Бившият ви се жени за друга Как да постъпите правилно
Любов и партньорство

Бившият ви се жени за друга? Как да постъпите правилно

Напълно нормално е бившият ви партньор рано или късно да намери любовта и да се ожени за друга жена. Това обаче понякога може да доведе до това да чувствате тъжни. И така, как правилно да достигнете до последния етап на приемане, когато животът ви сякаш се срива около вас, защото бившият ви е ангажиран за друга жена и скоро ще се ожени?

Бившият ви се жени за друга? Как да постъпите правилно

infomax-logo-50-15-HW Москва: Третият Рим или четвърти Вавилон?

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Трябва обаче рано или късно да приемете голямата новина и да не мислите за друга опция, а ето и как да го направите

Съвсем нормално е да усещате притеснение

След като този човек в даден момент е бил най-важният за вас, естествено е да не ви е безразличен, дори и да не искате да се събирате с него. Обикновеното стягане на сърцето ви е нормално, тъй като може би преди наистина сте си представяли, че ще минете до олтара с него.

В случай пък, че все още сте таели надежди за събиране с този човек, най-естественото е да започнете да ревнувате, когато разберете, че се жени за друга. Все пак явно още изпитвате чувства към него и вече наистина усещате, че го губите. Време е обаче да посрещнете реалността, че бившият ви е затворена страница, а те вероятно наистина заслужават да бъдат щастливи. За ваше добро е да го осъзнаете по-рано.

за друга
Бившият ви се жени за друга? Как да постъпите правилно

Ако поддържате добра комуникация с него, поздравете го

Поздравете бившия си, ако все още сте в добри отношения. Не всички раздели са лоши, като някои двойки запазват искреното си приятелство и след това. Все по-често се срещат раздели по взаимно съгласие. Дори и да не се чувате редовно, изпратете му съобщение. Попитайте бившия си приятел как се справя и го поздравете. Това може да свали товара от гърдите му, след като разбере, съвсем добре приемате факта, че ще се жени за друга. Може и той още да държи на вас и да му е тежало, че ще ви нарани.

Споделяйте с близките си приятели

И все пак не е задължително да приемате всичко с примирение. Може да сте ядосани и гневни, затова обърнете се към най-близките си хора.

Приятелите ви ще могат да ви успокоят и да ви предложат съвет как напълно да продължите напред и да не мислите за това, че бившият ви се жени за друга.

Определете граници с общите си приятели

Независимо дали сте избрали да се доверите на близките си приятели, задължително трябва да определите граници по темата с хората от вашия живот. Такива граници включват дали е добре да говорите за годежа на бившия си за друга и за кои определени моменти е подходящо или не да се говори.

Избягвайте негативните коментари

Ако все още изпитвате чувства към бившия си, несъмнено ви гложди изкушението да направите негативни коментари за неговия годеж. Но какъвто и да е случаят, лошото говорене за новата любов на бившия ви само ще ви накара да изглеждате озлобени и обидени.

Ако смятате, че сте с цяло ниво над бъдещата му жена, просто запазете това за себе си. Не бихте искали да предизвикате драма, ако бъдещите съпрузи изведнъж разберат, че сте я обсъждали по такъв неприятен начин.

Спрете преследването в социалните мрежи

Слушайте, ако ви се случва да опреснявате фийда си в социалните мрежи в очакване да видите снимки на младоженците, значи е време за почивка от Инстаграм. Това е нормално, но е по-добре да спрете да го следвате за няколко месеца или колкото време ви трябва, за да преодолеете ставащото.

за друга
Бившият ви се жени за друга? Как да постъпите правилно

Внимавайте какво говорите пред настоящия си партньор, ако имате такъв

Можете да изкажете недоволството си пред приятелите си, но внимавайте какво говорите пред настоящата си половинка. Това, че страдате, че бившият ви се жени за друга, може да накара човека до вас да се чувства несигурен, дори и вие да знаете колко го обичате. Не го лъжете, но не задълбавайте по темата пред него.

Не си представяйте сватбата на бившия си

Първоначално може да се замислите къде е мястото на сватбата, какво ще облече булката и какъв ще бъде мотивът. А след това ще си представите каква би била вашата сватба с него и какво по-добре може да направите. Не си го причинявайте.

Така се вкарвате сами в омагьосан кръг и само може да си навредите емоционално, отколкото да си помогнете. Опитайте се да се разсеете с нещо различно, вместо да си представяте как той се жени за друга.

Не се сравнявайте

Когато бившият ви се жени за друга, много възможно е вие също да започнете да мислите за брак, за да не останете по-назад. Стоп! Това също е грешен подход. Колкото и стереотипи да има за връзките, брака и децата, при всеки това е строго индивидуално. Някой хора стават готови за брак по-рано от други, а пък трети изобщо нямат желание да стигнат до олтара. Това, което работи за едни, не работи при други. Така че фокусирайте се върху живота си и спрете да мислите за бившия си.

Вижте още:

5 начина, по които хората наказват партньора си за изневяра

Емоционалната изневяра е на една крачка от приятелството: Готова ли си да рискуваш?

Три неща, които да НЕ правите, ако подозирате половинката си в изневяра

3 магически бутона, които ви позволяват да „отворите“ всеки мъж

Как се появяват жените с „железен“ характер?

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Величието на жената е вечно

Уважавай чувствата на жената до теб – тя е всичко, приятелю

Tagged , ,
на горе