добро първо впечатление
Любов и партньорство

8 съвета как да направите добро първо впечатление

Да направите добро първо впечатление често е от решаващо значение за по-нататъшната комуникация с даден човек. Ползите от това да бъдете харесвани са много по-големи, отколкото можете да си представите. Ще се почувствате по-добре, ще създадете значими връзки и просто ще оставите света с положителна представа за това, което сте.

Макар в днешното общество да е модерно да сме бунтари и да не се вписваме в общоприетите норми, то за някои неща е хубаво да следваме някои правила.

 

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

Без да се опитвате да се правите на някой, когото не сте, ето някои съвети как да оставите добро първо впечатление у човека, с когото излизате:

Бъдете майстор на езика на тялото

Да направите добро първо впечатление не е свързано само с това, което казвате, но и с начина, по който го казвате. Навлизат невербалните знаци, което е красив термин за всички неща, които тялото ви прави, докато устата ви се движи.

Уверената стойка, директният контакт с очите и дори силното позиране могат да създадат или разрушат първото ви впечатление. Така че не забравяйте, че дирижирате оркестър от знаци, а не просто свирите като едночленен оркестър.

добро първо впечатление
8 съвета как да направите добро първо впечатление

Започнете с малко, но се стремете към голямото

О, класическото психологическо злато, наречено техниката „крак във вратата“. На прост език за запознанства тя означава следното: Не започвайте с въпроса дали иска три деца или лятна къща във Франция.

Опитайте нещо по-скоро от рода на: „Обичаш ли кафе?“ или „Идваш ли често тук?“.

Ако искате да направите добро първо впечатление, започнете с нещо, на което е лесно да се каже „да“, и след това си проправете път нагоре.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Покажете, че си заслужава да се говори за вас

Тук е моментът, в който социалното доказателство е от полза. Звучи сложно, но е просто. По същество, ако другите хора ви харесват, е по-вероятно и вашата половинка да ви хареса.

Така че спокойно споменете как с приятелите ви сте били на онзи грандиозен концерт миналата седмица и сте си прекарали много приятно. Това деликатно показва, че сте човек, с когото си струва да прекарате време.

Облечете се за успех, но бъдете истински

Едно добро първо впечатление често започва още преди да кажете „здрасти“. Гардеробът ви разказва история за вас. Затова носете нещо, което ви кара да се чувствате уверени, но и което е истинско за това, което сте.

Не искате да изглеждате така, сякаш се превъплъщавате в някой друг на срещата си, нали? Така дори и да оставите добро първо впечатление, това реално ще е от фалшива представа за вас, а никой не иска това.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Освежете се и се посмейте малко

Хуморът често е тайният сос в рецептата за добро първо впечатление. Само не прекалявайте и не превръщайте срещата в комедиен сеанс. Един смях тук и там може да направи атмосферата по-спокойна и приятна и за двама ви.

Усмихвайте се

Ах, простата сила на усмивката. Тя е като тайно ръкостискане за мозъка, освобождавайки онези добри ендорфини за вас и вашата половинка. Представете си, че влизате в кафене и забелязвате половинката си. Искрената ви усмивка на практика е инжекция с ендорфини за подобряване на настроението.

Не пренебрегвайте очите

Чувствате ли, че настъпва неловка пауза? Преди да започнете да си играете със сламката, поддържайте контакт с очите. Това е ръкостискането на доверие в света на запознанствата. Очите ви могат да изпратят прилив на окситоцин – „хормона на доверието“ – директно в мозъка на вашата половинка.

добро първо впечатление
8 съвета как да направите добро първо впечатление

Времето е всичко

Точността е сигнал за надеждност и ви спечелва незабавно уважение, задавайки положителен тон за всичко следващо. Противно на това, ако не се появите навреме, това не говори добре за вас. Затова не закъснявайте за срещата, ако искате да оставите добро първо впечатление и да имате по-голям шанс отново да получите покана да излезете с този човек.

Вижте още:

Кои зодии искрят от магнетизъм

Светът очаква да види новото ви „Аз“: 4 начина да повишите своя личен магнетизъм

Уморихте ли се често да губите спокойствие? Ценни съвети как да се справите

Аромат, който привлича любовта – как да си направите парфюма на Афродита

Естествени антидепресанти: ТОП-7 парфюми, чийто аромат успокоява

Как лесно да изберем парфюм

Твоята чувствителност е СИЛА!

Tagged , ,
на горе