Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?
Здраве и красота Психология

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Много жени предпочитат червения нюанс на дамския маникюр. Днес ще ви въведем в теорията на едно от най-популярните покрития.

Теорията за червения маникюр продължава да вълнува въображението на всички жени. След сензационното откритие на Робин Делмонте, която сподели наблюденията си в социалната мрежа, бумът на тази тенденция тепърва набира скорост.

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?

Шоколадов маникюр – топ тенденция за лятото

Маникюр за бала: 7 супер дизайна за абитуриенти

infomax-logo-50-15-HW Мария Бакалова плава на яхта край бреговете на Сен Тропе с любимия си

Дали червеният маникюр наистина подлудява мъжете и ви позволява значително да разширите търсенето на потенциални избраници?

Да хвърлим поглед назад

Червеният цвят в гардероба и маникюра винаги е бил на мода и отношението към този нюанс никога не се е променяло. Популярността му възниква още в древен Египет благодарение на Клеопатра, която предпочита да рисува ноктите си с „оттенък на страст“. Тогава червеното се е смятало за символ на царственост и власт. В Китай този цвят може да се види и върху ноктите изключително на благородни жени, но в древна Гърция с червено са рисували устните и ноктите си куртизанките, за да привлекат вниманието на своите клиенти.

Малко по-късно червеният цвят се превръща в негласен лозунг на всички феминистки и се свързва със силата на духа и волята. Независимо от това, отношението към този нюанс винаги е било специално, защото винаги е привличало вниманието към себе си.

Наистина ли мъжете харесват червения маникюр и на какво се дължи това?

Няма съмнение, че мъжете преди всичко обръщат внимание на червения цвят в женското изображение и това заключение се отнася не само за зоната на маникюра, но и за грима, както и за облеклото. Робин Делмонте, която откри, че привлича мъже с червени нокти, или нейната последователка Мелиса Мартино, която твърди, че получава шест заявки за среща, в моментите, когато е заложила на червен маникюр, не направиха големи открития. Робин наивно вярва, че мъжете харесват червеното покритие поради носталгията, свързана с факта, че такъв образ е бил предпочитан от техните майки през 90-те години, но, за съжаление, всичко е по-прозаично.

Теория за червения маникюр: защо всички мъже са луди по него?Факт е, че на естествено ниво червеното се свързва при мъжете със страст, интимно изкуство и повишено женско либидо. Боядисвайки ноктите или устните си в такъв ярък нюанс, вие по този начин показвате своята еманципация и готовност за физически контакт. Не е изненадващо, че мъжете отлично разпознават подобни сигнали, така че първо обръщат внимание на дамите с червени детайли в образа си. Те самите не могат да си обяснят какво точно става, но отново и отново се „хващат“ на подобни женски номера.

Между другото, този цвят привлича не само средностатистическите мъже, но и социопати, както и изнасилвачи. Неслучайно психолозите казват, че сексуалните маниаци често нападат жени в червено, очевидно също въз основа на интуитивно разбиране, че това момиче е „готово“ в известен смисъл.

Какво казват учените?

Те потвърждават теорията за червения маникюр: на първо място, мъжете обръщат внимание на жените, които използват „цвета на страстта“ в образа си, но тук говорим не само за ярки нокти. Този тон изглежда най-привлекателен за мъжете, така че с него наистина приковавате вниманието. Изследователите обаче подчертават, че дори червеният цвят не може да накара мъжа да се влюби

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе