Да преодолеете раздяла - 5 неща, които трябва да знаете
Любов и партньорство

Да преодолеете раздяла – 5 неща, които трябва да знаете

Етапът, в който се разделяте с половинката си, може да бъде много напрегнат. По всяка вероятност ще преминете през много неприятни моменти, състояния на депресия или отчаяние. Трябва да бъдете готови за това, което ви предстои, защото процесът може да бъде по- продължителен от представата, която първоначално сте имали. Раздялата може да остави трайна следа във вас и да свързвате всяка следваща връзка с тази, която сте приключили, особено ако сте имали сериозни планове с човека, който е сложил край на отношенията ви. Ето някои неща, които трябва да знаете, когато ви се налага да преодолеете болезнена раздяла:

Отговорите на бившия ви ще доведат до още въпроси. Според много потърпевши раздялата може да е много объркваща. Може да проведете и няколко разговора, които да включват много въпроси, но така и да не получите нужните отговори на повечето от тях. Вероятно искате да научите причината за неговото решение да се раздели с вас, но просто да чуете: „Не си ти виновна, аз съм“. Когато някой ви даде това като своя причина, ви поставя в задънена улица. Започвате да се питате какво не е наред, как може да помогнете и има ли какво да се направи, за да се промени ситуацията. Просто бъдете готови, че може и не чуете това, което искате и когато все още сте влюбени в някого, нищо, което той може да каже, няма да ви звучи като финален отговор.

„Една последна среща“ удължава болката.  Ако все още има комуникация след раздялата, е изкушаващо да поискате едно една последна среща, която да ви помогне да разберете дали всичко вече е в миналото и дали окончателно да затворите тази страница. Това обаче няма да помогне. Понякога има прикрита надежда, че виждайки го за „последен разговор“, той може да преосмисли решението си да се раздели с вас и накрая да останете разочаровани.

Вашият край не може да дойде от неговата истина. Не можете да разчитате на думите на човека, който е разбил сърцето ви. Не защото е умишлено нечестен, а защото никога няма само една истина в момента на раздялата. Отговорите, които получавате от бившия си, може да ви донесат малко разбиране или спокойствие в началото. Но ако разчитате само на тях и след това се оказва, че ситуацията не е точно такава, това може да ви върне назад и да донесе още повече болка.

Продължаването напред не трябва да бъде условно. Вие не си давате шанс да продължите напред, когато вярвате, че можете да го направите само чрез бившия си партньор. Ако се нуждаете от извинение, променено поведение, обяснение, съпричастност, прошка или нещо друго от него, преди да можете да продължите напред, какво ще стане, ако тези неща никога не дойдат? Замислете се как може да прекарате години в очакване някой друг да поправи болката ви. Приемете първоначалното обяснение, без значение дали ви харесва или не, и просто оставете на заден план нещата, които не са във вашия контрол. Ще видите колко по-лесно ще ви е да продължите напред тогава, когато спрете да се фокусирате върху бившия си.

Краят на една връзка не е нещо пасивно – това, което правите, има значение. Мъдрите хора са казали, че „времето лекува разбито сърце“ и сякаш и днес всички продължаваме да следваме това разбиране. Въпреки че е вярно, че емоциите на скръбта може да се променят с течение на времето, не може просто да стоите и да чакате да ви мине с магическа пръчка. Трябва да сте готови вие също да положите усилия, за да се промените и да растете. Само така ще ускорите процеса на преодоляване на раздялата и ще можете да продължите напред. Не позволявайте прекалено много да ви влияят  външни ситуации, които не можете да промените. Направете това, което зависи от вас.

Вижте още ⤵️

Знаци, които показват,  че той не ви обича вече 

6 знака, че той наистина ви обича 

Любовта е във въздуха -кои са най-пламенно обичащите зодии

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе