Парфюм: ароматите на есента
Здраве и красота

Парфюм: ароматите на есента

Есента променя всичко, а промяната изисква и избор на нов парфюм. Всичко е цветно и красиво навън, както казва Винсент ван Гог: „Докато трае есента, няма да имам достатъчно ръце, платно и цветове, за да нарисувам красивите неща, които виждам.“

Нови неща в живота, нови неща в дрехи, козметика и стил. Ако през лятото сте носили парфюм с нотки на цветя, то есента идва ред на фойеверк от наситени, плътни аромати. Не само шал, чадър и топли дрехи ще разкрасяват стайлинга през есента, но и изборът на парфюм. След бурните емоции на лятото, есента предлага богатство на спокойни цветове и аромати около нас.

Обичате ли леки, ефирни аромати или плътни, кадифени ухания от богатата палитра на есента? Кои ароматни нотки са модерни през есента?

В тази статия ще ви разкрием какви парфюми е подходящо да използвате есента.

Парфюм: ароматите на есента

3 ТРИКА, ЗА ДА МИРИШЕТЕ ДОБРЕ, БЕЗ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПАРФЮМ

Аромат, който привлича любовта – как да си направите парфюма на Афродита

Как лесно да изберем парфюм

Ето 5 есенни аромата за парфюм според експерти:

Дървесен аромат

Изберете дървесен есенен аромат, който е топъл и успокояващ. Красив, пикантен и опушен. Секси. Напомня ни за група приятели, събрали се вечер край огъня, пиейки чай. Топлина. Като добавка може да усетите портокал, ванилия, пачули, кокос. Макар че дървесните аромати се предпочитат повече от мъже, тези парфюми са унисекс и са подходящи за дамите през есента.

Парфюм: ароматите на есента
Аромат на дърво

Сладък аромат

Мирисът на джинджифил, мускус и плодове се събират в един сладък аромат. Бонбонен вкус, толкова нежен и сладък, че се носи ефирно, без да се задържа плътно върху кожата. С течение на времето, ароматните съставки постепенно се разгръщат и усещат все повече. Съвършен сладък аромат за есенния преход.

Парфюм: ароматите на есента
Сладък аромат

Аромат на кафе

Как да впечатлите мъжете? Как да ги привлечете? Винаги, когато носите парфюм с опияняващ аромат на коняк или кафе, неустоимо ще привличате към вас противоположния пол. Допълнение от шафран в състава и малко ванилия или кожа го превръща в магия.

Аромат на сандалово дърво

Сандалово дърво и канела е друга перфектна комбинация за есенен парфюм. Този аромат ни докосва с мека, кадифена нотка и успокояваща, пикантна прегръдка. Може да си купите парфюмна вода за един нежен мирис на бадеми, канела, кафе, ванилия.

Парфюм: ароматите на есента
Аромат на сандалово дърво

Аромат на пачули

Земен, богат, силен аромат, който напомна за миналото и Chanel No.5. Вдъхва изключителна увереност, но и носи духа на бохемата от отминали времена. Кехлибарена златна царственост. Цветът на пачули е с аромат подобен на кожата и мускус, като дава дълбоко разкриване на плътни есенни нотки. В добавка се използват пищна роза, кайсия и ванилия.

Парфюм: ароматите на есента
Аромат на пачули Снимка: https://www.pinterest.com/

В сезонa на тиквите с оранжев цвят и сладък аромат, парфюмите с мирис на горски аромати, цветя, мускус, кожа или кафе, ще бъде в топ избора за сезона. Тенденциите за есенни аромати тази година се очертават предимно с дървесен мирис, но с добавка на красиви нотки ванилия, роза и кафе.

Парфюм: ароматите на есентаПреход от лято към есен: съвети за градината

Tagged , , ,
на горе