4 разлики между истинската любов и да си влюбен
Любов и партньорство

4 разлики между истинската любов и да си влюбен

Да си влюбен е едно от най-хубавите и вълшебни чувства на този свят. Когато сте заедно, нищо друго няма значение, сякаш сте сложили розовите очила. Да обичаш някого и да си влюбен в него обаче може да изглежда като две страни на една и съща монета. Всъщност те са много различни една от друга и тук ще поговорим именно за всяка една от тях.

4 разлики между истинската любов и да си влюбен

infomax-logo-50-15-HW Ралица Паскалева и Теодор Салпаров показаха бебето си

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Когато водопадите са 5 и си в сърцето на джунглата на остров Бали

Ето и 4 разлики между това да си влюбен и истинската любов:

Мимолетна срещу дълготрайна връзка

Да си влюбен в партньора ви често е мимолетно преживяване, което се цени предимно в началните етапи на ухажването. Когато се сблъскате с предизвикателства или чести разногласия, може да ви се стори трудно да се вживеете в емоциите на другия, което може да доведе до решението да се разделите.

Точно обратното, когато наистина обичате партньора си, вие полагате съвместни усилия, за да преодолеете препятствията, които могат да възникнат във връзката ви. Вие не само разбирате неговата гледна точка, но и влагате непоколебима отдаденост, за да осигурите дълготрайност на връзката. Заедно с половинката си може дори да начертаете планове за бъдещето, което е ясно доказателство за взаимното ви желание за дълготрайна любов.

Препятствията са неизменна част от пътуването на всяка дългосрочна връзка. Въпреки това, когато съществува истинска любов, силната страст и емоциите, които и двамата споделяте, служат като източник на устойчивост, давайки ви възможност да преодолеете тези предизвикателства с лекота.

да си влюбен
разлики между истинската любов и да си влюбен

Притежание срещу партньорство

Да си влюбен до уши може да ви даде чувство за собственост и да ви направи доминиращи спрямо партньора ви. Понякога може да забравите неговите уникални черти и да пренебрегнете нуждата му от лично пространство.

И все пак истинската любов може да създаде баланс, при който и двамата да поставите здравословни граници и да се разглеждате като равни. В тази безопасна и изпълнена с доверие атмосфера няма да се страхувате да се загубите един друг или да бъдете ограничени във връзката.

Налагането на волята на партньора ви само изгражда негодувание и разделение, което затруднява запазването на връзката.

разлики между истинската любов и да си влюбен
разлики между истинската любов и да си влюбен

Желание срещу приоритет

Напълно нормално е да признаете, че за някои двойки интимността в леглото заема най-високо място във връзката им. Тя ги сближава, насърчавайки чувствата на щастие и приемане. Когато обаче наистина обичате някого, желанията ви се простират отвъд обикновената физическа близост. Подхранването на емоционалната близост е също толкова ценно. Първоначалната страст и романтичното чувство могат да отслабнат с времето, но копнежът да се подкрепяте и издигате един друг остава винаги.

Тъй като привързаността ви към този човек е дълбока, фокусът ви се измества към мотивиране и оценяване един на друг повече, отколкото да разчитате единствено на физическо привличане. Култивирате възхищение и привързаност към възхитителните им качества и винаги се стремите към тяхното благополучие, дори ако това означава да дадете приоритет на техните нужди над своите. От друга страна, когато да си влюбен в някого води до ситуации, когато егоцентризмът често надделява.

да си влюбен
разлики между истинската любов и да си влюбен

Ангажирани срещу свободни

Ежедневието ни може да ни затрупа със задължения и да ни остави малко свободно време, но да отделяме време за любимите си хора е жизненоважно.

Когато сте влюбени, може да ви е трудно да намирате време за половинката си. Може да е лесно да приемем, че само чувствата ще поддържат здрава връзка. Истинската любов обаче изисква постоянни усилия за създаване на възможности за прекарване на качествено време заедно.

Ако наистина ви е грижа за половинката ви, намирането на начини да присъствате в нейния живот се превръща в приоритет. Става въпрос за активно адаптиране на графика ви, за да се появите за тях, когато това е важно. Именно това е разликата между това да си влюбен в някого и наистина да изпитваш любов към него.

И да изясним – да си влюбен е страхотно усещане и обикновено то е първата стъпка към зараждането на истинска обич към някого. Просто някои двойки така и не успяват да я направят.

Вижте още:

9 особености на истинската любов, които я отличават от другите

5 разлики за това как мъжете и жените приемат раздялата

В какви жени се влюбват мъжете до уши?

Бог има план за теб. Просто повярвай

6 съвета как да му привлечете вниманието, когато връзката не върви

На шега или не: Нещата, които мъжете си мислят, че правим за тях, но изобщо не е така

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Tagged , , ,
на горе