Езикът на целувките – как да го разгадаем

Езикът на целувките – как да го разгадаем
Любов и партньорство Психология

Езикът на целувките – как да го разгадаем

Целувката е много интимен момент от връзката между двама души, като тук не говорим само и единствено за любовните отношения между двама партньори. Тя може да бъде израз на привързаност, любов, съпричастност, интимност или утеха. Много е важно правилно да разчетем езика на всяка една целувка и какво всъщност може да ни каже тя. Затова решихме да ви разкрием и значението на най- често срещаните целувки:

Похотлива целувка по устните. Тя показва, че партньорът ви наистина е влюбен във вас – и в момента е възбуден. И все пак, дълбока, тежка целувка означава, че този човек чувства относително интимна връзка с вас или иска да се сближите. Тази целувка е свързана с желанието за дълбока връзка. Обикновено тя включва езика, тъй като той е свързан с единството  и следователно желанието да бъдем свързани като едно с половинката си. Този тип целувка показва, че партньорът иска да развие връзката ви. И ако в дългосрочни отношения се появи страстна целувка, тя също може да представлява чувство на единство.

Целувка по врата. Тя е свързана със страстта. Почти сякаш целувката казва: „Здравей, наистина те харесвам и искам да бъда с теб“. Можем да приемем тази целувка по-скоро като чувствена, отколкото изпълнена с похот, освен ако тя не се превръща в закачлива захапка. Хапането и ухапването нежно по врата може да издигне целувката на друго ниво, тъй като чрез това партньорът ви ви казва колко привлечен от вас и колко голяма е страстта помежду ви.

Целувка по корема. Това е целувка на доверие. Тя ​​почти казва: „ Обичам те такъв, какъвто си. Ти си в пълна безопасност с мен.“ Ако партньорът ви ви даде няколко целувки по корема, докато се гушкате и гледате телевизия, или ако се движи нагоре и надолу по тялото ви по време на любовната игра, целувката в стомаха може да означава, че се чувства защитен над вас и иска да знаете, че също можете да му се доверите. Това е така, защото стомахът е уязвима зона за мнозина и целувката там отразява силното, интимно привличане между вас двамата.

Целувка със затворена уста. Това не е напълно платонично действие, но може да означава, че интимността не е на това ниво, на което вероятно ви се иска. Този вид целува може да покаже, че оптималните нива на близост между вас все още не са налице. Възможно е също така една целувка със затворена уста или просто кратко допиране на устните да отразяват притискането на времето, липсата на интерес или отдръпването от връзката.

Целувка по гърба и раменете. За някои хора изследването на раменете и областта на гърба е много привлекателно. От друга страна, ако това е единствената целувка, в която се ангажирате, тогава това може да бъде бариера до по-дълбока връзка и интимност. Целувките по гърба и раменете също могат да бъдат прости и интимни, но само ако между вас и партньора ви има истинско привличане.

Целувка по чело. Този ​​вид целувка най-често се дава, когато някои иска да покаже грижа, обич или защита. Ето защо целувката по челото се чувства като послание „Всичко ще бъде наред“ или „Тук си в безопасност“. Определено има приятно качество на целувката по челото, което показва ниво на състрадание или грижа за другия човек.

Целувка на ръка. Тази целувка обикновено изразява уважение към този, който я получава. Предлагането на тази целувка е начин да кажете: „Обичам те заради всичко, което си, и съм смирен пред теб“. Няма общоприето значение за целувката на ръката, но някои я използват като начин да кажат здравей, докато други я използват, за да покажат ангажираност. Не е случайно, че в аристократичните общества именно по този начин кавалерите целуват дамите при срещата си с тях.

Tagged , ,
на горе