Какво да правите и какво не, за да събудите геройския инстинкт на партньора си

Какво да правите и какво не, за да събудите геройския инстинкт на партньора си
Любов и партньорство

Какво да правите и какво не, за да събудите геройския инстинкт на партньора си

Когато искате с партньора си да се разбирате добре и да вървите заедно напред, трябва да направите няколко важни стъпки. Хармонията може да бъде постигната лесно, но в същото време има как да срещнете и сериозни проблеми по пътя. Важно е да действате разумно, защото, както при всички силни неща, има правилен и не толкова правилен начин да действате. Заедно с партньора си трябва да вземете важни решения, а понякога ще искате да го похвалите за действията му.

infomax-logo-50-15-HW Неделя Щонова: Надявам се да се влюбиш

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

Ето някои неща, което да направите с партньора си, за да се почувства наистина оценен от вас и да събудите геройският му инстинкт:

ДА: Уверете се, че сте истински

Геройският инстинкт, колкото и силен да е, е като фино настроен инструмент. Той може да улови неискреността. Уверете се, че признателността и жестовете ви идват от място, където е истината.

В края на краищата никой, независимо дали е герой или не, не се радва на фалшиви похвали. Това е все едно да получите трофей, който не сте заслужили, за момент може да изглежда добре, но се усеща кухо. Покажете това на партньора си.

НЕ: Не прекалявайте до степен, в която ще се почувствате като представление

Въпреки че признаването на инстинкта му на герой е полезно, превръщането на всеки момент в инсценировка на супергерой може да бъде изтощително и неавтентично. Това може да доведе до това и двамата да се почувствате откъснати от истинската същност на връзката. Нищо чудно в някакъв момент да изложите както себе си, така и партньора си пред другите.

партньора си
Какво да правите и какво не, за да събудите геройския инстинкт на партньора

ДА: Поддържайте баланс

Въпреки че е чудесно да накарате партньора си да се чувства като герой, също толкова важно е да запазите независимостта си непокътната. Връзката е танц на две уникални личности и макар че инстинктът на герой е свързан с това да го накарате да се чувства ценен, той не трябва да засенчва вашите нужди, желания и индивидуалност.

НЕ: Не позволявайте това да се превърне в нездравословна зависимост

Въпреки че инстинктът на героя може да насърчи близостта, има тънка граница между здравословната взаимозависимост и пълната зависимост. Бъдете бдителни. Ако установите, че твърде много разчитате на партньора си за всяко решение или емоционална нужда, може би е време да преразгледате ситуацията.

ДА: Използвайте го като инструмент за връзка, а не за манипулация

Целта е да заздравите връзката и да се разберете по-добре, а не да постигнете своето или да манипулирате партньора си. Героичният инстинкт трябва да бъде средство за обогатяване на връзката, а не за нейното експлоатиране.

НЕ: Не пренебрегвайте други аспекти на връзката

Въпреки че инстинктът на героя е мощен компонент, взаимоотношенията са многостранни. Има и други нужди, желания и динамика в отношенията. Уверете се, че обръщате внимание на цялата връзка, а не само на този аспект.

партньора си
Какво да правите и какво не, за да събудите геройския инстинкт на партньора

ДА: Помнете, че всеки човек е различен

Макар че много мъже може да резонират с инстинкта на героя, важно е да прецените колко силно присъства той у партньора ви и да коригирате подхода си според това.

В свят, в който супергероите невинаги носят пелерини, понякога това, което наистина кара един мъж да се чувства като герой, е човекът до него. Не става въпрос за големи жестове, митични мисии или спасяване на света от предстояща гибел. В съвременната епоха героите се създават в малките моменти – сърдечна благодарност, споделен смях или прост акт на разбиране.

В свят, в който супергероите невинаги носят пелерини, понякога това, което наистина кара един мъж да се чувства като герой, е човекът до него. Не забравяйте, че инстинктът на героя не е свързан със създаването на суперчовек. Става дума за това да разпознаете присъщото на някого желание да бъде най-доброто от себе си за вас и за него. По този начин вие ще бъдете в сигурни ръце до партньора си и няма да се притеснявате от това, което предстои и за двама ви в бъдеще.

Вижте още:

5 признака, че сте пристрастени към интимността в леглото

Зодии, които търсят физическа интимност още в началото на връзката

Интимност по график? Защо не!

Какво означава, когато мъж докосне кръста ви – нима е знак за интимност

Как да се отървем от колит: 5 магически точки

Искате ли да подобрите здравето и тонуса си без лекарства? Вижте как

Запознанството е приятен начин да намериш това, което търсиш и да разбереш коя си

Щастието се крие в малките неща, но е трудно да го осъзнаем

Tagged , , ,
на горе