Как лесно да изберем парфюм
Здраве и красота

Как лесно да изберем парфюм

Първото нещо, което правим при избора на парфюм, е да се доверим на своето вътрешно чувство. Кой аромат ни привлича най-силно? Кой аромат оставя приятно и страстно усещане у нас? Когато избирате за вас, разчитате на себе си, знаете предпочитанията си. Но как да изберете аромат за друг човек?

Тук ще ви дадем някои полезни съвети, с които лесно да изберете парфюм не само за себе си, но и за ваш любим, роднина, приятел и колега.

Тайните на парфюмите: Как да ухаем вълшебно цял ден

Красиви и здрави с ароматерапия

Как да бъдем по-съблазнителни

Ето кои са 7 важни съвета при избора ви на парфюм:

Вгледайте се в сезоните

През лятото ароматите са леки, едва доловими, нежни и фини като самата пролет. Тогава кожата е достатъчно хидратирана и нотките се задържат по-дълго време. През зимата заложете на по-тежки аромати, които са подходящи за студените дни.

Пазарувайте внимателно

Бъдете подготвени, когато купувате. Внимавайте дали преди това не сте използвали прекалено силни душ гелове, които да ви попречат да изберете правилния парфюм.

Изберете аромат, който ви пoдхожда най-много

Има различни видове аромати. Най-често срещани са:

1 Цветни

2 Морски

3 Зелени

4 Дървесни

5 Ориенталски

Цветните нотки

Те ухаят на цветя или букети от различни цветя. Флоралните нотки имат най-голямо разпространение. Излъчват женственост и романтика.

Как лесно да изберем парфюм

Морски

Те са повлияни от морето. Ухаят на чисто и цитруси.

Зелени

Зелените носят нотки на трева, папрати и всякаква зелена растителност.  Изключително свежи, те създават атмосфера на току-що откъснати цветя. Те много често носят лавандуловия, привлекателен аромат, нотки на дървесина или здравец.

Как лесно да изберем парфюм

Дървесни

Най-популярен аромат на мускус. Носят дървесен аромат или сандалово дърво. Дървесните ухания са на бергамот и смола. Тези аромати са много изискани. Показват висок обществен статус, лукс и елегантност.

Ориенталски

Ориенталки нотки включват канела, карамфил, ванилия и други загадъчни подправки. Създават приятна, топла атмосфера. Често и те миришат на мускус.

Разчитайте на разнообразието

Изпробвайте различни групи и марки парфюмни предложения. Така ще може да изберете най-уникалния аромат, с който да се отличавате и да изразите себе си. Вземете предвид сезона, характера на човека, повода за подарък и своето настроение.

Как лесно да изберем парфюм

Тествайте

Винаги тествайте различните аромати в магазина. Често един и същ парфюм ухае различно върху вас и върху приятелката ви. Всеки има различен тип кожа и затова трябва да го изпробвате. Поставете малко течност върху китката си и следете трайността му през деня.

Потърсете мнение на приятел

Попитайте своя приятел дали парфюма отразява вашата същност. Изразява ли вашата индивидуалност? Изключително натрапчив и силен ли е?

Не бързайте

Никога не бързайте, когато избирате парфюм. Това няма да стане точно за един ден. След като сте помирисали три-четири аромата, обонянието започва да ви изневерява и не може да правите разлика между всички предложения. Обърнете внимание на кафените зърна, които оставят по рафтовете. Чрез тях ще изчистите обонянието си и отново може да търсите подходящите за вас аромати.

Най-подходящи ухания за пролетта са зелените. Сезонът е топъл, навсякъде дръвчетата са нацъфтели, което повишава вашето настроение. Използвайте подходящия аромат! Около вас е хубаво да се носят нежни, леки нотки на портокал и цветя.

За дамите препоръчваме: Calvin Klein Beauty, за джентълмените: Karl Lagerfeld EDT.

След като вече сте си закупили този божествен ароматен дар, е добре да знаете как правилно да го съхранявате.

Ето 6 съвета как да съхранявате парфюмите:

Пазете ги далеч от директна светлина

Съхранявайте ги при постоянна температура

Пазете ги от влага, което означава да не ги държите в банята. Оставете ги в спалнята.

Дръжте парфюмите в оригиналните им опаковки

Не разклащайте парфюмите преди употреба. Не е вярно, че така смесвате по-добре съставките. Всъщност парфюмът е много чувствителен към кислорода от въздуха и трябва да се внимава с това.

Проверете дали покупката е в срок на годност. Когато забележите, че течността става тъмна или млечна, значи парфюмът ви вече е извън годност. Други качества, които се променят са силата и вида на аромата – започват да миришат по-слабо и на алкохол.

За да запазите по-дълго вашия парфюм, трябва да спазвате точни правила за съхранение.

Как лесно да изберем парфюм4 стаи в зелен цвят – изберете една

Как лесно да изберем парфюмКак да изберете картини за кухня

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе