да впечатлите
Любов и партньорство

Какво да избягвате, когато искате да впечатлите някого

В стремежа си да впечатлите някого често се фокусирате само върху положителните неща, които трябва да правим, за да постигнем целта си. Въпреки че е важно да направите добро впечатление, също толкова важно е да знаете какво не трябва да правите, за да не се получи обратен ефект.

HappyWoman_Astrology_1200x300

infomax-logo-50-15-HW Светла Иванова: Пламъкът на една свещ може да запали хиляди други

infomax-logo-50-15-HW Най-добрите преразкази на Червената шапчица в стила на различни писатели

За да ви помогнем да се предпазите от често срещаните грешки, нека разясним някои ключови психологически концепции и тяхното реално отражение върху това да впечатлите някого.

Ефектът на Дънинг-Крюгер

Всички сме срещали хора, които си мислят, че са звездата на представлението, докато са по-скоро второстепенни статисти.

Надценяването на способностите ви и демонстрирането на това може да накара хората да мислят, че не сте толкова компетентни, колкото твърдите. С други думи, увереността е добра, но прекалената самоувереност може да развали първото ви впечатление. Намалете темпото, Айнщайн.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Негативното отношение

Запомнете, че негативността се лепи като лепило, докато позитивността е склонна да се изплъзва като тефлон. Човешкият мозък умее да се фокусира върху негативното и мозъкът на вашата половинка не прави изключение.

Ако разговорът ви е по-скоро фест на оплакванията, отколкото забавна сесия за опознаване, може би няма да впечатлите този човек и по-скоро намалявате потенциала за втора среща.

да впечатлите
Какво да избягвате, когато искате да впечатлите някого

Ефектът на обратния удар

Знаете ли какво казват за това, че трябва да се стараете прекалено много? Понякога искрените ви опити да докажете своята стойност могат да се обърнат срещу вас, като ви накарат да изглеждате отчаяни или дори несигурни, вместо да впечатлите с това.

Затова, докато трупате точки за добро впечатление, не забравяйте да държите термостата на „хладно“.

Свръхсподеляне

В стремежа си да бъдете открити и автентични може да се окажете в сферата на TMI – твърде много информация.

Поддържането на чувството за тайнственост всъщност може да увеличи очарованието ви и да ви помогне да впечатлите истински човека отсреща. Никой не трябва да знае за изпитанията и трудностите в живота ви през първите десет минути.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

 

Твърде много хумор, твърде скоро

Въпреки че хуморът е чудесно социално средство, прекаляването с него може да ви превърне в „клоун на класа“, а не в „интересна среща“.

Балансът е от ключово значение; шегите са добри, но не и за сметка на смисления разговор.

12 неща, които да не правите, когато искате да впечатлите някого
Какво да избягвате, когато искате да впечатлите някого

Невнимание

Най-бързият начин да развалите първото впечатление е да изглеждате незаинтересовани или разсеяни.

Уверете се, че присъствате пълноценно по време на времето, което прекарвате заедно. Сложете телефона си настрана и обърнете внимание на човека пред вас, ако искате да впечатлите положително. Повярвайте ни, имейлът ви или най-новия пост в Instagram могат да почакат.

Неправилна мимикрия

Имитирането на езика на тялото на някого може да създаде усещане за връзка, но ако прекалявате с него, изглежда неискрено или дори страшно.

Макар че често се препоръчва като тактика за изграждане на връзка, когато бъде забелязано, то може да превърне първото впечатление в кисело.

Емоционална зараза

Чувствата могат да се разпространяват като горски пожар благодарение на огледалните неврони. Ако сте стресирани, има голяма вероятност половинката ви да улови това усещане. Дръжте тревожността под контрол, за да не се превърне в общо преживяване и вместо да впечатлите човека, да го натоварите.

Ефектът на прожекторите

Това когнитивно отклонение ви кара да вярвате, че хората ви обръщат повече внимание, отколкото в действителност. Това може да ви накара да се притеснявате и да анализирате прекомерно всяко действие, създавайки неприятна атмосфера. Така няма да впечатлите.

Когнитивен дисонанс

Тази модерна психологическа дума по същество описва случаите, когато думите и действията ви не съвпадат.

Например, ако твърдите, че сте авантюрист, но се стеснявате да опитате ново ястие, това създава умствен дисонанс, който може да накърни опитите ви да впечатлите.

Свръхкомпенсация

Понякога хората толкова много се опитват да избегнат дадена отрицателна черта, че се люшкат твърде много в обратната посока. Например, ако по природа сте сдържани и се опитвате да компенсирате прекомерно, като сте прекалено бъбриви, това може да не се хареса на другия човек.

Вижте още:

Кои зодии искрят от магнетизъм

Светът очаква да види новото ви „Аз“: 4 начина да повишите своя личен магнетизъм

Уморихте ли се често да губите спокойствие? Ценни съвети как да се справите

Аромат, който привлича любовта – как да си направите парфюма на Афродита

Естествени антидепресанти: ТОП-7 парфюми, чийто аромат успокоява

Как лесно да изберем парфюм

Твоята чувствителност е СИЛА!

Tagged ,
на горе