Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите
Домашни любимци

Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

Да имате домашен любимец със сигурност е нещо много вълнуващо. И докато повечето хора избират традиционното куче или коте, което да им прави компания у дома, то има хора, които са по-нестандартни. Поровете са все по-често избирани от някои любители а този вид. Но дали те могат да бъдат дресирани и обучени, както се случва при кучетата?

Тези животни са невероятно умни и любопитни същества, които могат да бъдат обучени да правят всякакви невероятни неща.

Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

infomax-logo-50-15-HW Чаша горчиво кафе помага за отслабване

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

В тази статия ще разгледаме основни теми за обучението на този интересен домашен любимец:

Какви консумативи са ви необходими за обучението на поровете?

Има много информация за основните материали за обучение, но всичко зависи от това какво е най-добро за вашия домашен любимец. За да научите най-добрия начин за обучение на вашия пор, трябва да познавате добре.

домашен любимец
Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

Любимите лакомства на поровете

Най-важният елемент, от който се нуждаете за обучението на вашия домашен любимец от този вид, е качествено лакомство, което обожава. Поровете реагират добре на обучение с положително подсилване, така че се нуждаете от лакомство, което ще ги накара да направят това, което искате от тях. В края на краищата те ще направят всичко, което поискате от тях, ако обичат тази награда.

Това може да бъде малко лакомство, малко парче пилешко месо или рибено масло. Когато започвате, е хубаво да си набавите разнообразни храни, за да можете да научите какво побърква вашия домашен любимец. Просто гледайте да е на протеинова основа, с добро качество и да е в малко количество. Не забравяйте, че това е награда, а не хранене.

Необходими ли са кликерите за обучение на порове?

Кликерите са малки кръгли парчета пластмаса или метал, които имат бутон, който при натискане издава звук на щракване. Те са популярни сред треньорите на кучета и въпреки че не са от съществено значение за успеха на обучението на порове, е хубаво да ги разгледате. Кликерите съкращават времето между извършването на поведението и получаването на наградата от вашия домашен любимец.

Мислете за кликването като за звучно „ДА!“. Той ви позволява да отбележите точния момент, в който вашето порче извършва желаното поведение, без никакво забавяне, и може да съкрати времето, необходимо на вашия домашен любимец да научи трика.

домашен любимец
Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

Как да започнете да обучавате своето порче?

Направете план

На първо място, направете план за своя трик. Какво искате да направи вашият домашен любимец? Как ще изглежда трикът? Подгответе и решете всичко това предварително, за да не обърквате порчето си по време на обучението.

Започнете с малки стъпки

Първата стъпка е да запознаете порчето си с идеята да бъде обучавано. Ако решите да използвате кликер, приучете животното си, че кликването е равносилно на лакомство. Ако обучавате без кликер, започнете, като го накарате да дойде, когато я повикате. Ако започнете с лесна задача, порчето ви ще свикне с процеса на обучение и ще иска да се справи с по-дълги задачи по-късно.

Бъдете кратки, но с чести повторения

Всеки, който е прекарвал известно време с порове, знае, че те нямат голяма продължителност на вниманието. Не очаквайте от тях едночасов период на обучение, това само ще ви разочарова, а вашият домашен любимец ще бъде объркан. Вместо това провеждайте кратки периоди на обучение от по няколко минути, но няколко пъти на ден. Ключът към обучението на поровете е в положителното укрепване и последователността.

Бъдете търпеливи

Някои задачи ще бъдат лесни за обучение, докато други ще отнемат повече време. Някои порчета може да се нуждаят от малко повече убеждаване от други, за да влязат в духа на обучението. Просто не забравяйте да сте търпеливи с тях. Далеч по-добре е да си вземете почивка и да направите нещо друго, отколкото да се разочаровате.

Поровете съскат един на друг, за да пренасочат лошото си поведение, така че те свързват този шум с думите „не“ или „спри“. Това е чудесно нещо, което можете да добавите към взаимодействието си с тях. Съскайте върху тях, ако скачат върху нещо, върху което не трябва да скачат, ако крадат нещо, което не искате да загубят, ако ви хапят, и куп други пренасочвания.

Ако вашето порче е особено непослушно и простото съскане няма да го разубеди. Тогава поставете ръката си върху предната част на тялото им и ги притиснете леко към пода, докато съскате. Това правят майките с малките си, то е подобно на това майка ви да изкрещи цялото ви име, да знаете, че е сериозно и по-добре да слушате.

Вижте още:

Зодиите, които предпочитат да прекарват време с животните вместо с хората

Как да създадете уютен кът за вашите домашни любимци

Зодиите, които обичат животните повече от всичко

Причини, поради които да сме благодарни на котките

Как да помогнете на бездомна котка

Какво да правите, ако домашният ви любимец е отровен

Кога да смените храната на домашния любимец – съвети

Съвети: Как да храните котката си правилно

Tagged , ,
на горе