Лицеви йога упражнения
Здраве и красота

Лицеви йога упражнения

Лицевата йога е удивителна практика, която се фокусира върху упражнения за лицето с цел да подобри тонуса на кожата, да намали бръчките и да осигури по-младежки вид. Това е техника, която комбинира движения, подобни на йога, с масажи и упражнения за стимулиране на лицевите мускули.

Лицеви йога упражнения

Хатха йога за начинаещи

5 ползи за психичното здраве от йога практиките

infomax-logo-50-15-HW В кукленския манастир „Св.Св. Козма и Дамян” стават чудеса

 

Едно от основните преимущества на лицевата йога е, че не изисква скъпи продукти или процедури и може да се прави удобно у дома. Ежедневната практика може да доведе до подобрение на кръвообращението в лицето, повишаване на мускулния тонус и дори да помогне за релаксацията на лицевите мускули, което може да намали появата на бръчки.

Ето някои прости упражнения, които могат да бъдат част от лицевата йога:

Упражнение за челото и очите

Лицеви йога упражнения
Лицеви йога упражнения

Поставете пръстите си нежно върху челото и извъртете очите си в различни посоки. Това упражнение помага за разтоварване на напрежението около очите и челото.

Усмивка срещу бръчки

Лицеви йога упражнения
Лицеви йога упражнения

Усмихнете се и придържайте усмивката си за няколко секунди, докато усетите напрежение в лицевите мускули. След това релаксирайте. Това упражнение може да помогне за стимулиране на кръвообращението и да намали видимостта на бръчките около устата.

Масаж на лицето

Лицеви йога упражнения
Лицеви йога упражнения

Извършването на масажни движения върху лицето с помощта на нежни кръгови движения може да помогне за разтоварване на напрежението и стимулиране на кръвообращението.

Упражнение за бузите

Лицеви йога упражнения
Лицеви йога упражнения

Надуване на бузите и задържане за няколко секунди преди да издъхнете – може да укрепи мускулите в областта на бузите и да помогне да се избегне падането надолу на кожата.

Упражнение за шията

Наклонете главата си надясно и се опитайте да докоснете дясното си рамо с брадичката си. Повторете с лявата страна. Това упражнение помага да се укрепят мускулите в областта на шията и челюстта.

Лицевата йога може да бъде полезна, но е важно да се спомене, че резултатите може да отнемат време и да варират при всеки различно. Редовната практика и последователността са ключът към успеха в подмладяването на лицето чрез лицева йога.

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Грижа за лицето: Съвети за хората с чувствителна кожа

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Tagged , , , , ,
на горе