Бог има план за теб. Просто повярвай
Психология

Бог има план за теб. Просто повярвай

Само хората, които са искрено благодарни на Бога, са наистина богати. Така че нашето вътрешно щастие не зависи от добрите или лошите събития, които ни се случват, а от степента на нашата благодарност към Бога.

Алберт Швайцер

Бог има план за теб. Просто повярвай

Рилски манастир „Свети Иван Рилски“ – стотици години пазител на вяра, духовност, знание, чудеса…

Жените обичаме мъже, които остават верни докрай, а изневярата е твърде непонятна за тях

Силната жена не отмъщава, тя чака кармата да свърши мръсната работа

Когато имаш чувството, че всичко в живота ти се разпада и обърква, имай вяра. Всичко това се случва, защото нещо ново си прави път да влезе в живота ти. И да те направи щастлива.

Много скоро Бог ще те отведе някъде другаде. Чака те едно вълнуващо и изпълнено с приключения начало. Начало, което в началото може би ще ти се стори толкова трудно, но после сама ще искаш да продължиш по този път.

Когато нещо не е за теб и не те прави щастлива, Бог вижда това. И те отдалечава от него. Като например работата, която изгуби, защото не беше твоята. И връзката, която приключи, защото той не беше правилният.

Бог знае най-добре от какво имаш нужда. И кога да ти изпрати това, което ще те направи истински щастлива. Животът не е лесен, но е красив. И винаги в последната фаза на отчаянието – се случва Чудо. Което ни показва, че цялото чакане си е струвало. Само трябва да не спираш да вярваш. В чудесата. И в Бог. Защото без вяра, животът би бил непоносимо труден. И безсмислен.

Чудесата не се случват само по светлите празници. Те са част от нашето ежедневие. И всеки ден се срещаме с тях. Питате се къде са те?

Всеки ден Бог ни изпраща чудо, събуждайки се всяка сутрин живи и здрави. Привилегия е да си жив. Да дишаш. Чувстваш. Мечтаеш. Живееш.

Когато нещо не се случи така, както си го планувал или искал – не е било за теб. Не е било твоето. Било е грешно.

Понякога не знаеш, че „лошият“ ти късмет те спасява от толкова много неприятности.

Бог ни води по правилния път. По добрия път. Този, който е за нас. И този, който ще ни отведе в света на щастието и любовта.

Всеки нов ден е нова възможност. Която имаме. Но не осъзнаваме това. Или може би го правим, но твърде късно.

Отваряйки очи сутрин, ти имаш целия ден пред теб.  Рискът да поемеш по нов, различен път е голям. Също като страха, който изпитваш. Страх от непознатото. Страх от провал. Но когато пред теб се отваря нова врата – влизай вътре смело. Може би отвъд нея те чака нещо красиво. Нещо, което ще те направи щастлив.

Следвай сърцето си. Само така ще разбереш какво искаш най-много силно. Вслушай се в него и какво се опитва да ти казва. Понякога Бог поставя желанията в сърцата ни. За да бъдат наш водач. И да ни отведат в света на щастието.

Не се страхувай да излезеш от зоната си на комфорт. Нищо в този живот не се случва случайно. Бог най-добре знае по кой път да те води и каква възможност да ти предостави. Тази, която е правилна за теб.

Божият план винаги е по-добър от твоят. Просто вярвай. В чудесата. В любовта. Във вярата. В Бог.

 

Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе