Тайните на парфюмите: Как да ухаем вълшебно цял ден

Тайните на парфюмите
Здраве и красота

Тайните на парфюмите: Как да ухаем вълшебно цял ден

Как да накарате уханието на парфюма да е неразделно с вас през целия дълъг ден? Разбира се се, бихте могли да носите флакона в чантата си, но това ли е единственият начин? Определено – не. Единствено трябва да внимавате кога, къде и как използвате любимия си аромат.

Ако искате да ухаете по-дълго изберете аромати с чувствени нотки.

Освен това съществуват и други малки тайни с които да удължите силата на уханието:

Някои парфюми могат да оставят трайни петна върху дрехите, особено, ако са изработени от синтетични тъкани. Перлените накити също могат да пострадат. Затова първо нанесете аромата върху тялото си и след това се пригответе за излизане.

Ако сте по-темпераментни или пък кожата ви е суха, трябва да нанасяте аромата върху нея си по-често, защото ще се изпарява по-бързо. И обратно – мазната кожа задържа уханието по-дълго.

Разнообразявайте ароматите от време на време. Експериментирайте по-често, за да избегнете така наречената „обонятелна умора“ – състояние, при което обонянието затруднено и по-трудно възприема уханието, с което е свикнало.

Ако ще търсите ново вдъхновение, погрижете се да отидете в магазина сутринта и не тествайте повече от 2-3 аромата наведнъж.

В коя зона на тялото се пръска парфюма, е почти толкова важно, колкото и какъв аромат сте избрали.

За повече дълготрайност на уханието, запомнете следното:

  • Погрижете се да нанесете аромата върху така наречените „пулсови точки“ – на китките, шията , зад ушите, сгъвката на лактите, зоната на гърдите. Кожата в тези области е по-топла, така че ароматът се разсейва във въздуха по-бързо.
  • Може да добавите любимия си аромат към гребена си и да срешете косата си с него. Припомняме думите на Коко Шанел: „Нанасяйте парфюм, където искате да бъдете целунати“. Това е един чудесен съвет!

Как трябва да се прилага ароматът за максимално добри резултати?

Ето и още няколко тайни, които е добра да знаете:

    • Пръскайте тоалетната вода на 30 см от вас или пръснете пред вас и минете през образувалия се облак.
    • Фиксаторите или базовите нотки помагат за хармонизирането на ароматите. Тъй като предотвратяват изпаренията, ароматите са по-дълготрайни.
    • Доброто съхранение на парфюмите също би могло да удължи живота им. Дръжте ги на хладно, сухо и тъмно място, където няма светлина и влага.
Tagged ,
на горе