Твоята чувствителност е СИЛА!
Интересно

Твоята чувствителност е СИЛА!

Твоята чувствителност е СИЛА!

Кога за последен път се похвалихте, че сте чувствителни?

Най-вероятно отговорът е никога.

Има много черти, с които се гордеем, но да бъдеш „чувствителен“ обикновено се възприема като слабост.

Използва се, като да те определат, че сте крехък, тънкокож или просто прекалявате.

На мъжете се казва, че изобщо не трябва да бъдат чувствителни, докато на жените се казва да не бъдат „толкова“ чувствителни – вбесяващ набор от думи, които трябва да бъдат „пенсионирани“.

Твоята чувствителност е СИЛА!

Подобното привлича подобно: Как да преобърнете живота си към добро

Отървете се от ограничаващите вярвания: Отключете истинската си вътрешна сила!

Така или иначе, посланието, което получават чувствителните хора, не е да празнуват кои са. Това е, че те трябва да „превъзмогнат“ своята чувствителност и да „станат по-малко чувствителни “.

Като оставим настрана, че този подход не работи, той е напълно погрешен.

Чувствителността е до голяма степен генетична и не е нещо, което трябва да изключите. Това е черта, свързана с надареността и нещо, което трябва да прегърнем.

Всъщност, според три десетилетия изследвания, това е не само здравословна черта, но и служи като мощен актив.

Като личностна черта, да си чувствителен означава, че приемаш повече информация от средата си и да твориш и осъзнаваш повече с нея.

Чувствителните хора са свързани на мозъчно ниво да обработват информацията по-дълбоко от другите.

Това включва сензорен вход (като забелязване на текстурата на тъкан), емоционален вход (четене на социални знаци) и идеи (прекарване на по-дълго време в обмисляне на нещата и създаване на повече връзки между понятията).

Ако сте чувствителни, тази дълбока обработка променя начина, по който виждате света.

Вероятно забелязвате какво пропускат другите, мислите и чувствате дълбоко и имате ярък вътрешен живот.

Вероятно също сте свръхстимулираш в ситуации, които не притесняват никого.

Ако е така, не сте сами.

Приблизително 30% от всички хора , независимо от пола, имат висок резултат за чувствителност. Тези хора, понякога наричани силно чувствителни хора (HSP), са настроени да навлизат дълбоко. И тази дълбочина идва с подаръци.

Най-известният и прославен чувствителен дар е творчеството .

Може би това е единственото обобщение, което е вярно: чувствителните хора са склонни да бъдат силно креативни и много – може би повечето – художници, музиканти и актьори сами по себе си са чувствителни хора.

Но творчеството не свършва с изкуството.

Същата способност се превръща в иновация.

Много от нашите най-велики мислители и учени в историята са били чувствителни хора, включително Чарлз Дарвин , който беше не само креативен, но и съзерцателен, смирен, съвестен и изпълнен със силни емоции – модел на чувствителен човек.

Чувствителните хора имат тази способност за иновации, защото са склонни да бъдат дълбоки мислители, които прекарват повече време и енергия, за да прехвърлят проблемите в главите си – и в крайна сметка виждат повече възможности и решения.

Втората сила на чувствителните хора е способността им да вземат решения .

В проучвания, включващи както хора, така и маймуни, субектите, които са чувствителни – въз основа на наличието на генни варианти, свързани с чувствителността – са склонни да превъзхождат другите в различни когнитивни задачи, особено тези, които изискват забелязване на модели и използването им за прогнозиране на резултатите и вземане на интелигентни решения .

Тази способност за вземане на решения може да даде на чувствителните хора еволюционно предимство. В компютърна симулация на естествен подбор от 2008 г., същества, които са изразходвали повече ресурси, обмисляйки своите възможности и сравнявайки ги с минали резултати, както правят чувствителните хора, излязоха напред в дългосрочен план в сравнение с по-малко чувствителните същества.

Те натрупаха повече ресурси с течение на времето и изпревариха другите. В пустинята това може да означава проследяване на дивеча, когато всички са гладни. В заседателната зала това означава насочване на компаниите към върха на тяхната индустрия.

Ако нещо от това ви напомня за вас, може да сте по-чувствителни , отколкото предполагате.

Ако е така, вероятно сте изпитвали натиск да го скриете.

Но това е капан.

Не можете да се направите по-малко чувствителни, отколкото сте, и опитът да го направите само ви „отрязва“ от вашите дарби.

Вместо това най-важната стъпка, която можете да предприемете за себе си, е това, което обществото ви е казалО да не правите през целия си живот:

Спрете да се криете от своята чувствителност. Прегърнете я и я покажете на света. Това е твоята сила!

infomax-logo-50-15-HWНеделя Щонова: Най-щастливите хора са тези, които могат да се зарадват истински на изгрева в прозореца …

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе