проблемите си или просто да се забавлявате. Също така давате на кучето си много поводи за радост и така двамата се наслаждавате на моментите заедно. Освен това може да има още много ползи от наглед безгрижните игри между куче и собственика му.

Тренирате кучето си, дори и да не го осъзнавате. Едно от предимствата на играта с вашето куче е, че това е забавен начин за ежедневното му обучение. Тук не става въпрос за традиционните методи, с които да научите кучето си на някои номера, а за засилване на желаното поведение. Дори и да не осъзнавате, докато си играете, може да карате вашето куче да следва някои основни правила. Такива могат да бъдат командите, когато викате кучето си, то да дойде при вас, да пусне играчката си или да стои на място, докато вие не му кажете нещо друго.

Играта осигурява психическо стимулиране. Всички знаем, че физическите упражнения са важни за нашите кучета, но често пренебрегваме важността на умствените упражнения. Интерактивните игри може да изглеждат като лесен начин да задържите кучето си заето, но те също така осигуряват много психическа стимулация. Тъй като игрите разчитат на някои основни правила като „трябва да донесеш пръчката, ако искаш да продължиш да играем“, те дават шанс на вашето куче да взема собствени решения и му помагат да изгради концентрация. Добавянето на няколко бързи игри към рутината на четириногия ви приятел е начин да се гарантира, че той получава приятна умствена тренировка всеки ден.

Играта е забавен начин за облекчаване на стреса. Играта с кучето ви е забавна и що се отнася до облекчаването на стреса, това е наистина лесен начин да подобрите общото настроение както на вас, така и на вашето животно. Прекарването на времето с него може да има успокояващ ефект, а някои проучвания са установили, че това може да помогне за облекчаване на симптомите на тревожност и депресия. Добавянето на няколко бързи 5-минутни сесии за игра с вашето куче всеки ден може да има голям ефект както върху вас, така и върху общото настроение на домашния ви любимец.

на горе