12 съвета за по-добър сексуален живот
Интимно 18+

12 съвета за по-добър сексуален живот

Искате ли да имате по- добър сексуален живот? Активният сексуален живот може да бъде важен за физическото, психическото и емоционалното ви здраве, както и да спомогне за укрепване на връзката между вас и партньора ви. Но понякога стресът, остаряването или несъответстващото сексуално желание могат да попречат.

За щастие, има много неща, които можете да направите, за да повишите либидото си, да направите секса по-приятен и да възстановите физическата си връзка с партньора си, и ние сме ги събрали за вас по-долу.

Ето как да имате по-добър сексуален живот:

Общувайте с партньора си.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Бъдете честни относно сексуалните си желания и нужди. За да правите секс, който е приятен и удовлетворяващ за вас и партньора ви, е важно да бъдете честни един с друг относно това, което искате, и относно всички притеснения, които може да имате. Използвайте ясен и кратък език, за да говорите за секса с партньора си, и не се страхувайте да повдигнете въпроса за евентуалните си несигурности.

Сексът между партньорите е до голяма степен екипно усилие, така че е важно вие и партньорът ви да се изслушвате един друг и да се чувствате сигурни, че изразявате мнението си открито.
Използвайте езика на „аз“, когато говорите за личните си чувства, за да не звучи така, сякаш критикувате или обвинявате партньора си в нещо.

Например можете да кажете неща като: „Мисля, че целувките и докосването извън спалнята биха ми помогнали да се почувствам в настроение“ или „Понякога се чувствам несигурен за тялото си и може би ще се почувствам по-добре, ако чуя от теб, че се наслаждаваш“.

Общувайте с партньора си, за да имате добър сексуален живот.

Планирайте време за интимност.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Направете секса приоритет и отделяйте време за него през седмицата. Може да е трудно да се води задоволителен и активен сексуален живот сред натоварените графици. Ако партньорът ви липсва, отделете малко време да седнете заедно и да планирате кога ще намерите време за интимност.

Може би ще си поставите за цел да го правите поне веднъж седмично или всяка втора седмица, ако сте наистина заети. Важното е да поставите секса на първо място в списъка с приоритетите си, за да не остане напълно забравен.

Разбира се, спонтанността също е ход, който определено може да разнообрази сексуалния ви живот. Ако с партньора ви имате внезапно време насаме, изненадайте го с някое по-интимно занимание.

Въпреки че нуждите на всяка двойка може да са различни по отношение на това колко често се занимават със сексуални дейности, едно проучване показва, че двойките са най-щастливи и имат добър сексуален живот, когато правят секс веднъж седмично.

Преосмислете начина, по който мислите за секса.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Откажете се от представите за това как трябва да изглежда сексът. При някои хора чувството на несигурност, притесненията за способността им да задоволят партньора си и ниското самочувствие могат да повлияят на сексуалното им желание. Ако се намирате в същата лодка, направете крачка назад и сефлирайте върху тези мисли, които ви спохождат. Възпрепятстват ли ви да бъдете честни с партньора си и да имате удовлетворяващо сексуално преживяване?

Сексът е различен за всеки един човек. Различните хора намират различни неща за приятни, така че няма причина да се срамувате от собствените си предпочитания и стил.

Предизвикайте всички негативни мисли, които имате за себе си. Например, може да мислите, че партньорът ви не изпитва удоволствие от секса с вас, но има ли всъщност някакви доказателства за това?

Ако се чувствате несигурни или се сблъсквате с безпокойство за сексуалното представяне, направете всичко възможно да се отворите пред партньора си и да му се доверите. Това също така ще помогне за установяването на доверие във вашата връзка и ще ви помогне да имате по- добър сексуален живот.

Отпуснете се.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Отпуснете ума и тялото си преди секс, за да се подготвите. Ако се чувствате нервни или притеснени от секса, направете предварително релаксиращи дейности, които ще ви помогнат да влезете в настроение. Медитирайте, пуснете си релаксираща музика или направете няколко дихателни упражнения, за да успокоите ума си и да се отървете от евентуалните си притеснения.

Вземете дълга, гореща вана с мехурчета или помолете партньора си да ви направи масаж (и може би да ви върне услугата!), преди да се преместите в спалнята, за да можете да отпуснете и тялото си. С тези тактики ще имате добър сексуален живот.

Отделете време за прелюдия.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Не бързайте да бъдете интимни заедно. Колкото и да е страхотен сексът, не забравяйте, че той не винаги е състезание до финала. Забавянето от време на време може да направи преживяването ви много по-интензивно и приятно.

Предварителната игра също така може да помогне на вас и партньора ви да се отпуснете и да създадете по-интимна атмосфера.

За да подправите нещата, започнете прелюдията още преди да сте стъпили в спалнята. Разменяйте си интимни докосвания през целия ден или си изпращайте мръснишки текстове, снимки или видеоклипове, за да се развълнувате взаимно за това, което предстои. Само се уверете, че сте получили съгласието на другия, преди да го направите.

Отделете време за прелюдия, за да имате по- добър сексуален живот.

Използвайте добър смазочен материал.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот снимка: pinterest

Лубрикантът е едно от най-добрите средства за избягване на болезнен секс. Преминавайки към по-техническата страна на секса, добрият лубрикант може да допринесе за това сексуалният контакт да стане по-приятен за всички участници.

Съществуват множество различни видове лубриканти, които използват различни съставки и имат различна консистенция, така че експериментирайте, за да намерите този, който работи за вас и вашия партньор.

Когато избирате лубрикант, не забравяйте да прочетете внимателно какви съставки има във всеки продукт, в случай че вие или партньорът ви имате алергия или непоносимост.

Вагиналната сухота често започва по време на перименопаузата, така че използването на лубрикант е особено важно, ако в момента сте на този етап от живота си. Използването му ще ви помогне да имате по- добър сексуален живот.

Бъдете физически привързани.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Целувайте се и се прегръщайте, за да задълбочите връзката си. Макар че сексът сам по себе си може да бъде много добър, ако се погрижите да бъдете изключително нежни с партньора си, можете да почувствате по-дълбока физическа и емоционална връзка.

Полагайте усилия да целувате, прегръщате и галите партньора си, за да му покажете колко много го цените.

Подхвърляйте и някои сладки думи и похвали, докато сте заедно. Казването на „Обичам те“ може да направи много, за да сближи вас и партньора ви. Може дори да постигнете по този начин още по- добър сексуален живот.

Опитайте различни позиции.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Опитайте се да намерите позициите, които са добри и за двама ви. Сексуалното ви преживяване може да бъде различно всеки път в зависимост от позите, които вие и партньорът ви опитвате.

Някои пози ще стимулират различни части на тялото ви, затова опитайте няколко позиции, за да видите коя е най-добра и за двама ви.

Някои хора обичат да правят секс в легнало или седнало положение, докато други обичат да са на колене или в изправено положение. Има безкрайно много комбинации от позиции, които можете да опитате, така че не се страхувайте да помолите партньора си да се раздвижи малко, когато сте интимни. За да имате добър сексуален живот разнообразявайте с позите.

Практикувайте докосване.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Инструктирайте партньора си как искате да ви докосва. Няма нищо лошо в това да кажете на партньора си какви докосвания са най-подходящи за вас. Ако му направите демонстрация, това също може да създаде настроение за по-интимни действия. В замяна на това попитайте партньора си какво му харесва и направете всичко възможно, за да уважите исканията му.

Един от начините да внесете малко вълнение в сексуалния си живот и да откриете какво харесва всеки от вас е да опитате взаимна мастурбация. Това със сигурност ще ви помогне в това да имате по- добър сексуален живот.

Експериментирайте със секс играчки.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Подобни неща като вибратори могат да добавят нови усещания към секса. Има толкова много различни видове секс играчки, с които вие и вашият партньор можете да експериментирате, за да добавите ново измерение към стандартния секс.

Вибратори, тапи и вибратори (предмет с форма на еректирал пенис) са някои от най-често срещаните секс играчки, които двойките (и отделните хора) могат да използват, но винаги има място за експерименти. Експериментирайки вие ще имате по- добър сексуален живот.

Ако се притеснявате да използвате секс играчка с партньора си за първи път, първо я изпробвайте сами, за да видите какво е усещането и дали ви харесва или не.

Осъществете някои от сексуалните си фантазии.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Опитайте неща като ролеви игри, за да имате по- добър сексуален живот. Преди вие и вашият партньор да се заемете с работата, отделете малко време, за да поговорите за вашите сексуални фантазии. Говорете за неща като вашите лични превратности или ролеви ситуации, за които сте си фантазирали.

Докато вие и вашият партньор запазвате уважение и разбиране един към друг, не се страхувайте да бъдете открити и честни относно желанията си.

Преди да се включите в нови или експериментални сексуални дейности, уверете се, че и двамата сте съгласни с това, което ще се случи.

Освен това изберете защитна дума, която ще използвате, за да се уведомите взаимно, ако някога се чувствате неудобно.

Сменете местоположенията.

добър сексуален живот
12 съвета за по-добър сексуален живот

Опитайте друга стая в къщата или дори избягайте на пътуване. Ще се изненадате какво може да направи само една малка промяна в местоположението, за да добави малко вълнение към вашия сексуален живот. Вместо да се ограничавате в спалнята, преместете се в кухнята, хола или домашния офис, за да подправите нещата. Ще видите колко бързо ще усетите как имате по- добър сексуален живот.

Или планирайте романтично бягство и отидете на съвсем ново място.

Ако бюджетът ви е малко ограничен, останете си вкъщи, като изключите компютрите и мобилните си телефони, изключите телевизора и си поставите за цел да се свържете с партньора си.

Tagged , ,
на горе

Имате ли 18 години ?