Как да постигнем меките пети, за които мечтаем?
Здраве и красота

Как да постигнем меките пети, за които мечтаем?

Всяка една жена иска да има меки и гладки пети. Ако отворите шкафа с козметика у дома, какво ще откриете? Най-вероятно ще се натъкнете на най-разнообразни маски и серуми за лице, лосиони за тяло, кремове за ръце и какво ли още не. Но грижим ли се достатъчно за онази често пренебрегвана зона, за която се сещаме едва когато настъпи сезонът на сандалите и чехлите?

Как да постигнем меките пети, за които мечтаем?

Подуване на краката: Най-добрите рецепти за решаване на проблема

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Мазолестите и напукани не само изглеждат непривлекателно, но и могат да бъдат болезнени. Подобно на другите части на тялото, те също се нуждаят от специална грижа всеки ден. Съществуват няколко етапа на развитие на напукани пети. Първият признак е образуването на суха, твърда кожа около петата – по-известна още кати “мазол”. Когато ходите и оказвате по-голям натиск върху областта, мастните възглавнички под петите се разширяват, това съответно провокира кожата да се сцепи..
Съществуват редица подходи, които можете да предприемете, за да се предпазите от напукване на петите.

Как да постигнем меките пети, за които мечтаем?

Не пропускайте ежедневната хигиена

меки пети
как да постигнем меките пети, за които мечтаем снимка: pinterest

Измивайте ежедневно краката си с топла, но не с гореща вода и с подходящ за кожата ви измивен продукт, а след това изплаквайте със студена вода. Подсушавайте с чиста кърпа, като не пропускате зоната между пръстите. А защо не си подарите успокояваща СПА терапия у дома след дългия и тежък ден? Пригответе си гореща вана, добавете малко соли и се насладете на мигновен релакс. Този ритуал ще помогне да се отърсите от натрупаното напрежение и стрес, а освен това ще подобри кръвообращението. Дръжте краката си във водата поне 20-30 минути. Стъпалата ще ви бъдат благодарни, а Вие ще усещате по-меки и гладки пети.

Редовно правете ванички 

меки пети
как да постигнем меките пети, за които мечтаем снимка: pinterest

Тази лесна процедура е идеална за ежедневна грижа за вашите пети. Колкото по-често се прилага, толкова по-гладки стават петичките. Така може да поддържате стъпалата в добро състояние без особени усилия. Достатъчно е всяка вечер преди лягане да накиснете краката за 15-20 минути в топла вода. За по-добър ефект прибавете към водата любимите си минерални соли и етерични масла.

Ваничка  с хлебна мая

меки пети
как да постигнем меките пети, за които мечтаем снимка: pinterest

Смесете 1/4 чаша хлебна мая с няколко капки етерично масло от лавандула и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. За едно киснене ще ви трябват 2 суп. лъж. от сместта, останалото съхранете в плътно затворен буркан. Налейте топла вода (не гореща) в подходящ съд и разтворете в нея оказаната дозировка от сместта. Прибавете 1/4 чаша английска сол и няколко листа от лавандула, мента и хвощ. С тази рецепта вашите пети ще бъдат меки и гладки.

Ексфолиант с розмарин и мента

Смесете 2 чаши бяла захар с 1/4 чаша течен сапун (глицерин) и 3/4 чаша слънчогледово олио. Прибавете към сместта по 1 мл. етерично масло от мента и розмарин. Добавете 1/2 чаена лъжичка смачкани гроздови семки или семена от малина (продават се в билковите аптеки). Може да изсипете готовата смес в буркан за повече удобство. Предварително накиснете краката да омекнат и ексфолирайте като нанасяте сместта и търкате с кръгови движения. Накрая измийте краката с хладка вода и подсушете вашите пети.

Пилинг от ориз, мед и оцет

1/2 чаена чаша ориз се смила на прах. Най-лесно става в блендера или с кафемелачката. Към получения оризов прах прибавете мед и оцет на око и бъркайте до получаване на смес с консистенция на паста. Предварително накиснете краката да омекне кожата на ходилата. Подсушете с памучна кърпа и нанесете пилинга върху вашите пети. Известно време разтъркайте петите с леки кръгови движения. Изплакнете и повторете, ако петите са били по-замърсени.

Скраб с кафе

Смесете 4 супени лъжици смляно кафе (може и утайка от кафе), 3 супени лъжици царевично брашно (или смлени овесени ядки) и 3 супени лъжици морска сол (или английска сол). Прибавете 3 супени лъжици зехтин (или бадемово масло) и 2 капки лавандулово масло. Разбъркайте до получаване на смес като каша. Накиснете краката предварително, за да омекнат вашите пети. След това нанесете скраба и търкайте. Изплакнете и ако е необходимо повторете процедурата.

Tagged , , ,
на горе